Itt vagy: » Hírek » Új vezetősége van a kórháznak

Új vezetősége van a kórháznak

2011. április 7., csütörtök

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új orvosi igazgatója dr. Antal Álmos, az ápolási igazgató szerepét Joós Ștefan látja el, míg a pénzügyekért Fülöp Árpád felel. Az új csapat április 7-én, a Vállalkozói Inkubátorházban tartott sajtótájékoztató keretében mutatkozott be.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új orvosi igazgatója dr. Antal Álmos, az ápolási igazgató szerepét Joós Ștefan látja el, míg a pénzügyekért Fülöp Árpád felel. Az új csapat április 7-én, a Vállalkozói Inkubátorházban tartott sajtótájékoztató keretében mutatkozott be.

„Négy hónapja kezdődött el a kórház újraszervezése, december 3-án iktattuk be András-Nagy Róbertet új funkciójába. Az új csapatot lényegében rövid idő alatt állította össze a kórházmenedzser. Az elmúlt időszakban látszik, hogy komolyan fogalakoztunk az intézménnyel, ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy amióta Cseke Attila az egészségügyi miniszter, azóta hangsúlyosan több pénz jutott a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak. 2009-ben az akkori tárcavezető, Ion Bazac 1 millió eurót ígért, amiből csak 9oo ezer lej lett, Cseke Attila viszont közel 1,5 millió eurót fordított a munkálatok folytatására” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

András-Nagy Róbert menedzser elmondta: a kezdetektől úgy tervezte, hogy március végére összeállítja a kórházat vezető csapatot. András elmondása szerint arra törekednek, hogy valóban csapatként működjön az új vezetőség. A kórház érdekében folytatott munka részeként egyszerűsítenek az épületen belüli közlekedésen, a különböző részlegek megközelíthetőségén, üzembe helyezték a mammográfot, valamint dolgoznak azon is, hogy új orvosokat vonzzanak a kórházhoz. Az intézményvezető arról is tájékoztatott, hogy intézkedéseket foganatosított annak érdekében, hogy ISO minősítést szerezzen a kórház, valamint a labor is teljes feladatkörrel működhessen.   

Dr. Antal Álmos arról számolt be, hogy a decentralizációnak köszönhetően lehetőség adódott arra, hogy Brassóból szakembereket vonzzanak Sepsiszentgyörgyre. Véleménye szerint több szakorvosra volna szükség, többek közt a sürgősségi ellátásban, hiszen hétvégén az is előfordul, hogy 90 – 120 embert kell ellátni.

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: a decentralizáció önmagában nem oldhatta meg az intézmény minden problémáját, azonban lehetősége teremtett arra, hogy hosszú távon sikeres legyen a kórház. A városvezető véleménye szerint ebben a közbeszéd is döntő lehet, hiszen ha a betegek mindig csak negatív véleményeket hallanak a kórházról, nem tér vissza a bizalmuk. Antal kifejtette: a városi önkormányzat az orvosok béréhez is hozzájárulna, az intézmény udvarának aszfaltozása mellett további parkolókat alakítanának ki.

Az egészségügy világnapján konferenciára is sor került az inkubátorházban, melynek megnyitóján Tamás Sándor kifejtette: a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház épületében zajló munkálatok lezárását a megyei tanács prioritásként kezeli. Ezzel párhuzamosan az intézmény orvosi műszerekkel és egyéb eszközökkel való felszerelése is fontos, valamint azt is szeretnék elérni, hogy ez a kórház legyen a megye legjobban működő egészségügyi intézménye.

Hírek