Itt vagy: » Hírek » VII. Aquarius

VII. Aquarius

2013. június 28., péntek

Június 29-én kerül sor az Aquarius – a borvíz ünnepe rendezvényre a csernátoni Malom feredőnél.  Az Ika-vár alatti fürdő tavaly kalákával volt felújítva és olyan érték, ami kétszeresen szolgálja a csernátoniakat és háromszékieket.

Június 29-én kerül sor az Aquarius – a borvíz ünnepe rendezvényre a csernátoni Malom feredőnél.  Az Ika-vár alatti fürdő tavaly kalákával volt felújítva és olyan érték, ami kétszeresen szolgálja a csernátoniakat és háromszékieket. A szabadtéri fürdő és játszótér helyet ad a falubeliek szórakozásának, ugyanakkor turisták célpontja is, így segítve a helyi vállalkozásokat, a település fejlődését.
A hetedik alkalommal szervezett rendezvény korhatár nélkül mindenkinek szól, ezért egy kellemes hétvégi kirándulást is jelenthet az egész család, vagy baráti társaság számára.
Székelyföld borvíz nagyhatalom. A mélyből felbugyogó, különböző összetételű
ásványvíz más-más  betegségekre van jótékony hatással, külső- és belső kúraként egyaránt javallott. Az Aquarius-szal a borvízforrások, népi fererdők megismerésére, használatára és megőrzésére szeretnénk felhívni a székelyföldi lakosság, valamint a turisták figyelmét.

Idén sem maradnak el a vetélkedők:
-    a Tündérek bora – a nem palackozott borvizek megmérettetése települések számára
-    a Legjobb palacsintasütő borvíz (nyitott verseny, jelentkezési lap letölthető itt)

Egyéb programok a nap folyamán:
    Kisgyörgy Zoltán Háromszéki borvizeskönyv című könyvének bemutatója
    fürdőzési lehetőség a Malom fürdő medencéjében, illetve a Csókás feredőnél
    borvízkóstolás (palackozott, illetve palackozatlan borvizek)
    kulturális és szórakoztató programok (néptánc, népzene, papírszínház és puhakönyves mese gyerekeknek, Bor(k)víz, azaz térképes játék vállalkozó kedvű fiataloknak és felnőtteknek)

A helyszínre Sepsiszentgyörgyről június 29-én, 10 órakor autóbusz indul a
színház elől (visszaindulás Csernátonból: 17 órakor).


 

Hírek