Itt vagy: » Hírek » Világklasszis oktatja a barbecue-t Sepsiszentgyörgyön - Amerikai gasztrokultúrát népszerűsítő nemzetközi verseny Háromszéken

Világklasszis oktatja a barbecue-t Sepsiszentgyörgyön - Amerikai gasztrokultúrát népszerűsítő nemzetközi verseny Háromszéken

2019. április 10., szerda

Az idei Transylvanian BBQ Festival előőrseként április 17-én a sepsiszentgyörgyi Big Papa teraszán sütés-oktatást és bírói képzést tartanak az első nemzetközi hivatalos versenyre.

 

Az idei Transylvanian BBQ Festival előőrseként április 17-én a sepsiszentgyörgyi Big Papa teraszán sütés-oktatást és bírói képzést tartanak az első nemzetközi hivatalos versenyre.

A felkészítő célja olyan gyakorlati és elméleti tudás átadása bárki számára, amely a hivatalos Kansas City Barbecue Society (KCBS) verseny szigorú, de letisztult szabályainak tesz eleget. A résztvevők olyan elismert szakemberektől tanulhatnak, mint az olasz Marco Agostini séf, valamint a szintén olasz Haymo Gutweniger és a holland Petra Rebenstorf KCBS képviselők.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke a rendezvény kapcsán elmondta, a képzés egyfajta felkészülés a május 17-19. közötti Transylvanian BBQ Festival-ra, amelynek az oltszemi Mikó-kastély udvara ad otthont. „Romániában először szervezünk ilyen felkészítőt, amely által felzárkózhatunk a szigorú elvárásokhoz kötött amerikai hivatalos barbecue rendszerhez. A résztvevőknek nagy segítséget nyújt egy ilyen képzés, ahol a verseny legfontosabb módszereit és fortélyait sajátíthatják el a sütéstől a tálalásig. Nagy kihívás ez a rendezvény megszervezése, hisz már több nemzetközi csapat jelezte részvételi szándékát, így fontos, hogy a helyi csapatok is megfelelő tudással vágjanak neki a versenynek.” – tette hozzá.

Az Európa-szerte ismert Marco Agostini séf elmondta: „Számomra a barbecue életmód. Attól igazán egyedi és szép, hogy megőrzi az egyszerű dolgokon alapuló vidéki élet koncepcióját. Örülök, hogy Kovászna megye által Románia is bekapcsolódik a nemzetközi körforgásba, így nagyon sok új turista ismerheti meg ezt a csodálatos vidéket. Bízok benne, hogy ez a verseny hozzájárul a régióban található gasztrokultúra színesebbé tételéhez. Várunk minden, a műfaj iránti érdeklődőt a képzésre ”

A képzés bárki számára nyitott: a szakmában dolgozóknak, akik muníciót meríthetnek további munkájukhoz és lelkes amatőröknek, akik az otthoni konyhájukban szeretnék alkalmazni az eltanult technikákat. A részvétel a képzésen regisztrációhoz kötött, az oktatás programja, valamint a jelentkezési feltétételek elérhetőek a www.bbqfestival.ro honlapon.

 

Hírek