Itt vagy: » Hírek » Alapítójának nevét vette fel a szívkórház

Alapítójának nevét vette fel a szívkórház

2010. október 30., szombat

Ünnepi keretek között vette fel dr. Benedek Géza nevét a kovásznai kardiológiai kórház.

Ünnepi keretek között vette fel dr. Benedek Géza nevét a kovásznai kardiológiai kórház. Az intézmény 2010-ben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját is.

A Cseke Attila egészségügyi miniszter által aláírt névváltoztatási rendeletet Deme Judit olvasta fel: a szöveg értelmében az egészségügyi intézmény ezentúl a dr. Benedek Géza nevét viseli, aki nem csak alapítója a kórháznak, hanem 1960 és 1968 közt igazgatóként is tevékenykedett. A rendezvényen felszólaló orvosok több alkalommal is elismeréssel beszéltek dr. Bendek Gézáról, aki nem csak szervezői munkájával járult hozzá az intézmény fejlődéséhez, hanem azt is felismerte, hogy a helyi mikroklíma, a szénsavas gyógyfürdők és a mofetták által kifejtett gyógyhatás különösen jól hasznosítható a szívgyógyászatban is.

„Ez a kórház megérdemli az országos vezetők, szakemberek figyelmét, hiszen a hosszas alulfinanszírozás ellenére bámulatos eredményeket ér el. A régió számára is különleges fontosságú az intézmény, helyben nyújt megoldást olyan panaszokra, amelyek orvoslására gyakran még nagyobb városokban sincs lehetőség” – fogalmazott Tamás Sándor a megyei önkormányzat vezetője.

Lőrincz Zsigmond Kovászna polgármestere hangsúlyozta: a város számára is fontos a kórház, hiszen az idegenforgalom jelentős része éppen a gyógyturizmusnak köszönhető, éppen ezért különleges tiszteletet érdemel dr. Benedek Géza is.

„Benedek Géza olyan stafétát adott át, amely ma is arra kötelez, hogy hozzá méltóan végezzük munkánkat” –fogalmazott dr. Tatár Márta kardiológus, megyei tanácsos.


 

Hírek