Itt vagy: » Hírek » András-Nagy Róbert a megyei kórház új menedzsere

András-Nagy Róbert a megyei kórház új menedzsere

2010. november 26., péntek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri vizsgájának eredményét november 26-án, pénteken közölték sajtótájékoztató keretében.
 

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri vizsgájának eredményét november 26-án, pénteken közölték sajtótájékoztató keretében.

A tisztségre hárman pályáztak, azonban az írásbeli vizsgán csak a kovásznai születésű, Sepsiszentgyörgyön élő jogász ért el hetesnél nagyobb eredményt. András-Nagy Róbert korábban a magánszférában tevékenykedett, illetve az Országos Uránium Társaság vezetői tisztségét töltötte be. A sikeres versenyvizsga után András-Nagy Róbert elmondta: emberközpontú kórházat szeretne, amely a megye lakosságnak igényeit figyelembe véve a minőségre helyezi a hangsúlyt. A menedzser elsősorban az intézményen belüli szervezési feladatokra összpontosítani.

Tamás Sándor, Vass Levente, András - Nagy Róbert

Dr. Vass Levente, aki a kórház igazgatótanácsának, illetve a vizsgabizottság elnöki feladatkörét látja el, arról is beszámolt, hogy a továbbiakban három versenyvizsgára kerül sor a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznál az orvosi, az ápolási illetve a gazdasági igazgatói székekre várnak jelentkezőket. Ezeknek a megszervezéséről már András-Nagy Róbertnek kell gondoskodnia. Az igazgatók - beleértve a kórház menedzserét is – megbízása három évre szól majd.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke rámutatott: a megyei kórház rehabilitálása jó úton halad, hiszen az idén több, az épülettel kapcsolatos munkálatot is elvégeztek, 2011-ben az intézmény korszerű gyógyászati felszerelésének beszerzése a cél, amelyet európai uniós forrásokból fedeznének. Tamás Sándor úgy véli, hogy a kórház fizikai felújítása mellett fontos visszaszerezni a lakosság bizalmát is.
 

Hírek