Itt vagy: » Sajtószoba » Hírek » Az '56-os forradalomra emlékeznek

Az '56-os forradalomra emlékeznek

2010. október 22., péntek

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Volt Politikai Foglyok Szövetségével és az Erdélyi '56-os Bajtársi Társasággal közösen megemlékező ünnepséget szervez október 23-án az '56-os forradalom tiszteletére.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Volt Politikai Foglyok Szövetségével és az Erdélyi '56-os Bajtársi Társasággal közösen megemlékező ünnepséget szervez október 23-án az '56-os forradalom tiszteletére. A rendezvénysorozat szombaton 10 órakor kezdődik a Szalai Attila-emléktáblánál, majd a városházán lévő emléktáblánál, az Erzsébet parkban elhelyezett kopjafánál és a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékműnél koszorúznak. Az utóbbi helyszínen 11 órától ünnepi műsort tartanak, beszédet mond Antal Árpád András polgármester, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő. Délben a Székely Nemzeti Múzeumban levetítik a Biszku Béláról, az 1956 utáni véres megtorlások egyik irányítójáról szóló, nagy port felkavaró, Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet.

Kovásznán, a Városi Művelődési Ház nagytermében október 23-án 17 órától író-olvasótalálkozót tartanak. Meghívott Oláh János József Attila-díjas költő, író, a Magyar Napló főszerkesztője. Utána az ’56-os emlékműnél tartanak megemlékezést, ahol igét hirdet nt. Balogh Zoltán ref. lelkipásztor, verset mond Balogh István, ünnepi beszédet mond Oláh János író, költő, Mezey Katalin író, költő előadja Október hazalátogat című versét. Énekel a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont Tiszta Szív kórusa, beszédet mond Kovács Gábor római katolikus esperes.

Baróton október 23-án 10 órától kopjafát avatnak a Petőfi Sándor utcában, az '56-os emlékműnél.

Kézdivásárhely ismét fáklyás felvonulással ünnepel. Az önkormányzat 17 órától ünnepi műsorral egybekötött koszorúzást tart a katonanevelde előtti téren. A Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjainak fáklyás menete 18.45-kor indul az iskola udvaráról, a főtéren csatlakoznak hozzájuk a más iskolák diákjai valamint az emlékező tömeg. Ezt követően az 1956-os hősök emlékére állított, Vetró András által készített szobornál koszorúznak, majd félórás műsorral tisztelegnek a hősök előtt.

Hírek