Itt vagy: » Hírek » Folytatják az ivóvíz és csatornahálózat kiépítését Háromszéken

Folytatják az ivóvíz és csatornahálózat kiépítését Háromszéken

2010. október 4., hétfő

Kovászna megye 10.481.000 lejt kapott a 7/2006-es kormányrendelet alapján, a leosztás a pénteki Hivatalos Közlönyben jelent meg.

 

Kovászna megye 10.481.000 lejt kapott a 7/2006-es kormányrendelet alapján, a leosztás a pénteki Hivatalos Közlönyben jelent meg.

Kovászna megye 8.816.000 lejt kapott ivóvíz- és csatornahálózat kiépítésére. Ebből az összegből 30 község és egy város részesül. Árkos, Bardóc, Bereck, Bölön, Bodok, Bodzaforduló, Csernáton, Kökös, Dálnok, Dobolló, Esztelnek, Gelence, Gidófalva, Hidvég, Illyefalva, Kézdialmás, Kézdiszentlélek, Lemhény, Málnás, Nagyajta, Nagybacon, Mikóújfalu, Maksa, Réty, Sepsibükszád, Szitabodza, Torja, Uzon, Vargyas, Zabola és Zágon tudja folytatni a megkezdett munkálatokat, illetve a már elvégzetteket kifizetni.
A kormányrendelet sportbázisok építésére és modernizálására is utal ki pénzt. Megyénkből Árkos, Bodok, Bardóc, Kökös, Hidvég, Kézdiszentlélek, Lemhény, Maksa, Réty, Szitabodza, Torja, Uzon, és Zágon kap erre finanszírozást, összesen 1.665.000 lej értékben.
„Országos szinten 256.661.000 lejt utaltak ki vidékfejlesztésre a területi-közigazgatási egységeknek az áruforgalmi adó visszaosztásából, Kovászna megye ennek 4 százalékát kapta, ami jó arány, különösen, ha azt nézzük, hogy Háromszék az ország lakosságának 1 százalékát teszi ki” -  hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 

Hírek