Itt vagy: » Hírek » Fotókon a háromszéki uniós projektek

Fotókon a háromszéki uniós projektek

2017. december 7., csütörtök

Európai uniós forrásból finanszírozott beruházásokat bemutató fotókat lehet megtekinteni Sepsiszentgyörgy főterén, a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ pályázati felhívására érkezett alkotások képezik a kiállítás anyagát

Európai uniós forrásból finanszírozott beruházásokat bemutató fotókat lehet megtekinteni Sepsiszentgyörgy főterén, a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ pályázati felhívására érkezett alkotások képezik a kiállítás anyagát.

A Europe Direct Információs Központ Románia uniós csatlakozásának tízéves évfordulója alkalmával hirdetett meg 2017 nyarán fotópályázatot, amelyre hat háromszéki fotós jelentkezett. „Összesen 23 európai uniós forrásból finanszírozott köz- vagy magánberuházásról készült fotódokumentáció, sepsiszentgyörgyi, illyefalvi, árkosi, zoltáni, zalánpataki és oltszemi beruházások keltettek fel a fotósok figyelmét. A beérkezett anyagból is látszik, hogy az európai uniós pályázatok milyen széles területen működnek, így egymás mellé téve érdekes összképet mutatnak. Most együtt láthatjuk a megyeszékhelyi felújított főteret, az illyefalvi iskola játszóterét vagy a étfalvazoltáni kézművesműhelyt, az a közös pontjuk, hogy európai uniós pályázati alapból készültek el” – mondta el Tóth Szabolcs, a Europe Direct Információs Központ vezetője.

A beérkező fotókat szakmai zsűri bírálta el, négy kategóriában osztottak ki egy-egy díjat. Minőség kategóriában Turoczki Csongor nyert az étfalvazoltáni fazekasműhelyben készült fekete-fehér sorozatával, mennyiség kategóriában a nyertes Udvardi Jenő lett, aki kilenc európai uniós projektről készített fotókat. A kreativitás díjat Ungurán Károly-Arnold kapta, az illyefalvi iskola udvarán található játszótérről készült fotója közönségdíjas is lett. A nyertesek vásárlási utalványokat kaptak az Europe Direct Információs Központ és Kovászna Megye Tanácsa jóvoltából.

A megyei önkormányzatnál rögtön az uniós csatlakozás utáni évben létrehozták az Europe Direct irodát, amely az Európai Bizottság társfinanszírozásával működik és része az Európai Információs Pontok hálózatának. Az iroda küldetése, hogy európai uniós kérdésekben tájékoztassa a lakosságot. Az uniós csatlakozás tízéves évfordulója alkalmával a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ kiadványt jelentet meg, amelyben a háromszéki európai uniós pályázati forrásokból készült beruházásokat, projekteket mutatják be.

 

Hírek