Itt vagy: » Hírek » Házipatika a természet kincseskamrájából

Házipatika a természet kincseskamrájából

2019. május 6., hétfő

Gyógynövényismereti tanfolyammal indítja idén a képzéssorozatát az AgroSIC Közösségek Közti Társulás. A 2019. június 14-16. között sorra kerülő, elméleti és gyakorlati képzésre június 7-ig lehet jelentkezni.

Gyógynövényismereti tanfolyammal indítja idén a képzéssorozatát az AgroSIC Közösségek Közti Társulás. A 2019. június 14-16. között sorra kerülő, elméleti és gyakorlati képzésre június 7-ig lehet jelentkezni.

Vidékfejlesztési programunk során, úgy gondolom, elengedhetetlen a gyógynövények csodálatos világának megismerése, hiszen a minket körülvevő gazdag természet rengeteg gyógyítási lehetőséget szinte ingyen tartogat számunkra. Hasznosnak tartjuk, hogy minél többen elsajátítsák, melyik gyógynövényt milyen helyzetben, mire lehet felhasználni. Mindamellett, hogy a gyógynövények segítenek a gyógyulásban, védjük is a környezetünket és ezzel hozzájárulunk egy fenntarthatóbb életmódhoz” – mondta el Orbán Miklós, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás ügyvezető igazgatója.  

A Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő AgroSIC Közösségek Közti Társulás által megszervezett képzésen a résztvevők olyan előadók segítségével sajátíthatják el a gyógynövényes ismereteket, mint Macalik Ernő biológus, illetve Balázs Melinda Erzsébet gyógynövénytermelő. A tanfolyam elméleti részére a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám) székhelyén kerül sor, a gyakorlati részét viszont Csíksomlyó és környékén végzik majd a résztvevők.

A képzésre a helyek száma korlátozott. Jelentkezni: az agrosic2017@gmail.com email címen, vagy a 0374-965-488-as telefonszámon lehet, naponta 8-16 óra között.

Ára: 200 RON (az összeg a képzés mellett az ebédet is tartalmazza).

Az érdeklődök figyelmét felhívjuk, hogy az ősz folyamán AgroSic Közösségek Közti Társulás idén is megszervezi a tavaly nagysikerű hentes és mészáros, illetve tömegkályhaépítő tanfolyamokat és az egyedinek számító dézsafürdő készítő tanfolyamra is sor kerül.

Hírek