Itt vagy: » Hírek » Kitüntették a tűzoltókat

Kitüntették a tűzoltókat

2010. szeptember 24., péntek

Az országosan megszervezett önkéntes tűzoltók versenyén megszerezte a harmadik helyet a sepsikőröspataki csapat. A háromszékiek egyszer már voltak országos bajnokok is, a régióban ők számítanak a legjobban felkészült alakulatnak. A szeptember 23-i ülés keretében a kőröspataki önkéntesek 550 lejes pénzjutalmat és egy-egy díszérmét vehettek át Tamás Sándortól, Kovászna Megye Tanácsának elnökétől.

Az országosan megszervezett önkéntes tűzoltók versenyén megszerezte a harmadik helyet a sepsikőröspataki csapat. A háromszékiek egyszer már voltak országos bajnokok is, a régióban ők számítanak a legjobban felkészült alakulatnak.

A szeptember 23-i ülés keretében a kőröspataki önkéntesek 550 lejes pénzjutalmat és egy-egy díszérmét vehettek át Tamás Sándortól, Kovászna Megye Tanácsának elnökétől. A tanácselnök bejelentette: terveik szerint jövőre Háromszéken szervezik meg az országos tűzoltóverseny döntőjét.

A tanácsülésen részt vett a Kovászna megyei tűzoltók vezetője György Alfons is, aki az önkéntes tűzoltók munkáját dicsérve elárulta, az áradások idején megye szerte komoly segítséget jelentett az önkéntes tűzoltók jelenléte.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felújítása is folytatódhat, hiszen a tanács rövid vita után elfogadta a megyei érdekeltségű közintézmények költségvetésének kiigazításáról szóló határozatot is. A vitának az adott okot, hogy a polgári frakció jelezte, a kórház költségvetésében több olyan pont is található, amely tisztázásra szorul. Ezeket a pontokat az RMDSZ frakció is észrevette, és úgy döntöttek, hogy az egészségügyi intézmény költségvetésével kapcsolatban október 13-án egyeztetnek, addig ugyanis véget ér a Tamás Sándor által kezdeményezett kielemzés is. Az auditori munka lezárása után nyilvánvaló lesz, hogy melyek azok a költségvetési tételek, amelyek fölösleges kiadást jelenthetnek az intézmény számára.

A megyei önkormányzat elkülönítette azt az összeget is, amelyből az iskolások számára biztosítanak napi gyümölcsadagot az év utolsó negyedében. A testület támogatta azt az elképzelést is, hogy áthelyezzék a megye közvagyonába azt a sepsiszentgyörgyi Csíki utcában található ingatlant, amelyben a Székely Nemzeti Múzeum számára alakítanának ki restaurátori műhelyeket, műtermeket, illetve raktárhelységeket.

A napirendbe végül nem került be a Kós Károly utcai ingatlanról szóló határozattervezet, ám Kovászna Megye Tanácsa elfogadta az összes további pontot, így azt is, amely a megyei kórház területén építendő boncterem munkálatainak elindításához szükséges, illetve azt a határozattervezetet is, amely értelmében újraszerezik a Felnőtt Mozgássérülteket Értékelő Bizottságot.

 

Hírek