Itt vagy: » Hírek » Nemsokára nyolcan lesznek

Nemsokára nyolcan lesznek

2010. december 13., hétfő

102. születésnapját ünnepelte a mikóújfalusi Dobricza Gyula. Az alacsony termetű Gyula bácsi ma is aktív: az állatokat ő látja el, ősszel ő szüreteli az unokáknak a málnát.
 

102. születésnapját ünnepelte a mikóujfalUsi Dobricza Gyula. Az alacsony termetű Gyula bácsi ma is aktív: az állatokat ő látja el, ősszel ő szüreteli az unokáknak a málnát.

Gyula bácsinak a kedélye is rendben van: Tamás Sándor megyei tanácselnök, valamint Nyáguly Vilmos polgármester és a helyi tanács tagjai köszöntötték otthonában. Az alkoholt csak kóstolgatja, de a szomszédok elmondása szerint a kapu előtt elvezető sáncot is átugrotta volna a nyáron. Hosszú életének titka nem reformkonyhában keresendő: a 102 esztendős gazda a szalonnát is megeszi, ételekben nem válogatós. (A születésnapi tortából csak módjával evett, de ez sem egészségügyi megfontolásoknak tudható be, egyszerűen jobban szereti az olyan tésztát, amiben nincs krém.)

Kovászna megyében ezen a héten még csak összesen 7 szép korú személyt tartanak nyilván, közéjük sorolva Dobricza Gyulát is. Ez a szám azonban december 17-én 8-ra nő, ugyanis a felső-háromszéki Csomortánban Mátyás Albert egy héttel karácsony előtt betölti a 100 esztendőt.

 

Hírek