Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Sportcsarnokot avattak Torján

Sportcsarnokot avattak Torján

2010. június 21., hétfő

Szombaton a falunapok keretében avatták fel és adták át Torján megyénk 19. sportcsarnokát, melynek lelátója százötven férőhelyes, és 4,3 millió lejes kormánytámogatással épült fel.

Szombaton a falunapok keretében avatták fel és adták át Torján megyénk 19. sportcsarnokát, melynek lelátója százötven férőhelyes, és 4,3 millió lejes kormánytámogatással épült fel.

Az új sportlétesítmény modern mosdókkal, zuhanyozókkal ellátott öltözőkkel és illemhelyekkel rendelkezik. A Kicsi Antal-iskola mögötti csarnok közművesítését, az épület körüli járdákat, parkolókat és zöldövezeteket a polgármesteri hivatal munkatársai alakították ki. Az avatóünnepségen többek között Torja négy testvértelepülésének polgármestere és a kézdi-orbaiszéki községek elöljárói is részt vettek.


Az avatószalagot Tamás Sándor megyeitanács-elnök és dr. Daragus Attila, Torja polgármestere vágta el. A község első embere beszédében külön kiemelte Borbély László miniszter és Tamás Sándor megyeitanács-elnök hozzájárulását ahhoz, hogy Torján az utóbbi harminc év legnagyobb beruházása valósulhatott meg. Az új létesítményt megáldotta Tifán Lajos futásfalvi római katolikus plébános és Egyed László Levente feltorjai református lelkipásztor. Őket követően Tamás Sándor elmondta: Kelemen Hunor kulturális miniszter Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel találkozik Kolozsváron, ezért nem lehet jelen az avatóünnepségen. Arra is emlékeztette a nagy számban megjelent helybelieket és meghívottakat, hogy 2007 novemberében, az európai uniós parlamenti választások kampányának idején Borbély László ígérte meg az új sportcsarnokot, és lám, be is tartotta a torjaiaknak tett ígéretét, az RMDSZ kormánytisztviselőinek és honatyáinak köszönhetően a torjaiak régi álma vált valósággá, elkészült a több mint egymillió eurós beruházás. Az avatóünnepségen a kézdivásárhelyi Tanulók Klubjának fúvószenekara és mazsorettcsoportja is fellépett. Ugyanitt adták át az emléklapokat az előző falunapoktól mostanig született negyvenhét torjai és futásfalvi újszülött szüleinek, amit az immár hagyományos nagykorúsítási ünnepség követett. Negyvenöt torjai töltötte be a tizennyolcadik életévét. A testvértelepülések polgármestereinek köszöntőbeszédei után a megyei tanács elnöke és a határon túli polgármesterek a sportcsarnok közelében hét magnóliacsemetét ültettek el. A sportcsarnokavatás a magyarországi polgármester-válogatott és a székelyföldi polgármesterek barátságos teremfoci-mérkőzésével ért véget.

Iochom István

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hírek