Itt vagy: » Hírek » Több mint 77.000 látogató a virtuális Székelyföldön

Több mint 77.000 látogató a virtuális Székelyföldön

2010. október 27., szerda

A virtualisszekelyfold.ro cím alapjában véve jól jellemzi a honlap mibenlétét és célját.

A virtualisszekelyfold.ro cím alapjában véve jól jellemzi a honlap mibenlétét és célját. A Kovászna és Hargita megyékből 12-12 látványosságot bemutató internetes oldalt október 27-én, szerdán mutatták be Sepsiszentgyörgyön.

„Ez a projekt a Székelyföld Kincsei címet viseli, a régió különleges építészeti öröksége mellett hely jutott a számunkra fontos természeti és kulturális kincsek bemutatására is. A honlap elkészítésében nem csak a két megyei tanács működött együtt, hanem a két megyeszékhely, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda is. A tartalom természetesen tovább is bővül majd” – mondta el Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba, Hargita megyei önkormányzati vezető rámutatott: a honlap kitűnő alapot nyújt az idegenforgalomnak. „A turizmus Székelyföldön egyelőre csak kiegészítő jövedelmi forrás, de a hasonló kezdeményezéseknek köszönhetően egyre többen látogatnak hozzánk. Bízom benne, hogy a fejlődés ezen a téren folytatódik, egyre többen látogatnak ide, hiszen sok a látnivaló, a szívélyes ember, több szálláshelyünk van, mint az ország nagyobb megyéink” – közölte Borboly. A tanácselnök arról is beszámolt, hogy benyújtottak egy, a honlap további fejlesztését célzó pályázatot, nemcsak a műemlékek részletes bemutatását fedezné, hanem több és nagyobb látványosság ismertetésére is elegendő lenne.

A Virtuális Székelyföld honlapon nemsokára megtekinthető lesz a sepsiszentgyörgyi park, valamint a református vártemplom is árulta el Antal Árpád András polgármester. A honlap tervezője, Daczó Enikő elmondta: honlap bővítését Maros megye látványosságaival folytatják. Daczó Enikő szerint a honlap amelyet eddig nem is reklámoztak csupán pár hét leforgása alatt több min 77.000 egyéni látogatót vonzott. A gömbpanoráma-kép technikáját alkalmazó felvételek segítségével a látogatók sokkal többet láthatnak a 24 helyszínből, mint amit egy egyszerű fénykép, vagy videofelvétel lehetővé tesz. Az internet segítségével több szögből, valósággal körbejárhatjuk a turisztikai látványosságokat, megnézhetjük közelről részleteiket, sőt akár „körbe is sétálhatjuk” őket.


A virtualisszekelyfold.ro megtalálható a Facebook közösségi portálon, illetve a Twitter mikróblogon is.
 

Hírek