Sunteți aici: » Press-room » Știri

Știri

Anul viitor se vor folosi mai puţine credite
Luni, 22 decembrie 2014

Consilierii judeţeni întruniţi luni, 15 decembrie, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Covasna din acest an, au aprobat diminuarea valorii creditului bancar ce urma să fie contractat anul viitor pentru realizarea proiectelor europene. În loc de linia de credit de 40 de milioane lei, planificat iniţial, în 2015, vor fi utilizaţi doar 14 milioane de lei.

Luni, 22 decembrie 2014

La sesiunea de închidere ce a avut loc vineri, 5 decembrie, membrii comisiei de comemorare au evaluat Anul Memorial „Gábor Áron” ca fiind un an cu succes şi multe realizări.

Luni, 22 decembrie 2014

S-a semnat contractul pentru servicii de realizare de planuri de management aferente proiectului „Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci”

A început distribuirea merelor în şcoli
Joi, 27 noiembrie 2014

În judeţul Covasna 20.505 de copii vor beneficia de fructe în toate cele 86 de zile ale anului şcolar. Licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Covasna a fost câştigată de firma Pan Abacs SRL din Bicfalău.

Administraţiile locale şi-au reglat datoriile sociale
Luni, 24 noiembrie 2014

În judeţul Covasna, problema serviciilor de asistenţă socială capătă, de la an la an, o importanţă tot mai mare, deoarece sprijinirea activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna ocupă un loc prioritar în bugetul Consiliului Judeţean Covasna.

Atelier de lucru pe tema produselor „hungarikum”
Luni, 24 noiembrie 2014

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti a organizat marţi, 18 noiembrie a.c., un atelier de lucru pe tema produselor „hungarikum” la care judeţul Covasna a fost reprezentată de specialiştii în agricultură Kozma Béla şi Orbán Miklós. Cu ocazia evenimentului a fost ridicată şi înfiinţarea unui depozitar de valori, la nivelul Ţinutului Secuiesc.

Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc, ajunsă la cea de-a treia ediţie
Luni, 24 noiembrie 2014

În perioada 5 septembrie şi 20 decembrie 2014 se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc. Astăzi, organizatorii evenimentului, Consiliul Judeţean Covasna şi Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, au ţinut o conferinţă de presă legată de acest eveniment.

10 ani cu departamentul Maine-et-Loire, Franța
Luni, 24 noiembrie 2014

Delegaţia departamentului francez Maine-et-Loire a fost primită de conducerea judeţului Covasna la sediul Consiliului Judeţean Covasna. Relaţiile de colaborare au fost stabilite în urmă cu zece ani, când cele două cele două unităţi administrativ-teritoriale, împreună cu judeţul Veszprém, au încheiat un triplu protocol de colaborare.

Ţinta este zona Baraoltului
Vineri, 31 octombrie 2014

Judeţele Braşov şi Covasna urmăresc realizarea unui proiect important, finanţat din fonduri europene: cele două judeţe planifică, în cadrul unui proiect comun, consolidarea unei porţiuni de drum cu importanţă majoră pentru zona Baraoltului.

S-au plătit daunele produse de animale sălbătice
Vineri, 31 octombrie 2014

Până la sfârşitul lunii octombrie au fost achitate banii pentru cele 71 de solicitări de despăgubiri din judeţul Covasna, însumând un total de 189.781 lei. Cererile de despăgubiri au fost aprobate de Ministerul Mediului, condus de Korodi Attila (UDMR).

Echipamente de irigare pentru fermierii din Ozun
Vineri, 31 octombrie 2014

Recolta va fi mai bogată şi în anotimpurile secetoase, iar cantitatea de lapte produsă va rămâne constantă datorită echipamentelor de irigare achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, pentru Asociaţia Crescătorilor de Bovine Ozun.

Ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermieri
Vineri, 31 octombrie 2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a efectuat sâmbătă o vizită în judeţul Covasna. Ministrul a afirmat că vor creşte subvenţiile acordate cultivatorilor de cartofi, respectiv crescătorilor de animale, dar odată cu eliminarea cotelor de lapte, producătorii de lapte trebuie să se pregătească să facă față concurenței externe.

Bedő Albert, maestru al silviculturii
Vineri, 31 octombrie 2014

În zilele noastre, cea mai mare onoare pentru un silvicultor din Bazinul Carpatic este să fie decorat cu medalia comemorativă „Bedő Albert”. Silvicultorul originar din Valea Crişului a fost comemorat cu ocazia conferinţei silvice organizată de Societatea Maghiară Tehnico-Ştiinţifică (EMT) din Transilvania, la castelul din Arcuş.

Combină de tocat siloz pentru Composesoratul Băţanii Mari
Miercuri, 1 octombrie 2014

La data de 30 septembrie a.c., a avut loc predarea oficială a combinei de tocat siloz Composesoratului, respectiv Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Băţanii Mari, utilajul fiind achiziţionat de către Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic.

Perlele Ţinutului Secuiesc la Hatvan
Miercuri, 1 octombrie 2014

„Scopul nostru este să promovăm Ţinutul Secuiesc şi, în cadrul acestuia, Trei Scaune, în rândurile tinerilor şi adulţilor din ţara-mamă” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, ademenindu-i pe locuitorii din Hatvan să vină în Transilvania.

Miercuri, 10 septembrie 2014

La Festivalul Apei Minerale o cursă specială va pleca la ora 10:00 din statia de autobuz din centrul orasului Sf. Gheorghe și se va întoarce la ora 17:00. Transportul este gratuit.

Camere de supraveghere video la Sânzieni
Luni, 1 septembrie 2014

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, în Sânzieni se vor monta două camere de supraveghere video – această măsură având ca scop asigurarea unui climat de siguranță și securitate publică.

Comunele Brateş şi Vârghiş vor avea reţea de canalizare
Luni, 1 septembrie 2014

Luni, 25 august 2014, s-au semnat contractele pentru realizarea reţelelor de canalizare în comunele Brateş şi Vârghiş, contracte finanţate din Fondul de Mediu. La evenimentul ce a avut loc la Primăria Brateş, au participat Korodi Attila, ministrul Mediului, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, precum şi edilii comunelor respective.

Continuă reabilitarea spitalului judeţean
Luni, 1 septembrie 2014

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Covasna şi cei ai firmei Baumeister S.R.L. din Sfântu Gheorghe au semnat joi, 28 august a.c., contractul de lucrări aferent proiectului Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf“, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, Axa 3 şi programat a se realiza până la 31 decembrie 2015.
Î

Luni, 18 august 2014

Cu punerea în funcţiune a Centrului de tratament balnear din Belin s-a finalizat proiectul „Drumul apelor minerale”. Asemeni „fraţilor” săi din Băile Şugaş, Vâlcele, Malnaş-Băi şi Olteni, baia construită la marginea comunei aşteaptă pe cei dornici să se însănătoşească cu bazine de apă caldă şi rece, saună şi aparate de sport.

Luni, 18 august 2014

Fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Orbán Árpád, i-a fost inaugurată duminică, 10 august, o placă memorială la Breţcu. Placa memorială, creaţia artistului plastic Petrovits István, a fost amplasată pe clădirea Centrului Cultural din Breţcu care fost construit cu sprijinul fostului preşedinte al CJ. La dezvelire au participat: Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, d-na Paizs Mária, văduva lui Orbán Árpád, precum şi Dimény Zoltán, primarul comunei Breţcu.

Duminică, 3 august 2014

La pasul Nyerges a avut loc comerorarea bătăliei din 1849

La comemorarea a 165 de ani de la bătălia de la pasul „Nyergestető” a participat, lângă președintele UDMR Kelemen Hunor și președinții de consiliilor județene Harghita și Covasna, Borboly Csaba, respectiv Tamás Sándor, și primul ministru al României, Victor Ponta.

Concurs pentru pompieri
Vineri, 27 iunie 2014

Duminică 29 iunie se va organiza la Leț Concursul Județean al Pompierilor Voluntari ediția centenară. Echipele de pompieri voluntari se vor aduna la intrarea în localitate la ora 9, defilând pe strada principală spre terenul de sport, iar după deschiderea oficială va începe concursul. Organizatorii sunt Consiliul Județean Covasna, Inspectoratol pentru Situații de Urgență și Primăria Boroșneu Mare.

Lansare proiect
Vineri, 27 iunie 2014

Lansarea proiectului „Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci”

24 de autospeciale au grijă de noi zi de zi
Vineri, 27 iunie 2014

Pentru judeţul Covasna, în ultimii 4 ani au fost achiziţionate în total 13 autospeciale pentru incendii şi 11 ambulanţe. Majoritatea acestora au fost achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de Regiunea de Dezvoltare Centru.

Optimism la Asociaţia Clubul Sportiv Sepsi-SIC
Vineri, 27 iunie 2014

În cadrul şedinţei ordinare din 26 iunie a.c., consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind actualizarea monografiei economico-militare a judeţului Covasna, elaborată de Consiliul Judeţean Covasna din dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale.

Directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, în vizită la Târgu Secuiesc
Luni, 23 iunie 2014

După cartografierea stării trecerilor la nivel cu calea ferată, la invitaţia secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, István Zoltán, directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, Nedea Ion, a sosit în vizită la Târgu Secuiesc şi a convenit cu conducerea oraşului şi judeţului asupra reparaţiilor care sunt necesare la trecerile la nivel cu calea ferată.

Produse secuieşti la Békéscsaba
Luni, 23 iunie 2014

La conferinţa intitulată „Valorile şi hungaricum-urile Bazinului Carpatic” care a avut loc în judeţul înfrăţit cu judeţul Covasna, în cadrul Festivalului berii şi Paradei ciolanului de la Békéscsaba, Ţinutul Secuiesc a fost reprezentat prin directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC, Orbán Miklós, care, în cadrul conferinţei, a oferit o prezentare despre produsele secuieşti.

Harta judeţului oferită drept cadou de către Consiliul Judeţean Covasna
Luni, 23 iunie 2014

Consiliul Judeţean Covasna şi firma austriacă specializată în cartografiere Schubert & Franczke au elaborat împreună harta bilingvă a judeţului Covasna. Cele 730 de hărţi vor fi distribuite în curând grădiniţelor şi şcolilor, precum şi instituţiilor publice, unităţilor de poliţie şi primăriilor din judeţ.

Mai mulţi bani pentru programe sociale
Marți, 15 aprilie 2014

Restructurarea finanţărilor centrale limitează în mod sever posibilităţile asociaţiilor, fundaţiilor şi ONG-urilor specializate în acordarea serviciilor de asistenţă socială – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la conferinţa de presă ce a avut loc joi, 4 aprilie.

Noutăți