Sunteți aici: » Știri

Știri

Tamás Sándor: Rugăm populația să rămână calmă  - Consiliul Județean Covasna și instituțiile subordonate au luat măsuri imediate, necesare ce se impun pentru a preveni extinderea Covid-19.
Vineri, 13 martie 2020

În perioada următoare recomandăm interacțiunea de la distanță, prin telefon (0267-311 190) și prin e-mail (office@kvmt.ro), deoarece este restricționat accesul în sediul Consiliului Județean Covasna, unde în perioada următoare vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.

Exprimarea voturilor pentru candidații Galei Visit Covasna se va putea face până la 20 martie
Joi, 12 martie 2020

A început votul online pentru Gala Visit Covasna unde aveți ocazia de a-i vota pe cei 220 de participanți care activează în domeniul turismului. Începând cu data de 11 martie, pe site-ul www.gala.visitcovasna.com vă puteți exprima votul pentru candidații concursului organizat a doua oară de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna și Camera de Comerț și Industrie Covasna, care se desfășoară pentru 24 de categorii.

Educație IT bazată pe experiențe
Joi, 5 martie 2020

Miercuri, 26 februarie, cu ocazia întâlnirii de lucru cu privire la StartUp-uri organizată la Primăria din Sânsimion, au fost prezentate detaliile proiectului şi, totodată, Norbert Simon a prezentat afacerea sa inovativă, bazată pe educație.

Abordări teritoriale privind dezvoltarea regională - Reprezentanții regiunilor europene la Covasna
Joi, 5 martie 2020

La invitația Consiliului Județean Covasna, în perioada 11-12 martie, în orașul Covasna se vor desfășura lucrările plenare de primăvară ale Adunării Regiunilor Europene (ARE). La eveniment vor participa 100 de reprezentanți ai regiunilor europene din 15 țări, care vor dezbate temele legate de dezvoltarea regională prin abordare teritorială.

O atenție sporită lucrătorilor din domeniul turismului
Luni, 2 martie 2020

Serviciile turistice și lucrătorii din domeniul turismului covăsnean vor fi premiați în cadrul Galei Visit Covasna. Evenimentul, ajuns la ediția a II-a, este organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna împreună cu Camera de Comerț și Industrie Covasna. La manifestare vor fi acordate premii în 24 de categorii, iar nominalizările se pot face până în data de 10 martie a.c.

Planuri de viitor bazate pe cooperare regională
Joi, 20 februarie 2020

Cooperarea între judeţele Covasna și Brașov a fost cuvântul de ordine al unei conferinţe organizate joi la Sfântu Gheorghe. În cadrul întâlnirii a fost prezentat și stadiul realizării Aeroportului Internaţional Braşov, un proiect ce vizează ambele comunități.

Secretul afacerilor StartUp constă în cooperarea în rețea
Miercuri, 22 ianuarie 2020

Succesul pe termen lung al afacerilor StartUp poate fi asigurat de reunirea acestora într-o rețea comună – s-a formulat în cadrul întâlnirii de lucru de miercuri. La evenimentul ce a avut loc în Sala mare de ședință a Consiliului Județean (CJ) Covasna, s-au comunicat informații cu privire la actualitățile programului și au fost prezentate trei afaceri.

Raionul Cimișlia un viitor partener al județului Covasna
Vineri, 17 ianuarie 2020

Consiliul Județean Covasna și Consiliul Raional Cimișlia din Republica Moldova vor demara procedurile legale pentru a semna un acord de înfrățire între cele două unități administrativ-teritoriale. Acest lucru a fost stabilit cu ocazia vizitei delegației din Cimișlia, conduse de președintele Mihai Olărescu, vizită care a fost efectuată cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Marți, 7 ianuarie 2020

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul asociației pentru ocuparea funcției vacante de designer grafică conform cod COR 216611

Dar de Crăciun din partea lui Dan Tanasă
Luni, 23 decembrie 2019

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, înainte de sărbătorile de Crăciun a primit solicitarea Tribunalului Covasna de a comunica dacă s-a dispus spre executare hotărârea sentinței din data de 20.09.2018 în dosarul nr. 665/119/2018. După cum se știe, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a denunțat de două ori Consiliul Județean Covasna, reprezentat prin președintele Tamás Sándor, privind inscripțiile în limba maghiară de pe fațada și de la intrarea în sediul Consiliului Județean Covasna, reclamând că acestea au fost amplasate la același nivel cu cele din limba oficială de stat.

Echipamente noi pentru pompierii covăsneni
Vineri, 20 decembrie 2019

Vineri, 20 decembrie a.c., au fost prezentate ultimele echipamente, cumpărate de Consiliul Județean Covasna și intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în prezenţa conducerii autorității județene, Tamás Sándor şi Henning László.

Centrul comunitar din Brateș, inaugurat în faţa unei săli arhipline
Luni, 9 decembrie 2019

Luni, 9 decembrie, a fost inaugurat la Brateș noul Centru comunitar. Fosta clădire a magazinului cooperatist a fost transformată și renovată de administrația publică locală prin programul Leader.

Drumarii, pregătiți pentru iarnă
Marți, 3 decembrie 2019

Întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă va fi asigurată și în această iarnă de S. C. Drumuri și Poduri S. A. Covasna. În lunile de iarnă, întreprinderea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru.

Au pornit afacerile StartUp -  Peste 120 de afaceri și aproape 5 milioane euro capital de pornire, în județul Covasna
Vineri, 29 noiembrie 2019

Mai mulți dintre participanții programului de dezvoltare a afacerilor, derulat în regiunea Centru, au trecut la realizarea concretă a firmelor lor: sunt unii care, după îndeplinirea formalităților, au așteptat subvenția, iar alții s-au hotărât să-și realizeze visul cu fonduri proprii. Unul dintre aceste proiecte este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Sistem instituțional și atribuții în extindere
Joi, 28 noiembrie 2019

Consiliul Județean Covasna dorește să lărgească sistemul său instituțional, iar pentru atribuțiile care pe parcursul anilor au devenit din ce în ce mai complexe, trebuie asigurat locații operaționale adecvate, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, la ședința ordinară de joi, urmată de conferința de presă „Info Județean”. Plenul a votat, printre altele, rectificarea bugetului propriu al județului Covasna și, ca parte a acesteia, s-a alocat suma de 4,1 milioane lei pentru lansarea procesului de achiziție a clădirii fostului Institut de Proiectări, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Oftalmologia din Sfântu Gheorghe, dotată cu tehnologie modernă
Miercuri, 27 noiembrie 2019

Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost dotată cu cinci aparate medicale noi. Prin intermediul investiției în valoare de aproape 700 mii lei, s-au achiziționat aparate inovative: lampă operatorie, aparat facoemulsificare pentru operații de cataractă și retină, pat și scaun operator, microscop operator cu tehnologie LED și un autokeratorefractometru.

La cârnatul secuiesc trebuie și suflet! Festivalul Cârnaților din Ținutul Secuiesc, la Sfântu Gheorghe
Duminică, 17 noiembrie 2019

Atmosfera familială este cea care conferă unicitate Festivalului Cârnaților – au constatat participanții la evenimentul din 16 noiembrie. Echipele care s-au înscris în competiție au preparat, mai ales, cârnați secuiești cu gust tradițional și, pe lângă condimente, și-au pus și sufletul în ei.

Competiția pălincilor, un concurs cu succes  -  Pălinca de prune de la Ozun și pălinca de zmeură de la Delnița s-au dovedit a fi cele mai bune pălinci din Ținutul Secuiesc
Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

În cadrul galei care a avut loc vineri seara, în sala de conferințe a Hotelului Fidelitas, au fost premiate cele mai bune pălinci din Ținutul Secuiesc. Pentru pălincile alese dintre cele două sute de mostre prezentate, Consiliul Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna au acordat, pe lângă cele două mai premii, și medalii de aur, argint și bronz.

Biletele pentru Festivalul Cârnaților sunt deja disponibile
Marți, 12 noiembrie 2019

Șaptezeci de echipe – din județele Covasna, Harghita și Mureș, precum și din Ungaria – s-au înscris la Festivalul Cârnaților de sâmbătă. Biletele pentru acest eveniment gastro-turistic, ajuns la cea de-a 17-a ediție, sunt disponibile în avans începând de miercuri, în Biroul de Informare Turistică din Municipiul Sfântu Gheorghe.

Szabó Kati acasă, în județul Covasna
Vineri, 1 noiembrie 2019

Szabó Kati, cea mai de succes sportivă a comunității maghiare, fiind de patru ori medaliată la Jocurile Olimpice, a participat la întâlniri cu publicul în patru localități din județul Covasna. Steaua gimnasticii mondiale a fost primită cu căldură nu doar în satul său natal, ci și în zona Târgu Secuiesc și Baraolt.

Centrul de agrement din Comandău a fost finalizat
Joi, 24 octombrie 2019

Cel mai nou și mai modern centru de agrement pentru tineret din județul Covasna a fost inaugurat joi la Comandău, așezare situată la cea mai mare altitudine din județ. Noul centru a fost construit în locul fostei tabere școlare, investiția fiind finanțată din resursele financiare proprii ale Consiliului Județean Covasna, administratorul centrului fiind Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe. Cu ocazia inaugurării, Consiliul Județean Covasna și-a ținut ședința în teritoriu, iar plenul a aprobat, printre altele, proiecte de hotărâre privind lansarea unui nou proiect de anvergură.

Gusturi tradiționale la Parada Cârnaților  - Înscrierile, până în 8 noiembrie
Miercuri, 23 octombrie 2019

Ajunsă la cea de-a 17-a ediție, anul acesta Parada Cârnaților va avea loc sub denumirea de Festivalul Cârnaților din Ținutul Secuiesc și se va desfășura sâmbătă, 16 noiembrie, în Sala de sport din strada Vânătorilor.

S-au decernat premiile Orbán Balázs 2019
Vineri, 18 octombrie 2019

Premiul, instituit în 2011 de către județele Covasna, Harghita și Mureș, poartă numele scriitorului Orbán Balázs, care în cartea sa a descris pentru prima oară
Ținutul Secuiesc ca o regiune unitară. Decernarea premiilor constituie un eveniment major al manifestării culturale Zilele Ținutului Secuiesc. Anul acesta premiile au fost decernate la Sfântu Gheorghe, festivitatea a avut loc joi seara, la Hotelul Fidelitas.

Din ceea ce nu facem gem, nici pălincă nu fierbem
Miercuri, 16 octombrie 2019

Competiția Pălincilor care va avea loc pe data de 15 noiembrie 2019 este organizată pentru prima oară în Sfântu Gheorghe de către Consiliul Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna. Cei interesați vor putea depune probele la Biroul de Informare Turistică din Sfântu Gheorghe, până la data de 8 noiembrie.

Planuri de viitor privind proiectele europene -  Este nevoie de Investiții teritoriale integrate
Marți, 15 octombrie 2019

Consiliul Județean (CJ) Covasna solicită să se poată construi cu finanțare europeană drumuri noi, piste de biciclete interjudețene dar și care fac legătura între localități, respectiv pledează pentru lansarea unor Investiții teritoriale integrate (ITI). Propunerile au fost prezentate de președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, în fața membrilor grupului de lucru județean, organizat, marți, 15 octombrie, de specialiștii Regiunii de Dezvoltare Centru. La întâlnirea de lucru s-au purtat discuții privind prioritățile bugetare ale UE pentru perioada 2021-2027 și despre etapele de elaborare a documentelor regionale de planificare, și stabilirea viziunii și a priorităților de dezvoltare ale Regiunii Centru pentru perioada următoare.

Festivalul de toamnă din Ținutul Pădurilor, sărbătoarea regiunii
Joi, 10 octombrie 2019

Centrul orașului Baraolt găzduiește și anul acesta, pe data de 19 octombrie, Festivalul de toamnă din Ținutul Pădurilor, sărbătoare care a început ca târg al produselor tradiționale. La evenimentul organizat de Consiliul Județean Covasna, Primăria Baraolt și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, toți cei interesați sunt așteptați cu programe culturale, ofertă gastronomică și obiecte realizate de artizani locali.

Zilele Ținutului Secuiesc – Ediţia10 Să celebrăm valorile Ţinutului Secuiesc!
Joi, 10 octombrie 2019

Zilele Ținutului Secuiesc au ajuns la Ediţia10 şi au rămas un proiect care este produsul unui parteneriat cultural între trei Consilii Județene, respectiv între instituţiile şi asociaţiile culturale din județele Harghita, Covasna și Mureș. Programul Ediţiei10 cuprinde peste două sute de evenimente, care se vor desfăşura în perioada 10-20 octombrie 2019, cu scopul de a face din cultură un adevărat instrument de comunicare şi dezvoltare comunitară şi regională.

Responsabilitate pentru Spitalul județean
Joi, 26 septembrie 2019

Consiliul Județean (CJ) Covasna, în 2019, acordă a doua oară asistență financiară de urgență pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, pentru ca instituția să-și poată acoperi cheltuielile de funcționare și de personal.

Câștigătorul Visit Covasna Marathon este un alergător din Uganda
Marți, 24 septembrie 2019

Visit Covasna Marathon s-a desfășurat la sfărșitul săptămânii cu aproape două sute de participanți. Primul concurs de maraton din județ s-a bucurat de mare succes, în afara participanților locali, în competiție s-au înscris și concurenți din străinătate.

Noutăți