Sunteți aici: » Press-room » Știri

Știri

Protocol de colaborare, la nivel judetean, între UDMR şi PCM
Joi, 4 iunie 2015

Fracţiunea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România şi fracţiunea Partidului Civic Maghiar din cadrul Consiliului Judeţean Covasna au semnat joi, 28 mai, un protocol de colaborare politică şi în domeniul administraţiei publice. La eveniment au participat şi reprezentanţii mass-mediei.

Ziua Europei cu multiple sortimente de cozonac secuiesc
Luni, 11 mai 2015

Toată lumea a mâncat deja cozonac secuiesc tradiţional în Ţinutul Secuiesc. Însă paleta delicateselor în formă cilindrică – preparate cu o tehnică similară cu cea a cozonacului secuiesc – este una mult mai largă: câteva dintre „verii” cozonacului secuiesc au putut fi gustate şi la Sfântu Gheorghe.

Miercuri, 29 aprilie 2015

Obiectivul concursului constă în reprezentarea într-un mod cât mai creativ şi distractiv a calităţilor pozitive ale mărului, sub formă de ilustrată.

Concurs de preparare
Miercuri, 22 aprilie 2015

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează în data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, o sărbătoare a „kürtőskalács”- ului. Evenimentul se va desfășura în centrul orașului Sfântu Gheorghe și va fi susținut din punct de vedere profesional de Ordinul cavaleresc al celor ce gătesc la foc deschis.

Luni, 20 aprilie 2015

Consiliul Judeţean Covasna a adresat o scrisoare Ministerului Sănătăţii, prin care solicită persoanelor competente să păstreze denumirea originală a Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” din Covasna.

Luni, 20 aprilie 2015

Consiliul Judeţean Covasna scoate la concurs noi posturi vacante. Este vorba de un post vacant de inginer şi două posturi vacante de consilier.

Autoritatea publică locală sprijină activităţile de asistenţă socială
Luni, 20 aprilie 2015

În acest an, fondurile alocate pentru finanţarea serviciilor sociale au crescut la o valoare de 400 mii lei – a anunţat Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Consiliul Judeţean Covasna solicită suplimentarea bugetului în vederea susţinerii bilingvismului
Vineri, 10 aprilie 2015

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, s-a adresat, printr-o cerere scrisă premierului Victor Ponta, prin care solicită noi posturi, precum şi suplimentarea bugetului pentru ca instituţia să-şi poată îndeplini fără dificultăţi obligaţiile cu privire la dreptul minorităţilor naţionale de a folosi limba maternă în administraţia publică locală.

Sprijin asigurat pentru echipa de baschet feminin Sepsi SIC
Vineri, 10 aprilie 2015

Plenul Consiliului Judeţean Covasna s-a întrunit miercuri, 8 aprilie, într-o şedinţă extraordinară şi a luat o nouă decizie în privinţa garantării bunei funcţionări a clubului sportiv. Este binecunoscut faptul că, în urma unei ordonanţe a Guvernului din luna martie, a fost necesară reorganizarea finanțării clubului.

Spitalul Judeţean scoate la concurs zece noi posturi
Marți, 7 aprilie 2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, organizează concurs pentru ocuparea unor posturi pentru medici specialişti rezidenţi, în cadrul Secţiei de Neurologie şi a Unităţii de primiri urgenţe, precum şi pentru ocuparea funcției de asistenţi medicali generalişti pentru diferite secţii.

Poliţişti premiaţi de Ziua Poliţiei Române
Marți, 7 aprilie 2015

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – aceşti şase poliţişti au fost premiaţi cu diplome şi premii în bani, în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2014.

Să fie decizia oamenilor
Marți, 7 aprilie 2015

Preşedinţii Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna Borboly Csaba şi Tamás Sándor protestează împotriva politicilor centrale

Temporar,  în loc de trenuri vor circula autobuze
Marți, 7 aprilie 2015

În ultima perioadă, la Consiliul Judeţean Covasna, s-au depus mai multe plângeri cu privire la dificultăţile de transport cauzate de suspendarea trenurilor Regiotrans pe ruta Braşov–Breţcu. Deşi această problemă nu se încadrează în domeniul de competenţă al acestuia, CJ Covasna ia măsuri în acest caz.

Noi oportunităţi de muncă create în judeţul Covasna
Marți, 17 martie 2015

Săptămâna trecută au fost demarate câte trei cursuri de Bucătar şi Ospătar (Chelner) la Zagon, Comandău, respectiv Târgu Secuiesc, acestea fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu participarea Consiliului Judeţean Covasna.

Seszták Miklós a discutat cu oameni de afaceri şi a dezvelit un stâlp funerar dedicat revoluţionarului Gábor Áron
Marți, 17 martie 2015

În data de 14 martie, dr. Seszták Miklós, ministrul ungar al Dezvoltării Naționale, a adus un omagiu eroilor Revoluţiei de la 1848–49, la monumentele dedicate acestora din Trei Scaune şi zona Baraoltului.

Se va construi un drum de acces
Vineri, 6 martie 2015

La şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna din data de 5 martie, consilierii judeţeni au decis construirea unui drum de acces către depozitul ecologic de deşeuri din apropierea localităţii Leţ.

Standul Ţinutului Secuiesc s-a bucurat de mare succes la Budapesta
Marți, 3 martie 2015

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna este un expozant care se reîntoarce an de an la cel mai mare cel mai mare târg de turism din Ungaria.

360 de ore dedicate apiculturii
Luni, 2 martie 2015

Luni, 2 martie, cei interesaţi se mai pot înscrie la cursul de apicultori organizat de Camera Agricolă Covasna. Durata cursului este de 360 ore, majoritatea acestora fiind ore de pregătire practică, iar tariful stabilit este de 400 lei.

Autorităţile judeţene acordă un sprijin deosebit sportului covăsnean
Luni, 23 februarie 2015

Din bugetul pe acest an, Consiliul Judeţean Covasna a alocat peste 1,2 milioane lei pentru activităţi sportive: 600.000 lei sunt destinate sprijinirii programelor asociaţiilor sportive, 100.000 lei pentru reabilitarea şi construirea terenurilor sportive din mediul rural şi suma de 539.000 lei a fost alocată pentru sprijinirea activităţii ACS Sepsi SIC.

2015 – anul progresului în judeţul Covasna
Luni, 23 februarie 2015

„Rezultatele bugetului din acest an vor fi resimţite, în primul rând, de populaţia judeţului” – a spus Tamás Sándor preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, luni, 16 februarie. Consilierii judeţeni au aprobat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Covasna pe anul 2015.

Înfiinţarea cooperativelor agricole este baza bunăstării comunităţilor
Luni, 23 februarie 2015

Vineri, 20 februarie, la Ghidfalău, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine Covasna, conducerea locală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reprezentanţii Camerei Agricole Covasna şi cei ai Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Covasna, precum şi specialiştii din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic s-au întâlnit cu fermierii din judeţ pentru a discuta problemele actuale ale agriculturii.

Parteneriat de succes
Luni, 23 februarie 2015

Secţia de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” beneficiază de un nou echipament medical modern. Incubatorul care asigură o îngrijire eficientă a copiilor născuţi prematur şi are o valoare de 7500 euro şi care a fost deja pusă în funcţiune, a fost predat marţi, 17 februarie.

Miercuri, 4 februarie 2015

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: referent (funcție de execuţie) la biroul de administrație din cadrul aparatului tehnic al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Peste două sute de participanţi la Academia Husarilor
Vineri, 23 ianuarie 2015

La Balvanyos s-au adunat atâţia husari cât să alcătuiască cu ei două companii militare. Academia Husarilor este o manifestare internă la care este reprezentată fiecare asociaţie importantă a husarilor.

The Healing Sources
Vineri, 23 ianuarie 2015

Bogăţiile naturale din Trei Scaune, într-o publicaţie engleză: o carte scrisă în limba engleză despre izvoare tămăduitoare promovează regiunea.

Cozonacul secuiesc, popularizat în 15 limbi străine
Vineri, 23 ianuarie 2015

Se continuă demersurile pentru înregistrarea produsului cozonac secuiesc (cozonac kürtős) ca marcă, la nivelul Comunităţii Europene, respectiv pentru ca acesta să fie declarat produs tradiţional unguresc, „hungaricum”. Varianta din Transilvania a prăjiturii foarte populare este considerată de către populaţia din Ţinutul Secuiesc un produs propriu.

Vernisajul expoziţiei „Contemplaţii Grafice” ediţia a III-a
Luni, 19 ianuarie 2015

Deschiderea expoziţiei de grafică organizată în cadrul Bienalei de artă Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a, va avea loc la Sfântu Gheorghe, pe data de 22 ianuarie, cu ocazia Zilei culturii maghiare. Festivitatea de deschidere va include mai multe expoziții organizate în locații diferite, precum și gala decernării premiilor.

2015 – Anul dezvoltărilor
Joi, 15 ianuarie 2015

În următorii ani, Consiliul Judeţean Covasna se va concentra pe programele de dezvoltare pe termen lung – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

2015 – anul formării profesionale
Vineri, 9 ianuarie 2015

Guvernul ungar declară 2015 Anul formării profesionale pentru maghiarii din străinătate – a anunţat joi, 8 ianuarie, Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica națională în Guvernul Ungariei.

S-a încheiat prejurizarea. Se cunosc lucrările selectate pentru Bienală
Luni, 22 decembrie 2014

Faza de înscriere a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a s-a încheiat cu prejurizarea lucrărilor primite de la aplicanţi. Cu această ocazie s-a organizat la Centrul de Artă Transilvania o conferinţă de presă.

Noutăți