Sunteți aici: » Știri

Știri

Activitatea pompierilor covăsneni, ajutată de o dronă de ultima generație
Joi, 30 decembrie 2021

O dronă cu un sistem de detecție infraroșu și sisteme vizuale va ajuta activitatea pompierilor covăsneni. Cadoul de Crăciun, finanțat de Consiliul Județean Covasna, drona DJI Mavic 2 Enterprise a ajuns deja la ISU Covasna, tehnica de ultimă generație fiind extrem de utilă în situații critice cum sunt incendiile de pădure sau căutarea persoanelor rătăcite sau accidentate.

Noua stație de asfalt din comuna Malnaș a fost recepționată
Joi, 23 decembrie 2021

SC Drumuri și Poduri Covasna SA, care se află în proprietatea Consiliului Județean Covasna, a înființat un nou punct de lucru în Cariera Botoș din comuna Malnaș, unde a fost instalată o nouă stație modernă de producere a asfaltului. Compania a avut până acum două stații de asfalt mai vechi, una în municipiul Sfântu Gheorghe, cealaltă în comuna Sânzieni.

15,9 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale
Marți, 21 decembrie 2021

Județul Covasna a primit în total 15,9 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Sumele sunt destinate pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital.

Colaborare și solidaritate financiară la nivelul autorităților covăsnene
Joi, 16 decembrie 2021

Depunerea jurământului, adoptarea Planului Potsa, rectificare de buget, acestea au fost cele mai importante teme ale ședinței Consiliul Județean Covasna, întrunit joi, 16 decembrie, în ședință organizată cu prezență fizică a consilierilor la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Județul Covasna, câștigător al categoriei Best Spa Destination în România
Luni, 13 decembrie 2021

Duminică seara la Poiana Brașov a avut loc gala de decernare a premiilor Termalia 2021, evenimentul de referință al industriei spa și de turism medical din România. Locul de întâlnire dintre experți, furnizori de spa și facilitatori de turism medical, evenimentul se bucură și  de recunoaștere mondială, aflându-se sub înaltul patronaj al World Spa Organization. În urma nominalizării făcute de către public și a procedurii de jurizare a echipelor de jurați și experți spa, luându-se în considerare criterii precum reputația, comunitatea, dar și feedback-ul publicului, județul Covasna a câștigat premiul pentru Cea mai bună destinație spa din România 2021 / Best spa destination 2021.

Casele de tip familial din Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului au devenit funcționale
Marți, 7 decembrie 2021

Cele trei case de tip familial nou construite în orașele Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului s-au umplut de viaţă. Prin transferul copiilor, procesul de reorganizare și închidere a Centrului de plasament din Olteni a fost finalizat.

Vinerea Verde, un program implementat cu succes de Consiliul Județean
Luni, 6 decembrie 2021

O parte din echipa Consiliului Județean Covasna, formată din oameni entuziaști și inimoși, s-a implicat activ în programul „Vinerea Verde”, inițiat de Ministerul Mediului. Timp de 36 de săptămâni, peste 50 de colegi au parcurs 1220 km, pe jos și cu bicicleta. Experiența s-a încheiat luni, în prezența ministrului Tánczos Barna și a președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Să dăm viaţă  Calendarului de Advent
Joi, 2 decembrie 2021

În aşteptarea Crăciunului, a fost aprinsă prima lumină de Advent, amenajată la ferestrele Consiliului Județean Covasna – este lumina ce simbolizează Speranţa.

Îmbogățim patrimoniul județului Covasna
Vineri, 26 noiembrie 2021

Rectificare de buget şi probleme legate de patrimoniu și de organizare, acestea au fost cele mai importante teme ale ședinței Consiliul Județean Covasna, întrunit joi, 25 noiembrie, în ședință organizată online din cauza situației epidemiologice.

Pregătiți pentru iarnă.
Sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Întreținerea drumurilor județene va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna. În lunile de iarnă, Societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele, atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru.

Nouă drumuri județene vor intra în modernizare prin Programul „Anghel Saligny” 

Joi, 4 noiembrie 2021

Consiliul Județean Covasna, întrunit în şedinţă extraordinară de îndată, a adoptat joi, 4 noiembrie, o serie de hotărâri privind cele nouă proiecte de dezvoltare care urmează să fie depuse pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Consiliul Județean Covasna a întocmit proiecte în valoare de 362 milioane de lei.

Guvernul Ungariei a întins o mână de ajutor spitalelor covăsnene
Vineri, 29 octombrie 2021

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc și Spitalul Orășenesc Baraolt se numără printre beneficiarii donației făcute recent de Guvernul Ungariei pentru România. În total, 20 de spitale din ţară vor primi aparate de ventilație, măști pentru ventilație noninvazivă și medicamente Favipiravir.

Obiectivul nostru este să asigurăm o dezvoltare consecventă
Joi, 21 octombrie 2021

Rectificare de buget, proiecte de dezvoltare finanțate prin Programul „Anghel Saligny”, cumpărare imobil – acestea au fost cele mai importante teme ale ședinței Consiliul Județean Covasna, întrunit joi, 21 octombrie, în ședință organizată online din cauza situației epidemiologice. .

Şedinţă CJ pentru ajustarea prețurilor la materiale de construcții, din cadrul unor contracte deja semnate
Luni, 4 octombrie 2021

Luni, 4 octombrie, Consiliul Județean Covasna a fost convocat într-o ședință extraordinară de îndată, pentru a ajusta prețurile din cadrul unor contracte de investiții publice. Ajustarea prețurilor la materiale de construcții, din cadrul unor contracte deja semnate, este posibilă conform unei Ordonanțe de Guvern, iar termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării este 5 octombrie 2021 – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Steagul oficial al județului Covasna, arborat pe fațada Consiliului Județean
Vineri, 1 octombrie 2021

Steagul oficial al județului Covasna a fost arborat joi, 30 septembrie, pe fațada Consiliului Județean, alături de drapelul României și steagul Uniunii Europene. În data de 29 septembrie a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea privind aprobarea modelului de steag al județului Covasna, care a fost aprobată de Guvernul României pe 15 septembrie 2021.

Rectificarea bugetară pe agenda CJ Covasna
Luni, 27 septembrie 2021

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 24 septembrie, Consiliul Județean a avut de adoptat hotărârea privind Rectificarea bugetului propriu și pe cele ale instituțiilor publice de interes județean, pe anul 2021. Județul Covasna a primit 978 mii lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului, și 2,3 milioane lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Pentru județul Covasna au fost repartizate cote defalcate din impozitul pe venit, în valoare de 907 mii lei, și sume alocate din cota din impozitul pe venit, în valoare de 127 mii lei, pentru echilibrarea bugetelor locale.

Sărbătoarea kürtőskalács-ului se întoarce!
Joi, 23 septembrie 2021

După o pauză de un an, aromele inconfundabile ale cozonacului secuiesc vor umple din nou Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, iar asta înseamnă că va prinde viaţă Ediţia4 a unei mult-aşteptate Sărbători: Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci, programat a se desfăşura între 2-3 octombrie 2021.

Fonduri europene pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență
Miercuri, 15 septembrie 2021

Șase paturi ATI, 10 ventilatoare și alte aparate necesare pentru terapia intensivă au fost achiziționate printr-un proiect european, câștigat de Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf”. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, are o valoare de 13,8 milioane de lei.

Accent pus pe dezvoltare – Consiliul Județean întrunit la Micfalău
Miercuri, 15 septembrie 2021

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit miercuri, 15 septembrie, în comuna Micfalău. La ședința ordinară, consilierii au adoptat hotărâri privind patrimoniul județului, sistemul de sănătate, investiții în infrastructură și probleme organizatorice.

 

Activități de promovare a resurselor medicale din județul Covasna
Luni, 13 septembrie 2021

După mai bine de 600 de zile de pandemie, oamenii simt nevoia să se pună la adăpost, să se încarce cu bine, cu imunitate, să își pună sănătatea pe primul loc, să prevină bolile. Motiv pentru care oamenii s-au întors mai mult spre natură și spre resursele naturale vindecătoare. Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, profitând de oportunitățile oferite de județ, își continuă activitățile de promovare ale județului, subliniind resursele medicale.

Masă caldă pentru 500 de elevi covăsneni printr-un program pilot
Miercuri, 1 septembrie 2021

În anul școlar 2021-2022, pentru județul Covasna s-au alocat 6 milioane lei, în cadrul ”Programului pentru școli – lapte, corn și fructe”. În același timp, trei comune participă la un Program pilot de acordare a unui suport alimentar, pentru preșcolari și elevi.

Primul ghiozdan, plin și anul acesta!
Marți, 31 august 2021

În anul școlar 2021-2022, Consiliul Județean Covasna va avea grijă de ghiozdanele pentru 2.178 elevi din clasele pregătitoare, asigurându-le toate rechizitele necesare. Fiecare pachet conține câte un ghiozdan, model diferit pentru fete și băieți, prevăzut cu etichetă pentru nume, creioane grafit și creioane colorate, un penar, o cutie pentru sandwich și recipient pentru apă.

 

Cooperarea la nivel local și județean înseamnă dezvoltare
Miercuri, 18 august 2021

Nu întâmplător am ales comuna Ghelința pentru a fi gazda ședinței ordinare a Consiliului Județean. Am venit aici pentru că această comună, condusă de domnul primar Ilyés Botond, a pornit pe calea dezvoltării. Ghelința dovedește din nou că aduce progres dacă există colaborare bună la nivel local și județean” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna miercuri, la Ghelința unde s-au întrunit consilierii județeni pentru ședința ordinară, vizitând și investițiile făcute din finanțări primite de la Consiliul Județean.

Susținem sportul covăsnean
Vineri, 23 iulie 2021

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit joi, 22 iulie, în mod inedit, ședința ordinară având loc în Casa de Cultură „Vigadó” din municipiul Târgu Secuiesc. Locația nu a fost aleasă întâmplător, deoarece administrația județeană va încheia un parteneriat cu Fundația Culturală „Vigadó” în vederea alocării unui sprijin financiar de 150.000 lei pentru planificarea și implementarea stagiunii 2021-2022. Din suma alocată de Consiliul Județean se vor asigura costurile spectacolului de deschidere a sezonului, respectiv a spectacolului de Revelion.

A treia ediție a concursului internațional de atelaje la Olteni
Sâmbătă, 26 iunie 2021
  1. concursul internațional de atelaje, organizat în perioada 2-4 iulie pe terenul de atelaje de la Olteni, s-au înscris în total 17 echipaje din România și Ungaria. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna, Federația Ecvestră Română și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.
Au început lucrările de reabilitare pe DJ131
Vineri, 18 iunie 2021

Reabilitarea drumului județean DJ131, între Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – limita județului Harghita, este finanțată din fonduri UE. Lucrările au început de la granița cu județul Harghita, spre comuna Vărghiș, în prezent se desfășoară lărgirea carosabilului.

Armăsar prețios la Olteni
Joi, 17 iunie 2021

La sfârșitul lunii mai, cu ajutorul Ministerului Agriculturii din Ungaria și a Hergheliei de Stat Szilvásvárad, herghelia castelului Mikó din Olteni s-a îmbogățit cu armăsarul de rasă kisbéri-metis, numit Szemafor Széltoló. Animalul de reproducție, adus în judeţul Covasna de la Herghelia de Stat din Szilvásvárad, este unul dintre ultimii armăsari de montă pe linia genealogică Kisbér, rasă ce îşi are originea din Olteni.

Se reabilitează și se extinde clădirea veche a Spitalului Județean
Joi, 17 iunie 2021

Clădirea veche a Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf a intrat într-o necesară şi mult-aşteaptată operaţiune de reabilitare, clădirea urmând să fie modernizată și extinsă cu 861 m². După terminarea lucrărilor și reorganizarea activității, pe lângă secțiile deja existente, îşi vor găsi aici loc şi secția de Recuperare - reabilitare medicală, în cadrul secției Neurologie se va amenaja şi o unitate Subterapie Intensivă, iar blocul operator din cadrul Oftalmologiei va fi reabilitat. Laboratoarele de radiologie și de imagistică prin rezonanță magnetică vor fi transferate în alte locații. În prezent, în clădirea veche al spitalului își desfășoară activitatea secția de medicină internă (gastroenteorologie, diabet, endocrinologie), compartimentul nefrologie și dializă, secția oftalmologie și secția neurologie. Numărul de paturi pentru spitalizare va crește de la 126 la 161.

Noi proiecte de dezvoltare în județul Covasna
Joi, 17 iunie 2021

Dezvoltarea sistemului de sănătate, investiții publice, sprijin financiar pentru unitățile de cult – acestea au fost temele principele supuse dezbaterii în ședința Consiliului Județean Covasna, desfășurată joi, 17 iunie, cu participarea fizică a consilierilor județeni.

O mână de ajutor pentru ONG-uri care desfășoară activități de asistență socială
Joi, 3 iunie 2021

Consiliul Județean Covasna alocă 1 milion de lei, finanțare nerambursabilă, pentru ONG-uri care desfășoară activități de asistență socială în județul nostru. În anul 2021, au fost depuse 14 proiecte de către 8 ONG-uri, care răspund mai ales nevoilor de îngrijire socio-medicală la domiciliu, dar și proiecte prin care se asigură funcţionarea centrelor de zi pentru copii sau pentru persoane cu dizabilități. Miercuri, 2 iunie, au fost semnate contractele de finanțare între organizațiile câștigătoare și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna.

Noutăți