Sunteți aici: » Știri

Știri

S-a inagurat sala de sport din Catalina
Marți, 3 decembrie 2013

La data de 26 noiembrie, în prezenţa a cca. 200 de localnici ai comunei Catalina, a avut loc darea în folosinţă a sălii de sport care se construieşte mai bine de cinci ani şi are o valoare totală de 1 milion de dolari.

Unanimitate pentru un nou covor de asfalt
Marți, 3 decembrie 2013

„În timpul mandatului meu anterior s-au reabilitat peste 110 km de drum în judeţul Covasna. Această activitate o vom continua neapărat, ceea ce înseamnă că în următorii 3 ani se va asfalta o nouă porţiune de 110 km de drum” – a spus Tamás Sándor.

Scrisoare de protest, în limba română şi maghiară, trimisă prefectului
Marți, 26 noiembrie 2013

„Consider că prefectul Dumitru Marinescu s-a alăturat celor care au luat poziţie în favoarea convieţuirii paşnice a românilor şi maghiarilor din judeţul Covasna, dar el, prin faptele sale perturbă liniştea comunităţii” – a declarat Tamás Sándor.

Covasna – DA pentru organizarea referendumului
Marți, 26 noiembrie 2013

Joi, Consiliul Judeţean Covasna a adoptat proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului local pe tema înfiinţării regiunii de dezvoltare Ţinutul Secuiesc. După dezbateri care au durat peste o oră, cu votul pro al unui număr de 26 de consilieri, membrii ai UDMR, PCM şi PPMT şi votul împotrivă al celor 4 consilieri USL s-a hotărât organizarea referendumului în judeţul Covasna, pe data de 8 decembrie. Întrebarea la care trebuie să răspundă covăsnenii este următoarea: „Sunteţi de acord ca judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să se constituie într-o singură regiune de dezvoltare, cu centrul regiunii în municipiul Târgu Mureş?”

Tamás Sándor: îl susţinem pe Sikó Imre
Marți, 26 noiembrie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a luat la cunoştinţă cu consternare că miercuri, după şedinţa ordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Covasna s-au comis atrocităţi. În cazul primarului comunei Belin, Sikó Imre, al fratelui său şi al unui tânăr din localitate, Procuratura a dispus arestarea preventivă.

Lucrători calificaţi în fabricarea brânzeturilor
Marți, 19 noiembrie 2013

Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Covasna în cooperare cu Asociaţia AgroSic au organizat în judeţ cursuri acreditate care asigură cunoştinţe elementare în domeniul preparării brânzeturilor, la sfârşitul căruia participanţii primesc diplome recunoscute de Uniunea Europeană. Iniţiativa lansată în ianuarie a stârnit un interes puternic în rândurile fermierilor, deoarece, în judeţ, o sută patrusprezece de persoane au terminat cu succes cursurile cu durata de patru luni.

Sprijin financiar considerabil pentru Asociaţia Sepsi SIC
Joi, 29 august 2013

Întrunit în şedinţă ordinară, Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat un sprijin financiar suplimentar în valoare de 49 mii lei pentru Asociaţia sportivă Sepsi SIC a cărei echipă de baschet este singura echipă, la nivel naţional, care va participa la competiţia pentru Cupa FIBA. (După cum se ştie 49% din bugetul anual al asociaţiei este asigurat de către Consiliului Judeţean Covasna.)

Inscripţia în limba maghiară nu poate lipsi
Miercuri, 21 august 2013

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a dat dreptate lui Tamás Sándor, cu privire la petiţia înaintată pentru inscripţionarea bilingvă a denumirii Direcţiei Judeţene Covasna a Arhivelor Naţionale. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a ales calea juridică după ce, în ciuda numeroaselor somaţii, denumirea instituţiei nu a fost inscripţionată şi în limba maghiară.

Mai multe bazine pentru Băţanii Mici
Marți, 6 august 2013

Începând de miercuri, timp de zece zile, rolul principal aparţine unităţii, a muncii depuse în comun. În cadrul Programului de reabilitare a băilor tradiţionale secuieşti, peisagişti, studenţi sosiţi din Ungaria vor construi, sub conducerea Fundaţiei Ars Topia şi cu antrenarea localnicilor, la Băţanii Mici, o nouă baie tradiţională.

Scurtmetraje premiate în cadrul Programului „Mărul”
Vineri, 2 august 2013

La Concursul de scurtmetraje lansat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul Programului „Mărul”, au participat în total cinci şcoli din judeţ, cea mai activă şcoală fiind Liceul „Mikes Kelemen” elevii căruia au realizat trei scurtmetraje, dar printre participanţi s-au numărat şi multe şcoli din mediul rural.

Camera Agricolă Judeţeană Covasna – salvată
Joi, 1 august 2013

În urma suprimării fondurilor de către Guvern, angajaţii Camerei Agricole Judeţene Covasna nu şi-au mai primit salariile din luna aprilie. De atunci, mai mulţi angajaţi au plecat de la această instituţie.

Tabără Lugio
Miercuri, 31 iulie 2013

De cinci ani încoace, între cele două judeţe înfrăţite, Covasna şi Baranya, se practică un sistem de schimb de tabere. Taberele sunt organizate pentru copii, cu sprijinul administraţiilor locale şi, în afara întemeierii de noi prietenii, au ca scop, printre altele, cunoaşterea şi înţelegerea diferitelor epoci istorice, sporirea cunoştinţelor de folclor, participarea la activităţi meşteşugăreşti şi, desigur, distracţia. În acest an, în perioada 16–21 iulie, la tabăra organizată la Dunaszekcső au participat nouă copii de la Sânzieni.

Asociaţia pompierilor reînfiinţată după 100 de ani
Marți, 16 iulie 2013

Muzica de fanfară, girofarele roşii aprinse şi sosirea pompierilor din unsprezece comune au dat deşteptarea, duminică, localnicilor din centrul oraşului Târgu Secuiesc. Concursul judeţean al pompierilor voluntari din 16 iunie a demarat cu o paradă a echipajelor participante.

Valori covăsnene la Zilele Hungarikum
Sâmbătă, 13 iulie 2013

Entuziasmaţi de succesul de anul trecut al evenimentului, anul acesta organizatorii au planificat ca ediţia din acest an a Zilelor Hungarikum din Sibiu să se desfăşoare timp de trei zile. Desigur, anul acesta oferta de programe a fost îmbogăţită, în prima zi cuprinzând şi o conferinţă în cadrul căreia specialişti din Ungaria şi Transilvania au susţinut prezentări pe tema valorilor transilvănene şi naţionale, oportunităţi şi calitate. Seara, cei prezenţi au putut participa la o degustare de vinuri.

„Vrem un tineret cu o credință puternică, morală curată și cu o identitate tinerilor fermă!”
Sâmbătă, 6 iulie 2013

Sâmbătă, 6 iulie, înainte de masă, Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Miercurea Ciuc s-a îmbrăcat în costume tradiţionale secuieşti, unde, în deschiderea evenimentului „Ziua celor o mie de fete secuience” peste o mie de fete şi băieţi au jucat dansul comun al ansamblurilor participante.

S-a inaugurat Centrul balnear de la Olteni
Vineri, 5 iulie 2013

„La inaugurarea băii am invitat-o şi pe acea doamnă de la televiziune care a susţinut ferm că aici, la Olteni nu se va face nimic. Acum poate că recunoască şi ea că a greşit” – a spus astăzi primarul comunei Bodoc, Fodor István, legat de noul centru balnear care a fost realizat în cadrul programului Programul „Drumul Apelor Minerale”.

VII. Aquarius
Vineri, 28 iunie 2013

Festivalul Apei Minerale – AQUARIUS a ajuns deja la a șaptea ediție. Anul acesta am ales un loc deosebit pentru desfășurarea evenimentul, și anume: Baia Morii din Cernat, reabilitat anul trecut prin clacă.

Din punct de vedere juridic, steagul judeţului Covasna a fost desfiinţat
Vineri, 21 iunie 2013

Ieri, Curtea de Apel Braşov, admiţând recursul fostului prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a anulat definitiv hotărârea Consiliului Judeţean Covasna privind steagul judeţului Covasna şi a schimbat prima sentinţă favorabilă pentru administraţia publică locală, pronunţată de Tribunalul Covasna.

Gáj Nándor este noul director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii
Joi, 20 iunie 2013

Consilierii judeţeni întruniţi în cadrul unei şedinţe ordinare de plen al Consiliului Judeţean Covasna au adoptat proiectele de hotărâri pridind: majorarea cotizaţiei judeţului Covasna în calitate de membru al Asociaţiei „Vadon”, rectificarea bugetului instituţiilor publice de interes judeţean pe anul 2013, criteriile de evaluare a performanţelor individuale pentru personalul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, precum şi numirea în funcţia de director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe.

Atelierul Grundtvig
Luni, 10 iunie 2013

Autonomii in practica: video.

Recrutarea husarilor în zona Baraoltului
Duminică, 9 iunie 2013

Îmbrăcaţi în costume de culoare albastră, cu decoraţiuni aurii, defilarea husarilor, organizată în cadrul celei de a patra ediţii a Recrutării husarilor din judeţul Covasna, atrag privirile tinerilor şi bătrânilor deopotrivă. De această dată recrutarea a avut loc în zona Baraoltului.

Valorile turistice ale judeţului Covasna văzute într-un mod diferit,  prin ochii englezilor
Joi, 6 iunie 2013

În judeţul Covasna puţini sunt cei care sesizează potenţialul turistic al satului tradiţional secuiesc: potrivit redactorilor englezi ai blogului The Healing Sources, pâinea cu untură şi ceapa verde pot deveni principala atracţie a regiunii.

La Cernat s-a inaugurat noua bibliotecă
Duminică, 2 iunie 2013

„…viitorul îl pot imagina doar bazat pe trecut” – aceste cuvinte ale lui Sylvester Lajos sunt înscrise pe placa memorială montată pe peretele bibliotecii din Cernat. Duminică, 2 iunie, Biblioteca comunală a preluat numele lui Sylvester Lajos, publicist, scriitor, manager cultural.

Ziua familiilor în curtea castelului Mikes
Sâmbătă, 1 iunie 2013

Sâmbătă, 1 iunie, Ziua familiilor covăsnene a fost sărbătorită cu concerte, jocuri, cu expoziţii de fotografie şi grafică în aer liber, prânzul familiilor şi cu pâinea uriaşă a familiilor.

Anunţ de concurs în cadrul Programului „Mărul”
Vineri, 31 mai 2013

Premiile concursului: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolii (microscoape, echipamente pentru experimente, planşe), a căror valoare totală depăşeşte 10.000 de euro.

Locuinţe de serviciu pentru medici
Joi, 30 mai 2013

Proiectul de hotărâre privind construirea locuinţelor de serviciu pentru medici a fost adoptat de plenul Consiliului Judeţean Covasna în cadrul şedinţei extraordinare din 30 mai.

Lăcătușu aduce acuzaţii nefondate
Miercuri, 29 mai 2013

În luna ianuarie, Forumul Civic al românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, organizaţie marcată de numele lui Ioan Lăcătuşu, a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faptul că, într-o declaraţie anterioară, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a discriminat şi a încălcat principiul egalităţii între cetăţeni, împărţind românii din judeţul Covasna în două categorii: români băştinaşi şi cei care au fost aduşi aici de fosta Securitate.

Un ţinut curat, Un ţinut bogat!
Miercuri, 22 mai 2013

Miercuri, în Sala Sporturilor din strada Vânătorilor, a avut loc acţiunea de informare şi conştientizare publică,adresat elevilor, fiind organizat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna”. La concursul de machete au fost depuse în total 49 de machete realizate din deşeuri reciclabile. În cadrul acestui eveniment a avut loc şi premierea celor mai inspirate machete.

Conferinţă pe tema creşterii bovinelor de carne
Vineri, 17 mai 2013

Hotelul Clermont din Valea Zânelor a găzduit vineri, 17 mai, un eveniment prestigios, unic în felul său, conferinţa intitulată „Creşterea bovinelor de carne şi producţia de carne de vită – Alternative şi oportunităţi în România” la care s-au înscris aproape o sută de oaspeţi.

Ghiozdane pentru elevii claselor pregătitoare
Joi, 16 mai 2013

Se va construi o cale de acces alternativă din curtea spitalului judeţean pentru ambulanţe, elevii claselor pregătitoare vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare şi alte instrumente didactice, se va digitaliza Registrul producătorilor agricoli din judeţul Covasna – acestea fiind unele probleme asupra cărora a decis astăzi Consiliul Judeţean Covasna.

Noutăți