Sunteți aici: » Press-room » Știri

Știri

La Sfântu Gheorghe s-au gustat burgeri cu carne de urs
Sâmbătă, 9 iunie 2018

Sâmbătă, pe terasa INdiVINO Wine & BBQ, organizatorii festivalului barbecue, au oferit reprezentanţilor presei burgeri cu carne de urs marinată în ulei de măsline cu rozmarin şi merişoare. Lângă carnea de urs care a fost gătită timp de 8 ore, la 110 grade, apoi afumată în smoker, fiind marinată între timp în unt şi miere, au fost oferite cartofi confiaţi.

Conectăm zona Buzaielor cu zona Covasnei- Modernizarea drumului judeţean între Boroșneu Mare şi Întorsura Buzăului demarează în luna iulie
Vineri, 8 iunie 2018

Vineri, la Valea Mare a avut semnarea contractului de execuţie privind modernizarea drumului județean 121A, dintre localităţile Boroșneu Mare şi Întorsura Buzăului şi care leagă zona Întorsurii Buzăului de judeţul Covasna. Lucrările ar putea fi demarate în luna iulie.

Răsfăţ culinar cu carne de urs  - Şapte echipe concurente s-au înscris la prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival
Joi, 7 iunie 2018

Încă de la prima ediţie există un mare interes din partea echipelor BBQ din România şi Ungaria faţă de primul festival barbecue, eveniment care va fi găzduit de centrul municipiului Sfântu Gheorghe. La întrecerea neoficială care va desfăşura conform regulamentelor Kansas City Barbeque Society (KCBS), echipele vor concura la cinci categorii.

Din toamnă, o nouă sesiune de cursuri pentru construirea de case ecologice din baloturi de paie
Luni, 4 iunie 2018

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic a apreciat prima sesiune de cursuri pentru construirea de case ecologice din baloturi de paie ca fiind un eveniment de succes. La cursul intensiv teoretic şi practic pentru construirea de case din baloturi de paie, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, 60 de persoane şi-au însuşit cunoştinţe privind construirea caselor ecologice.

Festivalul Barbecue, în acest sfârşit de săptămână, la Sfântu Gheorghe
Luni, 4 iunie 2018

Adevărate specialităţi culinare, produse de calitate, o cavalcadă a gusturilor locale, o mulţime de activităţi pentru familii şi concerte – de asta vor avea parte participanţii primei ediţii a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest, eveniment ce va avea loc la Sfântu Gheorghe, în acest sfârşit de săptămâna.

Tamás Sándor: România este țara noastră, a tuturor celor care trăim aici, pe aceste meleaguri
Joi, 31 mai 2018

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a salutat participanții la conferință în calitate de gazdă a evenimentului. În cuvântul său de deschidere, președintele Consiliului Județean Covasna a precizat că 75% din populația celor trei județe din Ținutul Secuiesc, Mureș, Harghita și Covasna este de naționalitate maghiară.

Un raport european privind aplicarea drepturilor lingvistice în administrația publică locală și regională va fi elaborat până la jumătatea lui 2019
Joi, 31 mai 2018

În următoarele 18 luni va fi elaborat un raport european privind folosirea limbii materne în administrația publică locală și regională – a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost evaluate rezultatele reuniunii organizată în aceste zile de Comisia de Guvernanță a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei și CJ Covasna la Băile Bálványos, la care au participat reprezentanții administrațiilor publice locale și regionale din 47 state membre ale Consiliului Europei.

Reprezentanții regiunilor europene vor să afle detalii în legătură cu respectarea drepturilor comunitare în  Ținutul Secuiesc
Miercuri, 30 mai 2018

Comisia de Guvernanță a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei s-a reunit la Băile Bálványos

Vineri, 25 mai 2018

Liderii Consiliului Județean Covasna îl invită în Ținutul Secuiesc pe Marius Pașcan, deputat PMP Mureș care, într-o declarație politică făcută de la tribuna Camerei Deputaților, i-a acuzat pe președintele CJ Covasna Tamás Sándor și pe vicepreședintele CJ Covasna Grüman Róbert că împreună complotează, din interior, la disoluția statului român. O acuzație la care Marius Pașcan a ajuns ca urmare a faptului că liderii covăsneni au îndrăznit să invite Comisia de Guvernanță a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei la Băile Bálványos, unde instituția europeană să își țină reuniunea, în perioada 30-31 mai 2018.

Dezvoltare coordonată în zona orașului Covasna
Joi, 24 mai 2018

Lansăm cea mai mare dezvoltare infrastructurală coordonată din ultimii 50 de ani în această microregiune – a accentuat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul şedinţei ordinare, prezentând programul de modernizare a microregiunii Covasna. CJ Covasna şi-a ţinut şedinţa ordinară a lunii mai în comuna Zagon.

Un vis devenit realitate - A luat sfârşit Campionatul Naţional de Atelaje cu doi cai
Duminică, 20 mai 2018

S-au încheiat cele trei zile de concurs de înaltă calitate de la Campionatul Naţional de Atelaje cu doi cai organizat pe terenul de atelaje din localitatea Olteni. La această competiţie au fost înscrise 12 atelaje cu doi cai, dar şi un atelaj cu patru cai. După cumularea rezultatelor celor trei probe de concurs, dresaj, maraton şi obstacole, covăsneanul Bartha Eduárd – care deţine şi un titlu de campion mondial la obstacole – s-a dovedit a fi cel mai bun în proba de obstacole.

Utilizarea limbii materne – experienţe la faţa locului  Comisia de Guvernanță a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei își ține reuniunea la Băile Bálványos
Joi, 17 mai 2018

Problema utilizării limbilor în administrațiile locale nu este doar o chestiune de naționalitate, ci și una profesională, scopul este clar: limba maghiară să devină oficială în Ţinutul Secuiesc, alături de limba română – s-a afirmat în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, legat de reuniunea de la sfârşitul lunii mai a Comisiei de specialitate din cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Primul Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest
Miercuri, 16 mai 2018

Centrul municipiului Sfântu Gheorghe va găzdui, în perioada 8-10 iunie 2018, primul festival naţional barbecue, care se va desfăşura sub denumirea Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest.

Concurs național şi internaţional de atelaje
Joi, 10 mai 2018

Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local al comunei Bodoc și Federația Ecvestră Română organizează, în perioada 17–20 mai 2018, pe terenul din localitatea Olteni, primul Campionat național de atelaje cu doi cai din acest an.

Judeţul Covasna solicită bani de la guvern pentru remedierea daunelor produse de inundaţii
Miercuri, 9 mai 2018

În judeţul Covasna ar fi nevoie de 11,5 mil. lei pentru reconstruirea infrastructurii rutiere, a drumurilor şi a podurilor deteriorate de inundaţiile de primăvară. În acest sens, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, împreună cu Prefectura Covasna, au elaborat un proiect de hotărâre a Guvernului în care sunt enumerate concret lucrările necesare.

Educaţie ecologică pentru protecţia plaiului natal - Sistemul de management integrat al deșeurilor funcţionează eficient  
Marți, 8 mai 2018

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a încheiat în mod definitiv realizarea proiectului ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Covasna”, fiind primul şi singurul judeţ din Regiunea de Dezvoltare Centru unde sistemul funcţionează deja cu succes de jumătate de an – au anunţat Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna şi Ambrus József, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Covasna (ADI-SIMD), în cadrul conferinţei de presă de marţi.

S-a încheiat cursul cu specializarea de ospătar şi bucătar - Ciorbă de pui cu tarhon şi Găluşte Şomloi
Vineri, 4 mai 2018

Oaspetele flămând intră în restaurant, ospătarul îl salută respectuos, apoi îl conduce la masă. Urmează o supă, apoi mâncarea principală şi un desert. Nu ar fi nimic neobișnuit în asta dacă totul nu s-ar petrece în sala Liceului Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc şi cu ocazia unui examen.

Împreună pentru cauze bune – inaugurarea podului reconstruit de la Brateş
Joi, 3 mai 2018

Nici măcar localnicul Mircse Sándor, de 94 de ani, nu-şi aminteşte că pe timpul vieţii sale ar fi fost inaugurat vreun pod în comuna Brateş, probabil acesta a fost şi motivul pentru care inaugurarea podului de la Brateş ce a avut loc joi la amiază a devenit o adevărată sărbătoare comunitară. Importanţa podului este indicată și de faptul că locuitorii satului au participat într-un număr mare la evenimentul organizat la marginea localității. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Consiliul Local Brateş au reconstruit împreună podul devenit periculos de peste pârâul Covasna, pod care este folosit, în primul rând, de fermierii locali, dar şi de cetăţenii localităţilor învecinate

Construirea de case ecologice din baloţi de paie -  Se lansează un curs teoretic şi practic
Vineri, 27 aprilie 2018

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AgroSIC lansează începând cu data de 1 iulie un curs de construire de case din baloţi de paie. Înscrierile pentru cursul de teorie şi practică se fac până în data de 28 mai 2018.

Dezvoltarea microregiunilor pe primul loc
Joi, 26 aprilie 2018

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna acordă un sprijin financiar de 300 mii lei pentru comuna Ilieni – această decizie a fost luată de plen joi, în şedinţa ordinară în teritoriu, ce a avut loc la Căminul Cultural Sâncraiu. Din această sumă, comuna Ilieni va asigura cofinanțare pentru proiectul care vizează reconstruirea podului de peste Olt, aflat în Ilieni. În cadrul şedinţei ordinare din luna aprilie, preşedintele CJ Covasna a prezentat direcţia de dezvoltare a microregiunii DORIC.

Covasna se axeaxă în continuare pe turism - Anul Turismului în judeţul Covasna a fost un succes
Marți, 24 aprilie 2018

Peste 200 de jurnalişti şi bloggeri din ţară şi străinătate, peste 1257 de descărcări ale aplicaţiei Visit Covasna, 21.165 de urmăritori online ai paginilor de promovare a turismului covăsnean pe Facebook şi Instagram, 107.437 turişti care au vizitat judeţul, 528.009 de înnoptări ale turiştilor – acesta este bilanţul în cifre al seriei de evenimente organizate sub genericul 2017 – „Anul Turismului în judeţul Covasna”, s-a afirmat în cadrul conferinţei organizate în data de 24 aprilie, de către Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna

Accesăm fonduri pentru actualizarea Planurilor Urbanistice Generale
Marți, 24 aprilie 2018

În cadrul programului național, județul Covasna beneficiază de finanțare în valoare de 528 mii lei în exercițiul bugetar 2018 prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea elaborării și/sau actualizării Planurilor Urbanistice Generale ale localităților. Din această sumă vor primi finanțare în acest scop, într-o primă etapă a acestui exercițiu bugetar, un număr de 27 de unități administrativ teritoriale (U.A.T.-uri), printre care 2 municipii, 2 orașe și 23 comune.

Curs de perfecţionare pentru pompierii voluntari
Duminică, 22 aprilie 2018

Csóka Károly, preşedintele Filialei Judeţene Békés a Uniunii Pompierilor Voluntari din Ungaria (MTSZ) şi preşedintele Comitetului de cooperare pompierească din Bazinul Carpatic, a susţinut sâmbătă, la Chichiş, un curs de perfecţionare pentru pompierii voluntari din judeţul Covasna. La acest curs au participat 26 de reprezentanţi ai unităţilor de pompieri voluntari din localităţile: Ozun, Comandău, Lemnia, Ghelinţa, Vârghiş, Ghidfalău, Zagon, Cernat, Belin şi Chichiş.

Diplomație și economie - Vizita ambasadorului Republicii Belarus în județul Covasna
Sâmbătă, 21 aprilie 2018

Excelența Sa Andrei M. Grinkevich, ambasador al Republicii Belarus în România a efectuat o vizită de două zile în județul Covasna, în cadrul căreia s-a întâlnit cu antreprenori covăsneni ce activează din domeniul agriculturii, turismului, industriei ușoare și prelucrarea lemnului. De asemenea domnia sa s-a mai întâlnit și cu reprezentanți ai autorităților județene și locale și cu prefectul județului. Această vizită este urmare a întâlnirii diplomatice, desfășurate în luna martie, în cadrul căreia s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Covasna.

Trebuie să fim atenţi la propriile vise - Cea de-a 29-a ediţie a Zilelor Kőrösi Csoma Sándor s-a bucurat de succes
Sâmbătă, 14 aprilie 2018

Chiuruş, satul natal al orientalistului este o locaţie importantă a Zilelor Kőrösi Csoma Sándor. Sâmbătă la prânz s-a ţinut o slujbă în biserica reformată, unde predica a fost rostită de Kiss-Rigó László, episcopul romano-catolic al Diecezei Szeged-Csanád, apoi festivitatea a continuat la statuia lui Kőrösi Csoma Sándor din localitate.

Primul heliport din judeţul Covasna, planificat în cadrul Spitalului Județean - Dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă, din fonduri europene
Vineri, 13 aprilie 2018

Se extinde Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” şi se va amenaja o cale de acces pentru ambulanţe. În acest scop, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va depune cerere pentru proiecte finanţate din fonduri UE, prin Programul Operaţional Regional. S-a aprobat participarea județului Covasna cu acest proiect la POR, respectiv studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferente acestei investiţii au fost adoptate de consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară de vineri, 13 aprilie.

Szabó Kati – de la Zagon până la Paris
Miercuri, 11 aprilie 2018

În cadrul unei ceremonii ce a avut loc miercuri, 11 aprilie, la Ambasada Ungariei la Paris, Szabó Kati, steaua gimnasticii mondiale stabilită la Paris, a fost premiată cu Ordinul Ungariei în grad de cavaler, acordat de statul maghiar

Staţiunile din judeţul nostru, preferate de turiştii moldoveni
Miercuri, 4 aprilie 2018

Zilele trecute, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a promovat regiunea la târgul internaţional de turism intitulat Leisure. Hotels — 2018, organizat la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

Grüman Róbert a fost ales vicepreşedinte al Camerei regiunilor
Joi, 29 martie 2018

Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a fost ales vicepreşedinte al Camerei regiunilor la Strasbourg, unde în perioada 26-28 martie a.c. a avut loc sesiunea ordinară a Congresului Autorităţilor Locale și Regionale al Consiliului Europei. Funcţia de vicepreşedinte asigură şi obţinerea statului de membru cu drepturi depline în biroul de conducere al congresului, printre membrii acestuia numărându-se şi Magyar Anna, vicepreşedinte al Adunării Generale a judeţului Csongrád, şi Karl-Heinz Lambertz, membru al Senatului Belgiei din partea comunității germanofone din Belgia.

Sarcină comună: dezvoltarea zonei Baraoltului
Joi, 29 martie 2018

La începutul şedinţei ordinare, ce a avut loc joi, la prânz, la Baraolt, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, a prezentat Programul de Aliniere a zonei Baraoltului. Pe lângă consilierii judeţeni, la reuniune au participat primarii din zonă, precum şi numeroase persoane interesate din Baraolt

Noutăți