Sunteți aici: » Press-room » Știri

Știri

Concurs de fotografie – „Covăsneni în Europa”
Miercuri, 13 martie 2013

Îți place să călătorești? Îți place să faci poze? Ți-ar plăcea să arăți și altora fotografiile tale din călătoriile de prin Europa?
Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna lansează concursul de fotografie intitulat „Covăsneni în Europa”.

Regiuni mai mici şi mai eficiente
Miercuri, 6 martie 2013

Ieri, la Sibiu, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), Tamás Sándor, preşedintele CDR, a declarat că, în perioada următoare, este nevoie de regiuni de dezvoltare cuprinzând mai puţine judeţe.

Buget axat pe proiecte
Joi, 28 februarie 2013

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în şedinţa ordinară aferentă lunii februarie a adoptat hotărârea privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit.

A fost inaugurat Căminul cultural din Calnic
Sâmbătă, 23 februarie 2013

Căminul cultural reabilitat al satului Calnic a fost inaugurat sâmbătă, 23 februarie, ca rezultat al colaborării dintre Consiliul Judeţean Covasna şi comunitatea locală.

Expoziţia Centrului de Arte Plastice din Transilvania deschisă la Cluj
Vineri, 22 februarie 2013

Centrul de Arte Plastice din Transilvania şi-a deschis, vineri, în sala de expoziţie a Asociaţiei Culturale „Minerva” din Cluj, a doua expoziţie retrospectivă.

Europa trebuie să se reinventeze
Vineri, 15 februarie 2013

Inaugurarea Anului european al cetățenilor și a noii rețele a Centrelor Europe Direct România a avut loc între 11-13 februarie la București.

A fost semnat primul contract pentru modernizarea Spitalului Judeţean
Luni, 11 februarie 2013

Proiectul vizând modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf,”declarat câştigător la licitaţia de proiecte organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, având o valoare de peste 20 milioane de euro, a ajuns la o nouă fază.

Şi autorităţile judeţene din Békés au arborat steagul secuiesc
Vineri, 8 februarie 2013

Autorităţile din judeţul Békés, solidarizându-se cu judeţele înfrăţite, Covasna şi Harghita, au arborat steagul secuiesc pe clădirea instituţiei. În scrisoarea adresată preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, preşedintele Adunării Generale a Autoguvernării Judeţului Békés, Farkas Zoltán, scrie: „Cei care vor intra în clădirea administraţiei locale, vor vedea de acum şi steagul secuiesc care pe un fundal albastru, cu o bandă longitudinală aurie înfăţişează luna şi o stea. Acesta este arborat într-un loc demn, pe lângă drapelul judeţului, drapelul maghiar şi cel al Uniunii Europene.”

Dezbateri asupra problemelor comune din Ţinutul Secuiesc
Marți, 5 februarie 2013

Conducerile celor două judeţe secuieşti s-au întrunit marţi, înainte de masă, în prima şedinţă de lucru comună din acest an, organizată la Hanul Hotarul Ciucului, situat la graniţa dintre cele două judeţe. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat problemele comune cu privire la promovarea turismului şi a Ţinutului Secuiesc, redactarea publicaţiilor comune, precum şi punerea în acord a datelor privind evenimentele organizate în comun.

Comemorare Szöllősy-Szabó Lajos
Sâmbătă, 2 februarie 2013

La mijlocul anilor 1800, în presa contemporană au apărut articole lungi în care Szöllősy-Szabó Lajos, autorul dansului de salon intitulat „körmagyar”, a fost mult apreciat pentru compoziţiile sale de dans. Artistul născut la Sânzieni a fost cunoscut ca dansator, coregraf şi maistru al dansului.

Produsele Secuieşti ar putea ajunge pe rafturile hipermarketului Auchan
Vineri, 1 februarie 2013

Săptămâna trecută, treizeci şi cinci de producători din Ţinutul Secuiesc au avut posibilitatea de a-şi expune produsele la prezentarea de produse organizată în holul sălii de marmură al Consiliului Judeţean Harghita, pentru reprezentanţii Auchan Magyarország Kft.

Accentul se pune pe îngrijirea persoanelor defavorizate
Joi, 31 ianuarie 2013

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în şedinţă ordinară de lucru astăzi, a constatat încetarea de drept a mandatului consilierului judeţean Fejér László şi a hotărât susţinerea serviciilor sociale.

Curs pentru prepararea brânzeturilor
Miercuri, 23 ianuarie 2013

În zilele următoare, cei care vor participa la cursul de pregătire profesională organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Judeţeană Covasna vor putea însuşi tehnici de preparare a peste 20 de feluri de caşcaval.

Adunare Generală de alegeri şi consultanţă agrară
Vineri, 18 ianuarie 2013

La Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine s-a afirmat că aceasta este cea mai mare asociaţie a judeţului la care se remarcă colaborarea şi cooperarea instituțională.

Rectificare de buget la închiderea anului
Luni, 17 decembrie 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit astăzi pentru ultima şedinţa ordinară din acest an. Plenul a aprobat, printre altele, rectificarea bugetului instituţiilor judeţene de interes public.

Rectificare de buget la închiderea anului
Joi, 13 decembrie 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit astăzi pentru ultima şedinţa ordinară din acest an. Plenul a aprobat, printre altele, rectificarea bugetului instituţiilor judeţene de interes public.

Lucrările de modernizare a staţiei de salvare au fost finalizate
Marți, 4 decembrie 2012

Ambulanţele care deservesc municipiul Sfîntu Gheorghe şi împrejurimile sunt garate în clădirea situată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf. Vechea clădire a fost modernizată, căpătând o nouă înfăţişare.

S-a deschis prima expoziţie a CAPT
Sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Au trecut doar câteva săptămâni de la înfiinţarea Centrului de Arte Plastice din Transilvania (CAPT) şi instituţia care funcţionează ca predecesoare a Muzeului de Artă al Transilvaniei înregistrează în foarte scurt timp un rezultat spectaculos: a deschis o expoziţie din moştenirea artistică a celebrilor artişti ai regiunii.

Covasna, primul judeţ care sprijină activităţile de tip „Şcoală după şcoală”
Joi, 22 noiembrie 2012

În cadrul şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean Covasna din data de 22 noiembrie, Tamás Sándor, liderul administraţiei judeţene a anunţat: pot solicita sprijin de la Consiliul Judeţean acele şcoli care desfăşoară, după orele de curs şi în cadru organizat, activităţi educative, de pregătire a elevilor.

Cooperare transfrontalieră
Joi, 15 noiembrie 2012

Responsabil cu programul de cooperare Ţinutul Secuiesc–Braşov a fost desemnat Markó Attila, candidat UDMR pentru Camera deputaţilor în colegiul Sfântu Gheorghe – a anunţat Tamás Sándor astăzi, la Braşov.

Programul Potsa pentru Ţinutul Secuiesc
Miercuri, 31 octombrie 2012

Un program global de dezvoltare, defalcat la nivel de judeţ reprezintă o oportunitate pentru progresul judeţului Covasna – a declarat Klárik László, fostul administrator public al judeţului, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc miercuri, 31 octombrie, la sediul Consiliului Judeţean. Programul de dezvoltare şi pentru construirea comunităţii în judeţul Covasna, numit Programul „Potsa”, cuprinde Planul de dezvoltare detaliat al judeţului.

A fost reabilitată biserica aparţinând celor trei confesiuni religioase
Sâmbătă, 27 octombrie 2012

Biserica evanghelică luterană din Tîrgu Secuiesc este una specială, deoarece clădirea este folosită nu doar de confesiunea evanghelică luterană, dar şi de credincioşii aparţinând confesiunilor religioase reformate şi unitariene.

Drum liber pentru Centrul de Arte Plastice din Transilvania
Joi, 25 octombrie 2012

Consilierii judeţeni s-au reunit joi, 25 octombrie în şedinţă ordinară de plen, şedinţă ce a avut loc în incinta Muzeului Naţional Secuiesc, având în vedere că CAPT îşi va începe activitatea tocmai în cadrul acestei instituţii.

Sigiliul secuilor la Sfîntu Gheorghe
Joi, 18 octombrie 2012

Timp de două luni se va putea viziona la Muzeul Naţional Secuiesc expoziţia de steaguri vechi şi însemne heraldice, printre care şi sigiliul de argint al secuilor, din 1661, precum şi cărţi antice, lăzi de breaslă şi diferite documente. Vernisajul expoziţiei intitulată „Mesaj din trecut”, a avut loc la 18 octombrie.

Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi, o raritate
Miercuri, 17 octombrie 2012

La Valea Crişului, Tabăra Iris aşteaptă copiii şi tinerii cu dizabilităţi cu trei case frumos colorate, cu imagini şi scene biblice, departe de zgomotul oraşului. Centrul construit de Fundaţia Creştină Diakónia a fost inaugurat sâmbătă, 19 octombrie.

Valea Zălanului, primul sat capabil să se autoaprovizioneze
Luni, 15 octombrie 2012

În cadrul primei ediţii a conferinţei cu tema „Construcţii sustenabile din Ţinutul Secuiesc” s-a propus ca Valea Zălanului să devină primul sat din judeţ capabil să se autoaprovizioneze. Celor peste cincizeci de participanţi li s-au prezentat expuneri teoretice şi exerciţii practice şi, pe lângă participarea la un schimb de experienţă, specialiştii din ţară şi străinătate le-au furnizat şi informaţii utile de specialitate.

Miercuri, 10 octombrie 2012

Plenul Consiliului Judeţean Covasna, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat alocarea sprijinului financiar în valoare de 35.000 pentru localitatea Herculian, aparţinând comunei Băţani. În ultimele luni, s-a agravat starea tehnică a două poduri situate pe drumul comunal din această zonă, astfel satul a devenit aproape inaccesibil.

„Stelele din Eger se aprind deodată”
Luni, 8 octombrie 2012

În perioada 8–13 octombrie regiunea Eger, cunoscută pentru vinurile sale şi prin unele evenimente istorice şi Ţinutul Secuiesc vor deveni mai apropiate. În această săptămână, în judeţele Covasna, Mureş şi Harghita, se desfăşoară evenimentul Zilele regiunii Eger, organizat în Ţinutul Secuiesc, la care vizitatorii vor fi atraşi de numeroasele experienţe culturale şi culinare.

Al 15-lea an de existenţă al Universităţii Babeş–Bolyai
Luni, 1 octombrie 2012

Extensia Universitară Sfântu Gheorghe al Universităţii Babeş–Bolyai din Cluj sărbătoreşte în acest an al 15-lea an de existenţă. Astăzi, în cadrul festivităţilor de deschidere a anului universitar 2012–2013, s-au rememorat evenimentele majore care au marcat această perioadă, precum şi paşii pentru dezvoltarea acestui atelier spiritual.

În apărarea dreptăţii
Joi, 20 septembrie 2012

Este de notorietate că prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu prin care se aprobă noua denumire a Muzeului de Istorie a Breslelor „Incze László”. Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean, a transmis Tribunalului un document ca răspuns la acuzaţiile formulate.

Noutăți