Sunteți aici: » Știri

Știri

Standul Ţinutului Secuiesc s-a bucurat de mare succes la Budapesta
Marți, 3 martie 2015

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna este un expozant care se reîntoarce an de an la cel mai mare cel mai mare târg de turism din Ungaria.

360 de ore dedicate apiculturii
Luni, 2 martie 2015

Luni, 2 martie, cei interesaţi se mai pot înscrie la cursul de apicultori organizat de Camera Agricolă Covasna. Durata cursului este de 360 ore, majoritatea acestora fiind ore de pregătire practică, iar tariful stabilit este de 400 lei.

Autorităţile judeţene acordă un sprijin deosebit sportului covăsnean
Luni, 23 februarie 2015

Din bugetul pe acest an, Consiliul Judeţean Covasna a alocat peste 1,2 milioane lei pentru activităţi sportive: 600.000 lei sunt destinate sprijinirii programelor asociaţiilor sportive, 100.000 lei pentru reabilitarea şi construirea terenurilor sportive din mediul rural şi suma de 539.000 lei a fost alocată pentru sprijinirea activităţii ACS Sepsi SIC.

2015 – anul progresului în judeţul Covasna
Luni, 23 februarie 2015

„Rezultatele bugetului din acest an vor fi resimţite, în primul rând, de populaţia judeţului” – a spus Tamás Sándor preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, luni, 16 februarie. Consilierii judeţeni au aprobat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Covasna pe anul 2015.

Înfiinţarea cooperativelor agricole este baza bunăstării comunităţilor
Luni, 23 februarie 2015

Vineri, 20 februarie, la Ghidfalău, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine Covasna, conducerea locală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reprezentanţii Camerei Agricole Covasna şi cei ai Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Covasna, precum şi specialiştii din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic s-au întâlnit cu fermierii din judeţ pentru a discuta problemele actuale ale agriculturii.

Parteneriat de succes
Luni, 23 februarie 2015

Secţia de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” beneficiază de un nou echipament medical modern. Incubatorul care asigură o îngrijire eficientă a copiilor născuţi prematur şi are o valoare de 7500 euro şi care a fost deja pusă în funcţiune, a fost predat marţi, 17 februarie.

Miercuri, 4 februarie 2015

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: referent (funcție de execuţie) la biroul de administrație din cadrul aparatului tehnic al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Peste două sute de participanţi la Academia Husarilor
Vineri, 23 ianuarie 2015

La Balvanyos s-au adunat atâţia husari cât să alcătuiască cu ei două companii militare. Academia Husarilor este o manifestare internă la care este reprezentată fiecare asociaţie importantă a husarilor.

The Healing Sources
Vineri, 23 ianuarie 2015

Bogăţiile naturale din Trei Scaune, într-o publicaţie engleză: o carte scrisă în limba engleză despre izvoare tămăduitoare promovează regiunea.

Cozonacul secuiesc, popularizat în 15 limbi străine
Vineri, 23 ianuarie 2015

Se continuă demersurile pentru înregistrarea produsului cozonac secuiesc (cozonac kürtős) ca marcă, la nivelul Comunităţii Europene, respectiv pentru ca acesta să fie declarat produs tradiţional unguresc, „hungaricum”. Varianta din Transilvania a prăjiturii foarte populare este considerată de către populaţia din Ţinutul Secuiesc un produs propriu.

Vernisajul expoziţiei „Contemplaţii Grafice” ediţia a III-a
Luni, 19 ianuarie 2015

Deschiderea expoziţiei de grafică organizată în cadrul Bienalei de artă Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a, va avea loc la Sfântu Gheorghe, pe data de 22 ianuarie, cu ocazia Zilei culturii maghiare. Festivitatea de deschidere va include mai multe expoziții organizate în locații diferite, precum și gala decernării premiilor.

2015 – Anul dezvoltărilor
Joi, 15 ianuarie 2015

În următorii ani, Consiliul Judeţean Covasna se va concentra pe programele de dezvoltare pe termen lung – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

2015 – anul formării profesionale
Vineri, 9 ianuarie 2015

Guvernul ungar declară 2015 Anul formării profesionale pentru maghiarii din străinătate – a anunţat joi, 8 ianuarie, Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica națională în Guvernul Ungariei.

S-a încheiat prejurizarea. Se cunosc lucrările selectate pentru Bienală
Luni, 22 decembrie 2014

Faza de înscriere a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a s-a încheiat cu prejurizarea lucrărilor primite de la aplicanţi. Cu această ocazie s-a organizat la Centrul de Artă Transilvania o conferinţă de presă.

Anul viitor se vor folosi mai puţine credite
Luni, 22 decembrie 2014

Consilierii judeţeni întruniţi luni, 15 decembrie, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Covasna din acest an, au aprobat diminuarea valorii creditului bancar ce urma să fie contractat anul viitor pentru realizarea proiectelor europene. În loc de linia de credit de 40 de milioane lei, planificat iniţial, în 2015, vor fi utilizaţi doar 14 milioane de lei.

Luni, 22 decembrie 2014

La sesiunea de închidere ce a avut loc vineri, 5 decembrie, membrii comisiei de comemorare au evaluat Anul Memorial „Gábor Áron” ca fiind un an cu succes şi multe realizări.

Luni, 22 decembrie 2014

S-a semnat contractul pentru servicii de realizare de planuri de management aferente proiectului „Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci”

A început distribuirea merelor în şcoli
Joi, 27 noiembrie 2014

În judeţul Covasna 20.505 de copii vor beneficia de fructe în toate cele 86 de zile ale anului şcolar. Licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Covasna a fost câştigată de firma Pan Abacs SRL din Bicfalău.

Administraţiile locale şi-au reglat datoriile sociale
Luni, 24 noiembrie 2014

În judeţul Covasna, problema serviciilor de asistenţă socială capătă, de la an la an, o importanţă tot mai mare, deoarece sprijinirea activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna ocupă un loc prioritar în bugetul Consiliului Judeţean Covasna.

Atelier de lucru pe tema produselor „hungarikum”
Luni, 24 noiembrie 2014

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti a organizat marţi, 18 noiembrie a.c., un atelier de lucru pe tema produselor „hungarikum” la care judeţul Covasna a fost reprezentată de specialiştii în agricultură Kozma Béla şi Orbán Miklós. Cu ocazia evenimentului a fost ridicată şi înfiinţarea unui depozitar de valori, la nivelul Ţinutului Secuiesc.

Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc, ajunsă la cea de-a treia ediţie
Luni, 24 noiembrie 2014

În perioada 5 septembrie şi 20 decembrie 2014 se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc. Astăzi, organizatorii evenimentului, Consiliul Judeţean Covasna şi Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, au ţinut o conferinţă de presă legată de acest eveniment.

10 ani cu departamentul Maine-et-Loire, Franța
Luni, 24 noiembrie 2014

Delegaţia departamentului francez Maine-et-Loire a fost primită de conducerea judeţului Covasna la sediul Consiliului Judeţean Covasna. Relaţiile de colaborare au fost stabilite în urmă cu zece ani, când cele două cele două unităţi administrativ-teritoriale, împreună cu judeţul Veszprém, au încheiat un triplu protocol de colaborare.

Ţinta este zona Baraoltului
Vineri, 31 octombrie 2014

Judeţele Braşov şi Covasna urmăresc realizarea unui proiect important, finanţat din fonduri europene: cele două judeţe planifică, în cadrul unui proiect comun, consolidarea unei porţiuni de drum cu importanţă majoră pentru zona Baraoltului.

S-au plătit daunele produse de animale sălbătice
Vineri, 31 octombrie 2014

Până la sfârşitul lunii octombrie au fost achitate banii pentru cele 71 de solicitări de despăgubiri din judeţul Covasna, însumând un total de 189.781 lei. Cererile de despăgubiri au fost aprobate de Ministerul Mediului, condus de Korodi Attila (UDMR).

Echipamente de irigare pentru fermierii din Ozun
Vineri, 31 octombrie 2014

Recolta va fi mai bogată şi în anotimpurile secetoase, iar cantitatea de lapte produsă va rămâne constantă datorită echipamentelor de irigare achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, pentru Asociaţia Crescătorilor de Bovine Ozun.

Ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermieri
Vineri, 31 octombrie 2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a efectuat sâmbătă o vizită în judeţul Covasna. Ministrul a afirmat că vor creşte subvenţiile acordate cultivatorilor de cartofi, respectiv crescătorilor de animale, dar odată cu eliminarea cotelor de lapte, producătorii de lapte trebuie să se pregătească să facă față concurenței externe.

Bedő Albert, maestru al silviculturii
Vineri, 31 octombrie 2014

În zilele noastre, cea mai mare onoare pentru un silvicultor din Bazinul Carpatic este să fie decorat cu medalia comemorativă „Bedő Albert”. Silvicultorul originar din Valea Crişului a fost comemorat cu ocazia conferinţei silvice organizată de Societatea Maghiară Tehnico-Ştiinţifică (EMT) din Transilvania, la castelul din Arcuş.

Combină de tocat siloz pentru Composesoratul Băţanii Mari
Miercuri, 1 octombrie 2014

La data de 30 septembrie a.c., a avut loc predarea oficială a combinei de tocat siloz Composesoratului, respectiv Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Băţanii Mari, utilajul fiind achiziţionat de către Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic.

Perlele Ţinutului Secuiesc la Hatvan
Miercuri, 1 octombrie 2014

„Scopul nostru este să promovăm Ţinutul Secuiesc şi, în cadrul acestuia, Trei Scaune, în rândurile tinerilor şi adulţilor din ţara-mamă” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, ademenindu-i pe locuitorii din Hatvan să vină în Transilvania.

Miercuri, 10 septembrie 2014

La Festivalul Apei Minerale o cursă specială va pleca la ora 10:00 din statia de autobuz din centrul orasului Sf. Gheorghe și se va întoarce la ora 17:00. Transportul este gratuit.

Noutăți