Sunteți aici: » Știri

Știri

Curs pentru prepararea brânzeturilor
Miercuri, 23 ianuarie 2013

În zilele următoare, cei care vor participa la cursul de pregătire profesională organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Judeţeană Covasna vor putea însuşi tehnici de preparare a peste 20 de feluri de caşcaval.

Adunare Generală de alegeri şi consultanţă agrară
Vineri, 18 ianuarie 2013

La Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine s-a afirmat că aceasta este cea mai mare asociaţie a judeţului la care se remarcă colaborarea şi cooperarea instituțională.

Rectificare de buget la închiderea anului
Luni, 17 decembrie 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit astăzi pentru ultima şedinţa ordinară din acest an. Plenul a aprobat, printre altele, rectificarea bugetului instituţiilor judeţene de interes public.

Rectificare de buget la închiderea anului
Joi, 13 decembrie 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit astăzi pentru ultima şedinţa ordinară din acest an. Plenul a aprobat, printre altele, rectificarea bugetului instituţiilor judeţene de interes public.

Lucrările de modernizare a staţiei de salvare au fost finalizate
Marți, 4 decembrie 2012

Ambulanţele care deservesc municipiul Sfîntu Gheorghe şi împrejurimile sunt garate în clădirea situată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf. Vechea clădire a fost modernizată, căpătând o nouă înfăţişare.

S-a deschis prima expoziţie a CAPT
Sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Au trecut doar câteva săptămâni de la înfiinţarea Centrului de Arte Plastice din Transilvania (CAPT) şi instituţia care funcţionează ca predecesoare a Muzeului de Artă al Transilvaniei înregistrează în foarte scurt timp un rezultat spectaculos: a deschis o expoziţie din moştenirea artistică a celebrilor artişti ai regiunii.

Covasna, primul judeţ care sprijină activităţile de tip „Şcoală după şcoală”
Joi, 22 noiembrie 2012

În cadrul şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean Covasna din data de 22 noiembrie, Tamás Sándor, liderul administraţiei judeţene a anunţat: pot solicita sprijin de la Consiliul Judeţean acele şcoli care desfăşoară, după orele de curs şi în cadru organizat, activităţi educative, de pregătire a elevilor.

Cooperare transfrontalieră
Joi, 15 noiembrie 2012

Responsabil cu programul de cooperare Ţinutul Secuiesc–Braşov a fost desemnat Markó Attila, candidat UDMR pentru Camera deputaţilor în colegiul Sfântu Gheorghe – a anunţat Tamás Sándor astăzi, la Braşov.

Programul Potsa pentru Ţinutul Secuiesc
Miercuri, 31 octombrie 2012

Un program global de dezvoltare, defalcat la nivel de judeţ reprezintă o oportunitate pentru progresul judeţului Covasna – a declarat Klárik László, fostul administrator public al judeţului, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc miercuri, 31 octombrie, la sediul Consiliului Judeţean. Programul de dezvoltare şi pentru construirea comunităţii în judeţul Covasna, numit Programul „Potsa”, cuprinde Planul de dezvoltare detaliat al judeţului.

A fost reabilitată biserica aparţinând celor trei confesiuni religioase
Sâmbătă, 27 octombrie 2012

Biserica evanghelică luterană din Tîrgu Secuiesc este una specială, deoarece clădirea este folosită nu doar de confesiunea evanghelică luterană, dar şi de credincioşii aparţinând confesiunilor religioase reformate şi unitariene.

Drum liber pentru Centrul de Arte Plastice din Transilvania
Joi, 25 octombrie 2012

Consilierii judeţeni s-au reunit joi, 25 octombrie în şedinţă ordinară de plen, şedinţă ce a avut loc în incinta Muzeului Naţional Secuiesc, având în vedere că CAPT îşi va începe activitatea tocmai în cadrul acestei instituţii.

Sigiliul secuilor la Sfîntu Gheorghe
Joi, 18 octombrie 2012

Timp de două luni se va putea viziona la Muzeul Naţional Secuiesc expoziţia de steaguri vechi şi însemne heraldice, printre care şi sigiliul de argint al secuilor, din 1661, precum şi cărţi antice, lăzi de breaslă şi diferite documente. Vernisajul expoziţiei intitulată „Mesaj din trecut”, a avut loc la 18 octombrie.

Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi, o raritate
Miercuri, 17 octombrie 2012

La Valea Crişului, Tabăra Iris aşteaptă copiii şi tinerii cu dizabilităţi cu trei case frumos colorate, cu imagini şi scene biblice, departe de zgomotul oraşului. Centrul construit de Fundaţia Creştină Diakónia a fost inaugurat sâmbătă, 19 octombrie.

Valea Zălanului, primul sat capabil să se autoaprovizioneze
Luni, 15 octombrie 2012

În cadrul primei ediţii a conferinţei cu tema „Construcţii sustenabile din Ţinutul Secuiesc” s-a propus ca Valea Zălanului să devină primul sat din judeţ capabil să se autoaprovizioneze. Celor peste cincizeci de participanţi li s-au prezentat expuneri teoretice şi exerciţii practice şi, pe lângă participarea la un schimb de experienţă, specialiştii din ţară şi străinătate le-au furnizat şi informaţii utile de specialitate.

Miercuri, 10 octombrie 2012

Plenul Consiliului Judeţean Covasna, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat alocarea sprijinului financiar în valoare de 35.000 pentru localitatea Herculian, aparţinând comunei Băţani. În ultimele luni, s-a agravat starea tehnică a două poduri situate pe drumul comunal din această zonă, astfel satul a devenit aproape inaccesibil.

„Stelele din Eger se aprind deodată”
Luni, 8 octombrie 2012

În perioada 8–13 octombrie regiunea Eger, cunoscută pentru vinurile sale şi prin unele evenimente istorice şi Ţinutul Secuiesc vor deveni mai apropiate. În această săptămână, în judeţele Covasna, Mureş şi Harghita, se desfăşoară evenimentul Zilele regiunii Eger, organizat în Ţinutul Secuiesc, la care vizitatorii vor fi atraşi de numeroasele experienţe culturale şi culinare.

Al 15-lea an de existenţă al Universităţii Babeş–Bolyai
Luni, 1 octombrie 2012

Extensia Universitară Sfântu Gheorghe al Universităţii Babeş–Bolyai din Cluj sărbătoreşte în acest an al 15-lea an de existenţă. Astăzi, în cadrul festivităţilor de deschidere a anului universitar 2012–2013, s-au rememorat evenimentele majore care au marcat această perioadă, precum şi paşii pentru dezvoltarea acestui atelier spiritual.

În apărarea dreptăţii
Joi, 20 septembrie 2012

Este de notorietate că prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu prin care se aprobă noua denumire a Muzeului de Istorie a Breslelor „Incze László”. Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean, a transmis Tribunalului un document ca răspuns la acuzaţiile formulate.

500 de ani de atestare documentară a satului Măgheruş
Sâmbătă, 8 septembrie 2012

A trecut o jumătate de mileniu de la prima atestare documentară a satului Măgheruş: istoria acestei mici aşezări este neîntreruptă, farmecul ei fiind sporită de casa tradiţională nou realizată.

Vor să câştige fiecare meci
Luni, 3 septembrie 2012

Azi a fost prezentată echipa feminină de baschet Sepsi-SIC. „Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci!” – a declarat Déri Csaba, antrenorul echipei feminine de baschet Sepsi-SIC, echipă care a fost prezentată presei locale în cadrul conferinţei de presă organizată luni, 3 septembrie.

S-a inaugurat DJ 121, cea mai mare realizare a judeţului Covasna
Duminică, 19 august 2012

Lucrările de reabilitare a DJ 121, drum care face legătura între Covasna şi Tg. Secuiesc, au fost finalizate după aproape un an şi jumătate. Pentru reconstruirea drumului aflat într-o stare deplorabilă, Consiliul Judeţean Covasna a folosit 15,5 milioane ero, din fonduri europene.

Băi finalizate la Cernat
Sâmbătă, 18 august 2012

Comuna Cernat a devenit mai atractivă: reabilitarea celor două băi, „Malom” şi „Csókás” au fost realizate în zece zile, prin clacă. Peisagiştii Fundaţiei Ars Topia din Ungaria lucrează de 12 ani în Transilvania, de fiecare dată construind noi băi, în locaţii diferite. În judeţul Covasna, au organizat clacă pentru a doua oară în vederea reabilitării băilor tradiţionale, iar acum, în afara celor 33 de oameni sosiţi din Ungaria, la lucrări au participat peste 200 de voluntari.

S-a înfiinţat un nou club sportiv
Luni, 13 august 2012

Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat în şedinţă extraordinară cu şase puncte pe ordinea de zi, pentru ziua de luni, 13 august, orele 10,00.

Un nou an şcolar în şcoală nouă
Duminică, 12 august 2012

La festivitatea de inaugurare a şcolii de la Mereni a participat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Inaugurarea şcolii a avut loc duminică, 12 august, în cadrul Zilelor comunei Mereni şi elevii din această localitate vor putea începe noul an şcolar într-o instituţie modernă.

Se vor realizează două băi tradiţionale prin muncă voluntară
Miercuri, 8 august 2012

Fundaţia Ars Topia renovează sau realizează băi şi fântâni prin metode tradiţionale. Scopul este multiplu: exploatarea apelor minerale naturale, atragerea atenţiei populaţiei asupra acestor valori astfel, încât toată lumea să devină conştientă de faptul că o comunitate poate să obţină rezultate excelente.

Aquarius 2012
Sâmbătă, 21 iulie 2012

Transport catre Sancraieni, baia Borsaros: 21 iulie, ora 9, pornire de la Sf. Gheorghe, pt. Liertatii.

Campania „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”
Joi, 19 iulie 2012

În contextul desfăşurării în ziua de 29 iulie 2012, a Referendumului privind demiterea Preşedintelui României, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, derulează, la nivel naţional, în perioada 16 – 29 iulie 2012, campania „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”. Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Henning László şi Nagy József au fost desemnaţi pentru funcţia de vicepreşedinte  al CJ Covasna
Luni, 25 iunie 2012

Consiliului Judeţean Covasna s-a întrunit, în noua structură rezultată în urma alegerilor, în prima sa şedinţă în data de 25 iunie, şedinţă la care plenul a desemnat persoanele care vor ocupa funcţia de vicepreşedinte al consiliului, au fost constituite fracţiunile, şi s-au stabilit, de asemenea, și componența comisiilor de specialitate.

Concursul pompierilor voluntari la Breţcu
Duminică, 24 iunie 2012

Faza judeţeană a Concursului Pompierilor Voluntari a avut loc duminică, la Breţcu, în organizarea consiliului judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi administraţiei locale.

Orchestra Filarmonicii Naţionale din Ungaria la Sfîntu Gheorghe
Sâmbătă, 16 iunie 2012

„Ideea care mă ghidează şi de care, de când m-am regăsit ca şi compozitor, sunt perfect conştient este cea a fraternităţii popoarelor, a fraternităţii în ciuda tuturor războaielor şi dezbinării. Încerc din toate puterile mele să slujesc prin muzica mea această idee; aşadar, nu resping nici o influenţă, fie ea din izvoare slovace, româneşti, arabe sau de orice fel. Acel izvor trebuie să fie însă curat, proaspăt şi sănătos!”

Noutăți