Sunteți aici: » Știri

Știri

Acasă tunul revoluționarului Gábor Áron
Vineri, 5 martie 2010

Vineri la ora 16 a ajuns acasă la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe tunul turnat de revoluționarul pașoptist Gábor Áron.

Joi, 4 martie 2010

Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni. În acest spirit, ca o continuare a succesului obţinut la Bucureşti în cadrul Târgului de Turism Romexpo, vom continua prin participarea și la Târgul Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta începând din 4 martie 2010.

Bienala de Grafică ”Grafikai Szemle”
Miercuri, 3 martie 2010

Consiliul Jundeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează, între 17 mai-30 iulie 2010, Bienala de Grafică ”Grafikai Szemle”. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi al Domnului ministru Kelemen Hunor.

Covasna, pur autentic –  stand de promovare la Strasbourg
Vineri, 26 februarie 2010Județul Covasna va fi promovat cu un stand intitulat "Covasna, pur autentic" în Strasbourg. Expoziția va fi prezentată în cadrul sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale și Regionale în fața Hemicyclului Consiliului European. Vicepreședintele CJ Covasna dl. Demeter János a fost inițiatorul proiectului, încă de acum trei ani. Înainte de plecare expoziția a fost prezentată vineri în sala Albastră a Bibliotecii Județene presei și a consilierilor județeni.

Ministrul Turismului la Covasna
Vineri, 19 februarie 2010

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat vineri, 19 februarie judeţul Covasna. Ea a inaugurat Centrul de Informare Turistică din staţiunea Covasna, s-a plimbat cu sania la Comandău, a participat la învestirea noilor subprefecţi, a verificat starea lucrărilor la Şugaş-Băi şi a purtat discuţii cu autorităţile locale.

Mai mult din mai puțin – întâlnire cu primarii
Miercuri, 3 februarie 2010

Mai mult din mai puțin – acesta este criteriul pe baza căruia Consiliul Județean Covasna a repartizat sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor, orașelor, comunelor – a declarat Tamás Sándor miercuri, 03. februarie, la întâlnirea cu primarii. Conform legii 80% din aceste sume sunt repartizate de Direcția Finanțelor Publice după un algoritm național, iar 20% este repartizat de Consiliul Județean Covasna.

Colaborare între Covasna şi Hunedoara
Joi, 28 ianuarie 2010

Centrul de Cultură al judeţului Covasna va fi partener cu instituţii şi organizaţii din judeţul Hunedoara într-un program care are drept scop sprijinirea parteneriatului între comunităţile celor două judeţe, respective între instituţiile culturale.

Undă verde pentru proiectul integrat de gestionare a deşeurilor
Vineri, 22 ianuarie 2010

Procesul acceptării studiului de impact asupra mediului privind proiectul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Covasna s-a finalizat cu o dezbatere publică care a fost organizată săptămâna trecută la Boroșneul Mare.

Mai mulți bani pentru centrul de vizitare de la Reci
Joi, 21 ianuarie 2010

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Covasna din 21 ianuarie 2010 consilierii județeni au votat în unanimitate modificarea proiectului centrului de vizitare. Termenul de predare a proiectului care va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Mediu” 2007-2013 este de 25 ianuarie.

Noi terenuri de joacă pentru copii din judeţul Covasna
Luni, 21 decembrie 2009

Consiliul Județean Covasna a alocat din bugetul propriu 100 000 lei pentru programul de înființare a terenurilor de joacă. Scopul acestui program este de a pune la dispoziţia copiilor câte un teren de joacă în fiecare localitate, în primul rând în satele în care nu exista până atunci un loc special amenajat pentru copii.

Luni, 7 decembrie 2009
Pod nou la Bodoc
Joi, 26 noiembrie 2009

Comuna Bodoc are de joi un nou pod, care a fost inaugurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Tot joi Drumul Covasna – Comandău a intrat în grija CJ

Miercuri, 11 noiembrie 2009

La începutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Covasna din data de 11 noiembrie 2009 s-a pus problema revocării hotărârii respective, însă consilierii au hotărât în unanimitate că în spiritul procesului demarat în descentralizarea administrațiilor publice locale, vor solicita hotărârea instanței.

Joi, 5 noiembrie 2009

Județul Covasna este pe primul loc în ceea ce privește închiderea depozitelor de deșeuri în zona rurală – a subliniat joi președintele CJ Covasna, dl. Tamás Sándor, cu ocazia înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna.

Standul Ținutului Secuiesc la Târgul de turism
Joi, 8 octombrie 2009

Standul Ținutul Secuiesc din cadrul târgului de turism Romexpo 2009 a avut succes încă din prima zi. Președintele Consiliului Județean Harghita dl. Borboly Csaba, candidatul UDMR la președinție, deputat de Harghita dl Kelemen Hunor, și președintele Consiliului Județean Covasna dl. Tamás Sándor au evidențiat importanța colaborării dintre cele două județe, respectiv oportunitatea oferită de amenajarea unui stand comun în cadrul târgului.

Marți, 14 iulie 2009

Administratorul public a informat consilierii județeni și despre lucrările de reabilitarea a drumurilor județene în curs.

Sâmbătă, 11 iulie 2009

S-au reluat lucrările de reabilitarea a Spitalului Județean ”Dr. Fogolyán Kristóf” – a informat consilierii județeni domnul Klárik László . Administratorul public a mai adăugat că au început lucrările în corpul C unde se află urgența, și unde prioritate au sălile de operații, și în continuare se va reabilita secția de ginecologie de la etajul III.

Vineri, 10 iulie 2009

Din județul Covasna comunele Ghelința, Valea Crișului, Brăduț și Belin participă la programul de extindere a rețelelor electrice și alimentarea cu energie electrică a localităților neelectrificate. Consiliul Județean Covasna a aprobat la ședința extraordinară din 10 iulie 2009 lista proiectelor prioritare propuse pentru finanțare în cadrul Programului ”Electrificarea 2007-2009”.

Lucrările de reabilitarea a Drumului Național nr. 12 au fost demarate
Miercuri, 8 iulie 2009

Marți, 7 iulie 2009 lucrările de reabilitarea a drumului național 12, pe tronsonul Chichiș-Sfântu Gheorghe-Bixad, au fost demarate – a declarat Klárik László. Administratorul public al județului a subliniat că ministerul de resort a informat administrația județeană că firma care va efectua lucrările se numește S.C. UMB Srl. și reabilitarea trebuie finalizată în decursul a doi ani pe tronsonul Chichiș-Toplița.

Noutăți