Sunteți aici: » Știri

Știri

Pachete de Crăciun la Belin
Joi, 23 decembrie 2010

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Covasna și voluntarii Consiliului de elevi din județul Covasna au pornit, în data de 22 decembrie, spre Belin pentru a distribui pachete de Crăciun familiilor nevoiașe. Această acțiune a avut loc sub egida Anului European pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale.

15 martie, zi liberă
Miercuri, 22 decembrie 2010

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în ultima şedinţă a anului 2010 a premiat-o pe Bakk-Dávid Tímea, redactor al portalului de limba maghiară Transindex.ro.

Elena Udrea în judeţul Covasna
Sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a sosit sâmbătă în judeţul Covasna. Scopul vizitei a fost inaugurarea bazei de tratament reconstruite de la Hătuica, semnarea mai multor contracte de finanţare din cadrul proiectelor de dezvoltare urbană ale Municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi inaugurarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

Crăciun European
Vineri, 17 decembrie 2010

Voluntari din partea Consiliului Judeţean Covasna şi al Consiliului Elevilor din Judeţul Covasna în data de 17 decembrie, începând cu ora 17.00, în cortul ridicat vizavi de teatrul Tamási Áron, au oferit ceai cald şi pogăci dulci pentru vizitatorii târgului de crăciun din municipiul Sf. Gheorghe.

Vor fi mai mulţi bani pentru spital
Joi, 16 decembrie 2010

Anul viitor, valoarea investiţiilor destinate modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” poate să atingă nivelul de 20 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Pianist cu dizabilităţi de vedere în judeţul Covasna
Vineri, 10 decembrie 2010

La Casa Iris a Fundaţiei Creştine Diakonia din Sf. Gheorghe s-a deschis expoziţia din creaţiile tinerilor cu dizabilităţi. Evenimentul a fost sprijinit şi de către Consiliul Judeţean Covasna.

Va fi greu fără Baraolt
Joi, 9 decembrie 2010

Joi, 9 decembrie, primarii din zona Baraoltului, reprezentanţii consiliului judeţean şi cei ai instituţiilor sanitare s-au întâlnit pentru a dezbate soarta spitalului din Baraolt. La dezbatere, primarii din zonă au afirmat că pentru întreţinerea instituţiei sunt gata să contribuie cu o parte din bugetul lor propriu.

Nu vor fi disponibilizări la Hăghig
Joi, 9 decembrie 2010

Căminul de Bătrâni de la Hăghig a trecut din administrarea Consiliului Judeţean Covasna în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cereri de finanţare de peste 1 miliard de euro
Marți, 7 decembrie 2010

Marţi, 7 decembrie a avut loc şedinţa reprezentanţilor Consiliului de Dezvoltare Regională Centru. Ultima întrunire din acest an s-a ţinut la sediul Consiliului Judeţean Braşov.

Comunitatea maghiară din Hunedoara s-a întărit!
Duminică, 5 decembrie 2010

77 de evenimente, peste 5.000 de participanţi, 40 de instituţii şi organizaţii colaboratoare, acestea sunt cifrele bilanţului primului an de colaborare dintre comunitățile maghiare din județele Hunedoara și Covasna.

Noul manager pune accent pe consultarea medicilor
Vineri, 3 decembrie 2010

Tamás Sándor , preşedintele consiliului judeţean, l-a instalat în mod oficial pe András – Nagy Róbert în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”.

15 martie zi nelucrătoare
Luni, 15 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.

Liderii din Ţinutul Secuiesc vor solicita printre primii cetăţenia maghiară
Luni, 8 noiembrie 2010

Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare ce se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011.

Investițiile din fonduri REGIO
Miercuri, 3 noiembrie 2010

Miercuri, 3 noiembrie 2010, peste 20 de jurnalişti din Regiunea Centru au participat la vizita organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru urmărirea modului de implementare a proiectelor din judeţul Covasna, finanţate prin Programul Operaţional Regional.

Biblionet
Vineri, 29 octombrie 2010

Bibliotecile din judeţul Covasna oferă comunităţii servicii noi de acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet.

S-a predat sala sportivă de la Comandău
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Deşi în zilele de sâmbătă nu se ţin clase, în onoarea noului edificiu s-a ţinut oră de educaţie fizică în noua sală sportivă a comunei Comandău.

Inaugurarea pistei de motocros la Ojdula
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Pista de motocros de la Ojdula, inaugurată duminică printr-un concurs la nivel naţional, va deveni unul dintre locurile de desfăşurare a concursurilor organizate la acest nivel.

Finanţare pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna
Vineri, 22 octombrie 2010

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro).

Se planifică înfiinţarea unei organizaţii comune a agricultorilor din Ţinutul Secuiesc
Vineri, 22 octombrie 2010

Administraţiile judeţene din Secuime sprijină alianţa organizaţiilor agricultorilor.

Oferte turistice secuieşti de iarnă în Bucureşti
Joi, 21 octombrie 2010

Standul Ţinutul Secuiesc pentru a treia oară la Romexpo.

Act de solidaritate
Marți, 19 octombrie 2010

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe fac o donaţie în valoare de 3-3 milioane de forinţi în sprijinul persoanelor afectate de catastrofa din Ungaria provocată de deversarea noroiului roşu.

S-a constituit Consiliul de Administraţie al spitalului judeţean
Joi, 14 octombrie 2010

Miercuri a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf”.

Maratonul mobilității
Vineri, 24 septembrie 2010

În cadrul Săptămânii Mobilității Europene în data de 22 septembrie, între orele 14.00 și 20.00 s-a desfășurat evenimentul maratonul mobilității.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna
Vineri, 17 septembrie 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY şi Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, la Sala de Sedinţe a Consiliului Judeţean, contractul de finanţare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Covasna.

S-au început lucrările de reabilitare a albiilor pârâurilor şi râurilor
Luni, 13 septembrie 2010

Judeţul Covasna a primit 13,7 milioane RON din fondul de urgenţă al Guvernului pentru lucrările de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii. În prima tranşă au fost alocate 10 milioane, în a doua tranşă 3,7 milioane pentru Administraţia Bazinală a Apelor Olt, banii care pot fi folosite pentru lucrările în judeţul Covasna.

Proiecte POR în judeţul Covasna
Joi, 9 septembrie 2010

Valoarea proiectelor contractate până în august 2010 şi a celor aflate în fază de precontractare în cadrul POR 2007-2013 în judeţul Covasna depăşeşte 50 de milioane de euro.

Biblionet: biblioteci publice covăsnene mai atractive şi mai eficiente
Luni, 6 septembrie 2010

Începând din această toamnă, bibliotecile publice din judeţul Covasna îşi vor moderniza serviciile oferite utilizatorilor, prin introducerea calculatoarelor cu acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet – Lumea în biblioteca mea.

Contractul proiectului de management al deşeurilor va fi semnat săptămâna viitoare
Marți, 31 august 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo a anunţat marţi la Arcuş că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat contractul de finanţare a proiectului "Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna", valoarea investiţiei ajunge la 24,5 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect câştigător al judeţului Covasna.

Aquarius IV. - Sărbătoarea Apei Minerale din Ţinutul Secuiesc
Sâmbătă, 28 august 2010

Anul acesta, pe 28 august Festivalul Apei Minerale, Aquarius a fost organizat prima dată în judeţul Harghita, în Băile Comunale Dugás din localitatea Dăneşti. Ideea evenimentului a aparţinut Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

AQUARIUS IV – Festivalul apei minerale
Sâmbătă, 28 august 2010

Spre deosebire de anii precedenți, anul acesta, la cea de-a patra ediție a Festivalului de apă minerală – Aquarius pot fi degustate ape minerale și din județul Harghita. La evenimentul organizat la Băile Dugaș...

Noutăți