Sunteți aici: » Știri

Știri

Duminică, 5 iunie 2011

Manifestarea, cuprinzând cele trei județe: Covasna, Harghita și Mureș, a început cu concertul artistului Gryllus Vilmos, în cunoscutul loc de pelerinaj Perkő din Sînzieni.

Miercuri, 1 iunie 2011

În data de 1 iunie, Borboly Csaba şi Tamás Sándor, preşedinţii celor două consilii judeţene, Harghita şi Covasna, au deschis Biroul de Reprezentanţă al județelor Harghita și Covasna.

Miercuri, 25 mai 2011

Zilele Ţinutului Secuiesc, Galop Secuiesc şi Registru Secuiesc – Multitudine de manifestări culturale

Sâmbătă, 14 mai 2011

Manifestarea organizată pentru prima oară în judeţ şi intitulată „Ziua familiilor secuieşti”, care a avut loc sâmbătă, 14 mai, a depăşit toate aşteptările de vreme ce s-au înregistrat 140 de familii participante, ceea ce a însemnat mai mult de 400 de persoane.

Vineri, 6 mai 2011

Turtă dulce, „kürtőskalács”, dulciuri, sarmale, piftie, slănină cu boia, gem, miere, pălincă, brânză, urdă, muştar, pâine şi tăiţei de casă, mai precis, tot ce excită simţurile – vizual, olfactiv, gustativ şi nu numai.

Joi, 5 mai 2011

La masa rotundă organizată joi, 5 mai, la consiliul judeţean s-a discutat despre aspectele cheie ale patrimoniului construit, în primul rând, despre cele ale patrimoniului maghiar din Ţinutului Secuiesc. La consfătuire a participat şi doamna Hegedüs Csilla, consilier pe probleme de patrimoniu al ministrului culturii.

Miercuri, 4 mai 2011

La festivitatea organizată cu ocazia dării în folosinţă a drumului, elevii claselor primare de la Şcoala Generală „Tuzson János” au cântat, sătenii au ciocnit un păhărel de pălincă şi au servit cozonac.

Marți, 26 aprilie 2011

Aproape de un an, pe portalul video YouTube a apărut acea înregistrare, în care a fost profanat monumentul lui Gábor Áron de la Chichiş.

Vineri, 15 aprilie 2011

În cursul anului trecut, inundaţiile au cauzat pagube grave pe teritoriul judeţului, apa deteriorând infrastructura podurilor care sunt cel mai dificil de refăcut.

Luni, 11 aprilie 2011

Consiliul Judeţean Covasna întrunit în şedinţa sa extraordinară a aprobat trecerea temporară a unor drumuri în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Joi, 7 aprilie 2011

Dr. Antal Álmos este noul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, Joós Ștefan ocupă funcţia de director de îngrijiri, iar Fülöp Árpád deţine funcţia de director financiar. Noua echipă a fost prezentată în data de 7 aprilie, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

Marți, 29 martie 2011

Ministerul Culturii şi Patrimoniului va sprijini, în acest an, restaurarea monumentelor istorice din judeţul Covasna cu cea mai mare sumă din ultimii douăzeci de ani – a declarat duminică, la Sf. Gheorghe, ministrul Kelemen Hunor.

Joi, 24 martie 2011

Azi dimineaţă, au început lucrările pe drumul judeţean care face legătura dintre Covasna şi Tg. Secuiesc. Prima bucată de piatră cubică din tronsonul pavat a fost scoasă personal de către Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Marți, 22 martie 2011

Ministerul Mediului şi Pădurilor sprijină judeţul Covasna în mod eficient şi în acest an. Ministrul Borbély László s-a ţinut de cuvânt şi de această dată: judeţul nostru, cu ocazia împărţirii fondurilor după inundaţiile din anul trecut, a primit fonduri în valoare de 13,6 milioane lei.

Luni, 21 martie 2011

Végh Antal a fost ignorat mult timp de pe lista fiilor renumiţi ai comunei Cernat, deşi, în 1848 a lucrat împreună cu Gábor Áron la turnarea vestitelor tunuri şi el a fost considerat, pe bună dreptate, un fel de inovator secui.

Joi, 17 martie 2011

Şase locuinţe stau la dispoziţia tinerelor familii din Micfalău: noul bloc de locuinţe realizat prin Programul ANL va putea fi predat spre folosinţă săptămâna viitoare.

În judeţul Covasna se continuă lucrările de dezvoltare
Joi, 17 martie 2011

Prin Hotărârea Guvernului nr. 192/2011 judeţul Covasna a primit 12.030.000 lei pentru finalizarea lucrărilor începute pe baza H. G. nr. 7/2006.

Miercuri, 16 martie 2011

În data de 16 martie, conducerea consiliului judeţean nu s-a mai ocupat de activităţile sale obişnuite – planificare, negociere, execuţie. A avut o zi de lucru mai aparte: instituţia a fost vizitată de preşcolari.

Marți, 15 martie 2011

Festivităţile prilejuite de sărbătorirea zilei de 15 martie la reşedinţa de judeţ au început cu arborarea steagului secuiesc.

Marți, 15 martie 2011

În piaţa centrală a municipiului Tg. Secuiesc s-au strâns mai mult de 8.000 de oameni pentru a sărbători ziua de 15 martie.

Luni, 14 martie 2011

Evenimentele anului 1848 din Transilvania sunt strâns legate de istoria forjei de fier de la Bodvaj, monumentul de istorie a industriei şi tehnicii fiind şi un loc de pelerinaj, unde se comemorează anual Revoluţia pentru libertate din 1848.

Luni, 7 martie 2011

Împărţită în trei etape, reabilitarea clădirii Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” va dura aproximativ 3 ani. Clădirea monument istoric, în forma sa actuală, nu îndeplineşte cerinţele unei biblioteci moderne.

Joi, 24 februarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna a decis: doreşte să răscumpere hotelul şi împrejurimile acestuia din Malnaş Băi, precum şi bazinele cu ape minerale din Bálványos.

Miercuri, 23 februarie 2011

Marţi, 22 februarie, la Imeni, a fost semnat contractul de execuţie al reabilitării DJ 121, acesta fiind unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene. Tamás Sándor, edilul administraţiei judeţene, a precizat: lucrările vor fi executate, în mare parte, de firme locale.

Joi, 10 februarie 2011Bugetul propriu din acest an al Consiliului Judeţean Covasna se ridică la mai mult de 52 milioane de euro, sumă din care mai mult de jumătate va fi destinată dezvoltării judeţului.

151 de proiecte din judeţul Covasna
Vineri, 14 ianuarie 2011


Comparativ cu statisticile din ultimii ani, în judeţul Covasna, au fost pregătite un număr semnificativ de proiecte: „Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii” va înlocui programele guvernamentale aprobate prin HG nr. 577, respectiv OG nr. 7. Proiectele pot fi prezentate până joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dosarele cuprinzând proiectele întocmite de autorităţile locale din judeţul Covasna şi puse în concordanţă vor fi predate la Bucureşti luni, de către Consiliul Judeţean Covasna.

Comunele vor primi mai mulţi bani în acest an
Miercuri, 12 ianuarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna, la prima şedinţă din acest an, a aprobat repartizarea a 20% din sumele defalcate din TVA, convenind asupra sumelor cu toţi primarii din judeţ înainte de şedinţa extraordinară care a avut loc miercuri, 12 ianuarie.

Ziua Siculicidiumului comemorată în comun de secui
Sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc au comemorat împreună pentru prima dată ziua Siculicidiumului: preşedinţii consiliilor judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au participat împreună la celebrarea solemnă din 7 ianuarie 2011.

Judeţul Covasna a primit 7,55 milioane lei
Joi, 30 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară noi suplimentări de bugete, judeţul primind în total 7.550.000 de lei, din care 200.000 de lei pot fi alocate pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.

Guvernul a alocat noi sume pentru judeţul Covasna
Marți, 28 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a aprobat suma de 3.500.000 de lei din sumele defalcate din TVA. La nivel de ţară judeţelor au fost alocate 107.492.000 lei pentru pentru proiecte privind finanţarea programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Noutăți