Sunteți aici: » Știri

Știri

Premiul „Orbán Balázs”, o distincţie pentru păstrarea valorilor Ţinutului Secuiesc
Marți, 14 mai 2013

Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au înfiinţat împreună în 2011 Premiul „Orbán Balázs” al Ţinutului Secuiesc, premiul fiind acordat acelor persoane care, au avut rezultate deosebite în rezolvarea problemelor comune ale comunităţilor din Ţinutul Secuiesc.

Cele mai bune fotografii dintre cele 800 jurizate
Vineri, 10 mai 2013

În cadrul Bienalei de Artă Fotografică concurenţii au fost premiaţi în trei categorii de concurs: valorile Ținutului Secuiesc, fotografie alb-negru și fotografie color. Evenimentul are un rol dublu, deoarece marchează totodată şi deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Ţinutului Secuiesc.

Sărbătoarea stăruinței comune
Marți, 7 mai 2013

În perioada 10-17 mai 2013 va avea loc a patra ediție a Zilelor Ținutului Secuiesc, un șir de eveniment organizat de către consiliile județene din Harghita și Covasna, respectiv centrele culturale ale acestora. Cu această ocazie s-a organizat în data de 7 mai 2013 o conferință de presă în cadrul căreia s-a făcut o scurtă prezentare a programelor care sunt cuprinse în această manifestare, care se dorește a fi un prilej de prezentare culturală, istorică și turistică a acestei zone.

Consfătuire la nivel internaţional despre autonomie
Luni, 6 mai 2013

Au început lucrările Conferinţei Autonomii europene în practică. În perioada 6-10 mai, la workshop-ul având ca temă autonomia, organizat de Consiliul Judeţean Covasna, vor participa reprezentanţii a cinci ţări.

Parfum de istorie
Sâmbătă, 27 aprilie 2013

Hărţile spun poveşti fără cuvinte: fiind executate cu meticulozitate şi mare atenţie, dezvăluie, prin lupa unei viziuni subiective asupra lumii, modul în care priveau lumea, în perioada respectivă, realizatorii acestora. Lansarea volumului intitulat „Háromszék története térképeken” (Istoria scaunului Trei scaune în hărţi) al lui Miklós Réka a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Muzeul Naţional Secuiesc.

Operatori de turism pe strada localităţilor înfrăţite
Vineri, 26 aprilie 2013

Specialităţi secuieşti din caşcaval? Cârnaţi, caltaboş, slănină de casă? Sau mai bine un sejur în ţară ori în Ungaria?

Programul Solidarităţii Secuieşti funcţionează
Miercuri, 17 aprilie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a pus în practică Programul Solidarităţii Secuieşti, prin care beneficiază de un sprijin financiar susţinut parohiile din localităţile în care ponderea populaţiei de etnie maghiară este sub 30 la sută – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Mai mulţi bani pentru programele de asistenţă socială
Marți, 9 aprilie 2013

În 2013, numărul organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Covasna care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor sociale se ridică la şase structuri. Semnarea contractelor a avut loc miercuri, 9 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna.

Investiţii finanţate în special din fonduri UE
Joi, 28 martie 2013

Din bugetul Consiliului Judeţean Covasna peste 27 la sută sunt alocate asistenţei sociale, iar 24,5 la sută sunt destinate protecţiei mediului. Anul acesta buget total al administraţiei publice a judeţului Covasna este echivalentul în lei a 37 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, cu ocazia şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean Covasna din data de 28 martie.

Austriecii investesc în judeţul Covasna
Joi, 28 martie 2013

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer va investi 150 milioane de euro întro fabrică modernă de prelucrarea lemnului din judeţul Covasna.

Sprijin financial pentru AgroSIC
Miercuri, 27 martie 2013

Cu ocazia reuniunii membrilor Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine din zona Târgu Secuiesc, ce a avut loc marţi înainte de masă la Breţcu, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a anunţat că a propus dublarea bugetului Asociaţiei AgroSIC în scopul realizării unei activităţi cât mai eficiente.

Prevenirea inundaţiilor
Luni, 25 martie 2013

În judeţul Covasna vor fi în siguranţă şi acele case sau gospodării care se află în apropierea pârâului Caşinului.

Judeţul Covasna 2020
Luni, 25 martie 2013

Forumul de dezbateri de astăzi este o iniţiativă bună, am planificat discuţii cuprinzătoare şi este plăcut să fii în mijlocul tinerilor” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, salutând tinerii participanţi ai dezbaterii „Judeţul Covasna 2020”.

Antena 3 îşi dezinformează publicul
Sâmbătă, 23 martie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze postul de televiziune Antena 3 pentru faptul că în data de 29 ianuarie, în emisiunea intitulată Sinteza Zilei, moderatorii au susţinut în mod fals că site-ul Consiliului Judeţean Covasna nu conţine o versiune cu informaţii în limba română.

Fondul pentru tineret a fost majorat
Miercuri, 20 martie 2013

Comparativ cu anii precedenţi, anul acesta organizaţiile de tineret au depus un număr mai mare de proiecte, iar ca „răspuns” Consiliul Judeţean a majorat fondul pentru tineret cu 33%

Micii şcolari în vizită la Consiliul Judeţean
Luni, 18 martie 2013

Luni, 18 martie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, i-a primit în vizită la sediul Consiliului Judeţean pe elevii clasei V. B al Liceului „Mikes Kelemen”.

Un nou tablou panoramic inaugurat în centrul oraşului
Vineri, 15 martie 2013

Anul acesta, la Sfântu Gheorghe, pe lângă comemorarea obişnuită a zilei de 15 martie, locuitorii reşedinţei de judeţ au putut lua în posesie şi un nou tablou panoramic.

15 martie – zi de sărbătoare şi în acest an
Miercuri, 13 martie 2013

De doi ani încoace, e ceva firesc ca ziua de 15 martie să fie declarată zi nelucrătoare la Consiliul Judeţean Covasna. Funcţionarii publici din cadrul instituţiei pot sărbători liber ziua de 15 martie din 2011, când dispoziţiile relevante au fost incluse în contractul colectiv de muncă al Consiliului Judeţean.

Concurs de fotografie – „Covăsneni în Europa”
Miercuri, 13 martie 2013

Îți place să călătorești? Îți place să faci poze? Ți-ar plăcea să arăți și altora fotografiile tale din călătoriile de prin Europa?
Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna lansează concursul de fotografie intitulat „Covăsneni în Europa”.

Regiuni mai mici şi mai eficiente
Miercuri, 6 martie 2013

Ieri, la Sibiu, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), Tamás Sándor, preşedintele CDR, a declarat că, în perioada următoare, este nevoie de regiuni de dezvoltare cuprinzând mai puţine judeţe.

Buget axat pe proiecte
Joi, 28 februarie 2013

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în şedinţa ordinară aferentă lunii februarie a adoptat hotărârea privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit.

A fost inaugurat Căminul cultural din Calnic
Sâmbătă, 23 februarie 2013

Căminul cultural reabilitat al satului Calnic a fost inaugurat sâmbătă, 23 februarie, ca rezultat al colaborării dintre Consiliul Judeţean Covasna şi comunitatea locală.

Expoziţia Centrului de Arte Plastice din Transilvania deschisă la Cluj
Vineri, 22 februarie 2013

Centrul de Arte Plastice din Transilvania şi-a deschis, vineri, în sala de expoziţie a Asociaţiei Culturale „Minerva” din Cluj, a doua expoziţie retrospectivă.

Europa trebuie să se reinventeze
Vineri, 15 februarie 2013

Inaugurarea Anului european al cetățenilor și a noii rețele a Centrelor Europe Direct România a avut loc între 11-13 februarie la București.

A fost semnat primul contract pentru modernizarea Spitalului Judeţean
Luni, 11 februarie 2013

Proiectul vizând modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf,”declarat câştigător la licitaţia de proiecte organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, având o valoare de peste 20 milioane de euro, a ajuns la o nouă fază.

Şi autorităţile judeţene din Békés au arborat steagul secuiesc
Vineri, 8 februarie 2013

Autorităţile din judeţul Békés, solidarizându-se cu judeţele înfrăţite, Covasna şi Harghita, au arborat steagul secuiesc pe clădirea instituţiei. În scrisoarea adresată preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, preşedintele Adunării Generale a Autoguvernării Judeţului Békés, Farkas Zoltán, scrie: „Cei care vor intra în clădirea administraţiei locale, vor vedea de acum şi steagul secuiesc care pe un fundal albastru, cu o bandă longitudinală aurie înfăţişează luna şi o stea. Acesta este arborat într-un loc demn, pe lângă drapelul judeţului, drapelul maghiar şi cel al Uniunii Europene.”

Dezbateri asupra problemelor comune din Ţinutul Secuiesc
Marți, 5 februarie 2013

Conducerile celor două judeţe secuieşti s-au întrunit marţi, înainte de masă, în prima şedinţă de lucru comună din acest an, organizată la Hanul Hotarul Ciucului, situat la graniţa dintre cele două judeţe. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat problemele comune cu privire la promovarea turismului şi a Ţinutului Secuiesc, redactarea publicaţiilor comune, precum şi punerea în acord a datelor privind evenimentele organizate în comun.

Comemorare Szöllősy-Szabó Lajos
Sâmbătă, 2 februarie 2013

La mijlocul anilor 1800, în presa contemporană au apărut articole lungi în care Szöllősy-Szabó Lajos, autorul dansului de salon intitulat „körmagyar”, a fost mult apreciat pentru compoziţiile sale de dans. Artistul născut la Sânzieni a fost cunoscut ca dansator, coregraf şi maistru al dansului.

Produsele Secuieşti ar putea ajunge pe rafturile hipermarketului Auchan
Vineri, 1 februarie 2013

Săptămâna trecută, treizeci şi cinci de producători din Ţinutul Secuiesc au avut posibilitatea de a-şi expune produsele la prezentarea de produse organizată în holul sălii de marmură al Consiliului Judeţean Harghita, pentru reprezentanţii Auchan Magyarország Kft.

Accentul se pune pe îngrijirea persoanelor defavorizate
Joi, 31 ianuarie 2013

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în şedinţă ordinară de lucru astăzi, a constatat încetarea de drept a mandatului consilierului judeţean Fejér László şi a hotărât susţinerea serviciilor sociale.

Noutăți