Itt vagy: » Hírek

Hírek

Biztosított a Sepsi SIC támogatása
2015. április 10., péntek

A megyei önkormányzat testülete április 8-án, szerdán, rendkívüli tanácsülésen újabb határozatot hozott annak érdekében, hogy a sportklub zavartalan működését szavatolja. Mint ismeretes, egy márciusi kormányrendelet szükségessé tette a klub finanszírozásának átszervezését.

Tíz új állás a kórháznál
2015. április 7., kedd

A Kovászna Megye Tanácsához tartozó Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Ideggyógyászat és Sürgősségi Esetek Osztályaira várják szak- és rezidens orvosok, valamint általános orvosi asszisztensek jelentkezését különböző szakosztályokra.

Jutalmat kaptak a rendőrök
2015. április 7., kedd

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – ez a hat személy vehetett át oklevelet és pénzjutalmat a 2014. évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

Legyen az emberek döntése
2015. április 7., kedd

Hargita és Kovászna megye tanácselnöke tiltakozik a központi politikai gyakorlat ellen

Ideiglenesen vonat helyett buszok
2015. április 7., kedd

Kovászna Megye Tanácsához az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Regiotrans vonattársaság Brassó-Bereck járatának megszűnése okozta közlekedési nehézségek miatt. A megyei önkormányzat - bár nem tartozik hatáskörébe - lépéseket tesz az ügyben.

Kenyérkereseti lehetőséget teremtenek Kovászna megyében
2015. március 17., kedd

Az elmúlt héten 3 pincér- és 3 szakácstanfolyam indult Zágonban, Kommandón és Kézdivásárhelyen az Európai Szociális Alap támogatásával a Humánerőforrás-fejlesztési Ágazati Operatív Program 2007-2013 keretében Kovászna Megye Tanácsának részvételével.

Vállalkozókkal tárgyalt, kopjafát avatott Seszták Miklós
2015. március 17., kedd

A háromszéki és erdővidéki 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeinél rótta le kegyeletét március 14-én, Dr. Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere.

Bekötőút épül
2015. március 6., péntek

Kovászna Megye Tanácsa, március 5-i, csütörtöki rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy a Lécfalva közelében épülő hulladék feldolgozó üzemhez út épüljön.

Sikeres Székelyföld stand Budapesten
2015. március 3., kedd

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület immár visszatérő kiállítónak számít Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén.

360 óra a méhészetért
2015. március 2., hétfő

Hétfőn, azaz március 2-án, még lehet jelentkezni a Kovászna Megyei Agrárkamara által indított méhésztanfolyamra. A jelentkezők 400 lejes díj fejében összesen 360 órán vehetnek részt, ezek túlnyomó része gyakorlat.

Kiemelten támogatják a sportot Háromszéken
2015. február 23., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa idei költségvetésében több mint 1, 2 millió lejt különített el sporttal kapcsolatos tevékenységre: 600. 000 lejt a megye sportegyesületeinek programjaira, 100. 000 lejt vidéki sportlétesítmények felújítására, építésére és 539. 000 lejt a Sepsi-Sic Sportklub támogatására.

2015 – a gyarapodás éve Háromszéken
2015. február 23., hétfő

„Az idei költségvetésünk eredményét elsősorban a megye lakói fogják érzékelni” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke február 16-án, hétfőn. A megyei önkormányzat elfogadta az éves költségvetést.

A jólét alapja: a mezőgazdasági szövetkezet létrehozása
2015. február 23., hétfő

A mezőgazdaságban felmerülő aktuális kérdésekről tárgyalt Gidófalván a Kovászna Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének képviselete, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) helyi vezetősége, a Kovászna Megyei Agrárkamara, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság és az AgroSic Közösségek Közti Társulás szakemberei a háromszéki gazdákkal február 20-án, pénteken.

Sikeres partnerség
2015. február 23., hétfő

Újabb korszerű eszközzel gazdagodott a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Újszülött Osztálya. A koraszülöttek hatékony ápolását szolgáló, 7500 euró értékű inkubátort - mely már "munkába is állt" - kedden, február 17-én adták át.

2015. február 4., szerda

A KOVÁSZNA MEGYE TURIZMUSÁÉRT EGYESÜLET versenyvizsgát szervez, a Kovászna Megyei Tanács székhelyén, Sepsiszentgyörgy, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tehnikai apparátusának adminisztrációs irodájának referensi állásának betöltésére.

Két századnyi ember a Huszárakadémián
2015. január 23., péntek

Bő, két századra elegendő huszár gyűlt össze Háromszéken, Bálványoson. A Huszárakadémia amolyan belső rendezvény, amelyen minden jeles huszáregyesület képviselteti magát.

The Healing Sources
2015. január 23., péntek

Górcső alatt Háromszék természeti kincse: angol, természetes gyógyforrásokról szóló könyv hirdeti a vidéket.

15 nyelven népszerűsítik a kürtőst
2015. január 23., péntek

Folytatják a kürtőskalács fogalomkörének európai szintű levédését, illetve annak hungaricummá történő nyilvánítását: a közkedvelt sütemény erdélyi formáját Székelyföld sajátjának tekinti.

Megnyílik a III. Grafikai Szemle
2015. január 19., hétfő

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én nyílik meg a Grafikai Szemle, III. Székelyföldi Grafikai Biennále tárlata Sepsiszentgyörgyön. A megnyitóünnepséghez több, különböző helyszínen zajló kiállítás és egy díjátadó gála kapcsolódik.

2015 - A fejlesztések éve
2015. január 15., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa hosszú távú fejlesztési programokra összpontosít az elkövetkező években – jelentette be Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.

A magyar szakképzés éve lesz 2015
2015. január 9., péntek

A külhoni magyar szakképzés évévé nyilvánítja a 2015-ös esztendőt a magyar kormány – közölte Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Sepsiszentgyörgyön.

Lezajlott az előzsűrizés. Megvannak a továbbjutó munkák
2014. december 22., hétfő

Lezárult a Grafikai Szemle, III. Székelyföldi Grafikai Biennále pályázási fázisa, és megtörtént a beérkezett pályamunkák előzsűrizése. A szervezők ennek kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót az Erdélyi Művészeti Központban, Sepsiszentgyörgyön.

Kevesebb pénzre lesz szükség
2014. december 22., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa december 15-i, utolsó ülésén döntött: a jövő évben esedékes európai projektek megvalósításához nem lesz szükség a tervezett banki kölcsönre. Az eredetileg negyven millió lejes hitelkeret helyett csak 14 milliót használnak majd fel 2015-ben.

2014. december 22., hétfő

Tartalmas és sikeres esztendőként értékelték a Gábor Áron Emlékévet az emlékbizottság tagjai a december 5-én, pénteken tartott záró ülésen.

2014. december 22., hétfő

Aláírták a kezelési tervek kidolgozására vonatkozó szolgáltatási szerződést a Bodoki- és Baróti-hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelése című projekt keretében

Almát osztanak
2014. november 27., csütörtök

Kovászna megyében a tanév hátralévő 86 napján 20 505 gyerek kap almát – az Alma Program közbeszerzési eljárását a bikfalvi Pan Abacs Kft. nyerte meg.

Szociális adósságokat tudtak le
2014. november 24., hétfő

Évről évre hangsúlyosabb a szociális ellátás kérdése Kovászna megyében, hiszen minden évben a költségvetésében első helyre kerül a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság támogatása.

Szakmai napot tartottak a hungarikumokról
2014. november 24., hétfő

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet november 18-án, kedden szakmai napot szervezett a Hungarikumok témakörében, amelyen Kovászna megyét Kozma Béla és Orbán Miklós agrárszakemberek képviselték. A rendezvény kapcsán felmerült a székelyföldi értéktár létrehozásának a gondolata is.

Harmadszor szervezik meg a Székelyföldi Grafikai Biennálét
2014. november 24., hétfő

2014. szeptember 5. – december 20. között harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Grafikai Szemle, a III. Székelyföldi Grafikai Biennále. Ennek kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót a szervezők, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.

Tíz éves a háromszéki-francia testvérkapcsolat
2014. november 24., hétfő

A megyeházán fogadta a francia Maine-et Loire testvérmegye küldöttségét Kovászna Megye Tanácsának vezetősége. Az együttműködés tíz évre nyúlik vissza, amikor a megyék Veszprém megyével egyetemben, hármas megállapodást kötöttek.

Hírek