Itt vagy: » Hírek

Hírek

Optimisták a Sepsi-SIC-nél
2014. június 27., péntek

A megyei önkormányzat június 26-i, csütörtöki soros ülésének keretében a testület egyöntetűen fogadta el a megye, belügyminisztérium által összeállítatott Gazdasági-Katonai Monográfiáját.

Kézdivásárhelyre látogatott a Regiotrans vezérigazgató helyettese
2014. június 23., hétfő

A vasúti átkelők állapotának feltérképezését követően, István Zoltán szállításügyi államtitkár meghívására Kézdivásárhelyre látogatott a Regiotrans vezérigazgató helyettese Nedea Ioan, aki egyeztetett a város és megye vezetőivel arról, hogy milyen javításokat kell eszközölni a vasútátkelőknél.

Székely termék, mint hungarikum Békéscsabán
2014. június 23., hétfő

A Békés Megyei Önkormányzat által nemrégiben megszervezett, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé részeként megtartott, a Kárpát–medence nemzeti értékei és hungarikumai című konferencián Kovászna megye testvérmegyéjében Székelyföld is képviseltette magát Orbán Miklós, az AGROSIC Közösségek Közti Társulás igazgatója személyében, aki a székely termékekről tartott előadást.

Megyetérképet ajándékoz Kovászna Megye Tanácsa
2014. június 23., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa és a Schubert & Franczke osztrák szakcég közösen készítették el Kovászna megye kétnyelvű földrajzi térképét. A 730 darab térképet hamarosan kiosztják a megye óvodáinak és iskoláinak, közintézményeinek, a rendőrségeknek és polgármesteri hivataloknak.

Huszártoborzó, újra!
2014. június 23., hétfő

Több mint száz háromszéki, csíki, udvarhelyi és marosszéki huszár mellett a hétvégi eseményen gyönyörű népviseletbe öltözött leányok és legények, huszárdalok és jókedv jellemezte az V. Háromszéki Huszártoborzót, amelynek még az esős idő sem vette kedvét, sem fényét.

Több pénz szociális programokra
2014. április 15., kedd

A központi finanszírozás átalakítása súlyosan korlátozza a szociális ellátásra szakosodott egyesületek, alapítványok, civil szervezetek lehetőségeit – vélekedett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, az április 4-én, csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Támogatásokról, öntözésről tárgyaltak
2014. április 15., kedd

Készül Románia új vidékfejlesztési stratégiája: Nagy Tamás Péter mezőgazdasági államtitkár Sepsiszentgyörgyön egyeztetett a helyi gazdákkal, termelőket tömörítő egyesületek képviselőivel.

5,5 millió eurót kapott fejlesztésre Kovászna megye
2014. április 4., péntek

Az RMDSZ kormányzati felelősségvállalásának egyik hozadéka, hogy a fejlesztési minisztérium támogatásával Kovászna megyébe infrastrukturális beruházásokra 25 millió lejt (5,55 millió eurót) tudnak fordítani az év első felében.

Képregénypályázat az Alma Programhoz
2014. április 3., csütörtök

Pályázatunk nyereményei: felszerelés az iskola biológia, kémia laboratóriumai számára (laboratóriumi üvegcső készlet, desztilláló készülék, kémiai és elektrokémiai kísérleti felszerelés).

Rendelőket, sportlétesítményeket és kultúrotthonokat újítanak fel
2014. március 3., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki ülésén elfogadta a vidéki kultúrotthonok, orvosi rendelők, a falusi, valamint községi sportlétesítmények felújítását célzó határozattervezetet.

Még mindig az EU-s alapokra építkeznek
2014. március 3., hétfő

„Az elmúlt három év során a Központi Fejlesztési Régió révén sokkal komolyabb beruházásokhoz jutottunk, mint amit Bukarestből kaptunk” – fogalmazott Tamás Sándor, a régió fejlesztési tanács elköszönő elnöke.

Korán kezdik a kátyúzást
2014. március 3., hétfő

A tavasz első jeleire kezdődhet a megyei utak karbantartása: Kovászna Megye Tanácsa több éves szerződést kötött az önkormányzathoz tartozó aszfalt javítására.

Szerdától lehet fürödni
2014. március 3., hétfő

Előpatak hajdani presztízsének visszaállítását várják a helybéliek a frissen felavatott kezelőközponttól. A Borvíz Útja Program keretében elkészült ingatlanok értéke 792 ezer euró.

Lesz korosztályos ifjúsági bajnokságot és női foci
2014. február 17., hétfő

Kovászna megye Tanácsa, 2014-ben összesen 1 039 000 lejt fordít különböző sporttevékenységekre. Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke elmondta: „Több mint 1 millió lejes támogatást nyújtunk sportra.

Döntöttek: lesz új híd
2014. január 17., péntek

3 millió lejbe kerül az a híd, amely a médiában gyakran emlegetett nagyajtai híd helyére. Kovászna Megye Tanácsa.

Több mint 100 táblát loptak
2014. január 17., péntek

„Több mint 100 forgalmi táblát loptak el a Kézdivásárhely és Kovászna útszakaszról. Nem számítottunk arra, hogy a másfél éve felújított 121-es úton ilyen karbantartási munkálatot kell végezzünk” – fogalmazott Kovács Ödön, Kovászna Megye Tanácsának megyemenedzsere.

A szórványprogram támogatását szorgalmazzák
2014. január 17., péntek

Első hivatalos útján Sepsiszentgyörgyre érkezett Magyarország új romániai nagykövete, Zákonyi Botond. A Kovászna Megye Tanácsánál tett látogatása során elsősorban a magyar-magyar viszonyt érintő témakörökben tájékozódott Zákonyi.

1 793 925 alma helyi forrásból
2014. január 13., hétfő

„Kovászna megyében több mint 21 ezer diák kap naponta almát, tejet, kiflit. Sikerült elhárítanunk az akadályokat, így most mindhárom élelmiszer naponta megérkezik az iskolákba” – fogalmazott Nagy József, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Útépítésről döntöttek
2013. december 24., kedd

Az év utolsó ülésén, Kovászna Megye Tanácsa eldöntötte: támogatják azt a tervezetet amelynek keretében Brassó Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Brassó és Sepsiszentgyörgy városok közös európai uniós program keretében építenek utat.

Kisebbségi nyelvi jogok kérdése Párizsban
2013. december 24., kedd

A Francia Köztársaság Szenátusának is helyet adó párizsi Luxembourg Palotában került sor december 9-10 között a Regionális vagy kisebbségi nyelvek a ma Európájában című szemináriumra. A rendezvényen jelen volt Klárik Attila, Kovászna Megye Tanácsának képviselője is.

2015-ben jön az e-regiszter
2013. december 10., kedd

A finanszirozási szerződés aláírása után következik a gyorsabb és átláthatóbb ügyintézést biztosító elektronikus mezőgazdasági regiszter kivitelezése – számolt be Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Gábor Áron szobrot avattak
2013. december 3., kedd

„Legyen béke, szabadság, egyetértés”

Leleplezték a Vetró András szobrászművész által készített Gábor Áron mellszobrot, születésének 199. évfordulója alkalmával Eresztevényben, a Benke Kúria udvarán, szerdán, november 27-én az RMDSZ országos és megyei képviselői jelenlétében.

Átadták a szentkatolnai sportcsarnokot
2013. december 3., kedd

Szentkatolna községben november 26-án, közel 200 helybeli jelenlétében adták át az 1 millió dollár összköltségű sportközpontot, amely immár 5 éve épül.

110 km aszfaltozást terveznek
2013. december 3., kedd

„Az előző mandátumom során sikerült több mint 110 km utat felújítani, aszfaltot önteni Kovászna megyében. Ezt a munkát mindenképpen folytatni fogjuk, ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3 évben újabb 110 km úton fogunk aszfalt réteget önteni.” – fogalmazott Tamás Sándor.

Kétnyelvű levéllel tiltakoznak a prefektus eljárása ellen
2013. november 26., kedd

„Úgy vélem, hogy Dumitru Marinescu prefektus beállt azok sorába, akik Kovászna megyében a magyarok és románok békés együttélése mellett foglalnak állást, ám ő cselekedeteivel a közösséget bolygatja” – fogalmazott Tamás Sándor.

Háromszéki IGEN a népszavazásra
2013. november 26., kedd

Kovászna Megye Tanácsa csütörtökön elfogadta a székelyföldi fejlesztési régióról szóló népszavazás kiírását. Több mint egyórás vita után a testület RMDSZ, MPP és EMNP 26 képviselőjének támogatásával, és az USL 4 tanácsosának ellenszavazatával eldőlt, hogy december 8-án referendumot szerveznek Kovászna megyében, ahol a következő kérdést teszik fel: „Egyetért-e azzal, hogy Kovászna megye, Hargita és Maros megyékkel együtt egy fejlesztési régiót alkosson, Marosvásárhely központtal?”

Tamás Sándor: kiállunk Sikó Imre mellett
2013. november 26., kedd

Döbbenettel vette tudomásul Kovászna Megye Tanácsa, hogy szerdán a Megyei Közrendészeti Hatóság soros ülése után történt események atrocitásba fulladtak. Sikó Imre Bölön község polgármestere, testvére és egy helyi fiatal tanácsos esetében fogvatartást rendelte el az ügyészség.

Diplomás sajtkészítők Kovászna megyében
2013. november 19., kedd

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Agrárkamara az AgroSIC Egyesület közreműködésével akkreditált alapfokú sajtkészítő tanfolyamot szervezett a megyében, amelynek végén a résztvevők az Európai Unió által elismert oklevelet kapnak.

Támogatás a Sepsi SIC-nek
2013. augusztus 29., csütörtök

További 49 ezer lejes támogatást kap a Sepsi SIC sportegyesület, amelynek kosárlabdacsapata az egyetlen olyan hazai együttes, amely részt vesz a FIBA Kupáért folytatott küzdelmen – döntött a megyei tanács soros ülésén. (Mint ismeretes Kovászna Megye Tanácsa az egyesület éves költségvetésének 49 százalékát finanszírozza.)

A Schweighofer ügyében választ vár a Megyei Tanács
2013. augusztus 22., csütörtök

Csütörtökön, augusztus 22-én került sor a Holzindustrie Schweighofer Háromszékre tervezett, rétyi beruházásával kapcsolatos közmeghallgatásra. A cég által bemutatott környezetvédelmi hatástanulmányt illetően a megyei önkormányzattól több észrevétel is érkezett.

Hírek