Itt vagy: » Hírek

Hírek

Befejezték a kórház felújítási munkálatait
2016. november 4., péntek

„November 1-én jogilag és gyakorlatilag is befejeztük a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felújításának azon részét, amelyet a Regionális Operatív Program kereteiből finanszíroztunk. A munkát folytatjuk azokon a helyeken, ahol saját költségvetésből építkezünk" - fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Háromszéki költségvetés-kiigazítás
2016. november 4., péntek

Fenntartási költségekre, elmaradások törlesztésére, illetve kisebb beruházásokra futja a háromszéki önkormányzatoknak a pénzügyminisztérium, valamint Kovászna Megye Tanácsa által költségvetés-kiegészítés révén visszaosztott összegek.

Apró de lényeges lépések
2016. november 4., péntek

Kovászna Megye Tanácsának soros ülésén október 27-én, szerdán több olyan döntés is született, amely hosszútávú projektek lebonyolításában lesz fontos.

Elismerés Kovászna megye népszerűsítéséért
2016. november 4., péntek

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülete tegnap Bukarestben elnyerte az eTravel Awards második helyért járó díját a legjobb idegenforgalmi népszerűsítő kampány kategóriában (Best Destination Campaign) az elmúlt egy évben, a #ViziteazăCovasna és a #ȚinutulConacelor projekt által kifejtett munkájáért a megye reklámozását illetően.

Turisztika napokat szerveznek Háromszéken
2016. augusztus 29., hétfő

Szeptember 19-25. között kerül sor a Háromszéki Turisztikai Napokra a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében.

Kezdődhet az útfelújítás
2016. augusztus 29., hétfő

Sepsiszentgyörgytől, Illyefalván és Aldobolyon át egészen Brassó megye határáig teljesen felújítják a 112-es megyei utat. Kovászna Megye Tanácsának elnöke ma írta alá a kivitelezési szerződést a Viarom Construct kft-vel. A munkálatok megkezdésre szeptember közepén kerül sor.

2016. augusztus 22., hétfő

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület Háromszék 7 csodájának a megtalálására kéri fel a megye civil szervezeteit, önkormányzatait, de a térség lakói is javaslatot tehetnek fotók és rövid leírások által augusztus 10. és szeptember 1. között.

Elkészült a nagyajtai híd
2016. augusztus 9., kedd

Öröm és megelégedettség látszott mindazoknak az arcán, akik csütörtökön az ajtai hídon álltak, ugyanis az erdővidékiek augusztus 4-én hosszú idő után hivatalosan is visszakapták a Nagyajtát Apácával összekötő, több mint hatszázezer euróba került Olt-hidat Kovászna Megye Tanácsának köszönhetően, amely szervesen a térséghez, az emberek mindennapjaihoz tartozik.

Régiómarketing online
2016. augusztus 9., kedd

„Összesen négy alkalommal láttunk vendégül román bloggereket és sajtósokat Kovászna megyében” – összegez Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Az alelnök szerint a megyébe érkező látogatók 75%-a román nemzetiségű, így kézenfekvő a helyi célpontokat hiteles, hazai forrásokon át ismertetni.

Petőfi megemlékezés
2016. augusztus 9., kedd

A fehéregyházi Petőfi Múzeum fontos helyszíne az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékápolásának: az intézmény kertjében nemcsak a költő, hanem a számos névtelen katona emlékét is őrzik. Az évek során kopjafák, domborművek, szobrok tették sokszínűvé a a helyszínt, ahol közel 500 ember gyűlt össze, hogy az 1849. július 31-én elhunyt Petőfi Sándorra emlékezzen.

2016. július 19., kedd

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület partnert keres – utazási iroda személyében – egy turisztikai csomag kidolgozására az Irány Háromszék/Vizitează Covasnaprogram keretében.

2016. május 24., kedd

Az Alma Program keretében újabb versenyre kerül sor: a résztvevők, iskolájuk számára könyveket, természetrajzi atlaszokat, szendvicstartót, ceruzát, iskolai felszereléseket és számos, az alma pozitív tulajdonságait hangsúlyozó kelléket, tárgyat nyerhetnek!

1 millió lej a kórháznak
2016. május 20., péntek

Célirányos támogatást kapott az egészségügyi szaktárcától a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház: az intézmény 1 000 000 lejt kapott különböző csövezetékek cseréjére.

7 000 teherautónyi föld a hajdani szemétdombra
2016. május 20., péntek

A sepsiszentgyörgyi szemétdomb már csak emlék marad: 7000 teherautónyi föld, három réteges talajszigetelés és 5,6 km gázcső gondoskodik arról, hogy az évtizedek során lerakott hulladék ne szennyezze többé sem a környéket, sem a talajvizet.

2016. május 19., csütörtök

A KOVÁSZNA Megye TURIZMUSÁÉRT Egyesület versenyvizsgát szervez, a Kovászna Megyei Tanács székhelyén, Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 4. szám alatt, 2016. május 31 - én 10 órától (írásbeli) és 2016. június 2 - án 10 órától (szóbeli), a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tehnikai apparátusának adminisztrációs irodájának irodavezetői állásának betöltésére.

2016. május 13., péntek

Idén ünnepli alapításának másfél évszázados évfordulóját Magyarország egyik legrégebbi, folyamatosan működő szakmai civil szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE). Több mint ezer fő vesz részt a jubileumi, sorrendben a 147. Vándorgyűlésen, amelyet e különleges alkalomból Erdélyben, az egyesületet alapító titkára, majd tiszteletbeli elnöke dr. Bedő Albert szülő- és nyughelyén szerveznek.

2016. május 9., hétfő

Székelyföld mint történelmi régió, kulináris hagyományaival mindenképp gazdagítja az Európai Uniót. Ezek közt kiemelkedő helyen szerepel a kürtőskalács készítése is, ami Kovászna megyében több családnak jelent megélhetést: a 2016-os Európa Napon újra az ínyencségé volt a főszerep.

Átadták az esztelneki szennyvíztisztiót
2016. március 25., péntek

Szimbolikus gombnyomással indult el az esztelneki szennyvíztisztító: a községben az 5,5 millió lejes beruházás a csatornahálózatot is tartalmazza.

Módosult a határidő: négy nappal tovább lehet pályázni
2016. március 25., péntek

A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále pályamunkáinak leadási határidejét négy nappal hosszabbították meg a szervezők, így a pályamunkák digitális reprodukciójának eredeti, 2016. március 25-i beküldési határideje helyett 2016. március 29-én éjfélig (24:00) lehet az alkotásokat feltölteni.

Távoli közelségben Székelyföld
2016. március 25., péntek

Egyedi színfoltja volt Székelyföld a március 3-6. között Budapesten megszervezett Utazás Kiállítás 2016 elnevezésű turisztikai kiállításnak, amelyen 28 ország 350 kiállítója vett részt.

2016. február 24., szerda

MEGHÍVÁS AZ ARS SACRA FESZTIVÁL RENDEZVÉNYHEZ CSATLAKOZÁSRA IDÉN A JUBILEUMI 10. ALKALOMMAL KERÜL SOR A PROGRAMSOROZATRA, MELYNEK IDŐPONTJA MINDEN ÉV SZEPTEMBERÉNEK HARMADIK HETE ARS SACRA FESZTIVÁL – 2016. SZEPTEMBER 17-25. NYITOTT TEMPLOMOK NAPJA – 2016. SZEPTEMBER 17. A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIHOZ KAPCSOLÓDVA

2016. február 5., péntek

A KOVÁSZNA Megye TURIZMUSÁÉRT Egyesület versenyvizsgát szervez, Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

2016. január 26., kedd

2015. november folyamán átvették mind a hat, A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken projekt keretén belül beszerzett, komplex, különleges rendeletetésű járművet.

2016. január 14., csütörtök

2015. november folyamán átvették mind a hat, „A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken” projekt keretén belül beszerzett, komplex különleges járművet.

Korszerű megyei kórház Háromszéken
2016. január 11., hétfő

December 21-én, hétfőn a megyei önkormányzat vezetői a sajtó munkatársaival együtt tekintették meg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban zajló munkálatok eredményeit.

Már 90%-ban kész a kórház
2016. január 11., hétfő

2016. június 30-ig kell lezárni azokat az Európai Uniós projekteket, amelyeknek az eredeti határideje idén december 31. lett volna.

Összefogás eredménye a felújított dálnoki iskola
2016. január 11., hétfő

December 18-án, pénteken adták át a kívül-belül felújított dálnoki Darkó Jenő Általános Iskola épületét. A 404 ezer lej összértékű beruházáshoz Kovászna Megye Tanácsa 75 ezer lejjel járult hozza, az összeg másik részét a helyi önkormányzat állta. Ugyanakkor sokat dolgoztak a falubeliek is: épületfát hoztak, segítettek a munkálatok során.

Fogorvosi rendelőt és gyógyszertárat létesítenek Kommandón
2016. január 11., hétfő

Kommandón tartotta Kovászna Megye Tanácsa kihelyezett ülését, ahol a Sepsi SIC Sport Klub számára további 367 500 lejt szavazott meg. A testület a december 3-i ülésen a Székely Nemzeti Múzeum számára 32 ezer lejt voksolt: ebből az összegből Sepsiszentgyörgy központjában a képtár épületének tornyában található óraszerkezetet újítják fel.

40 évig nem okozhat problémát a hulladék Háromszéken
2015. október 7., szerda

Hulladékok szortírozására, szállítására, feldolgozására alkalmas speciális járművek, szelektív válogató csarnok, komposztáló tér és a hulladék tároló terület – a lécfalvi hulladékfeldolgozó Kovászna Megye Tanácsának legnagyobb értékű beruházása.

Nyelvi jogi konferencia Sepsiszentgyörgyön
2015. október 2., péntek

Regionális nyelvek és nyelvi jogok Európában témakörben tartottak hasznos előadásokat nemzetközi szakemberek szeptember 24-én, pénteken Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében, a megyei önkormányzat, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és a Europe Direct Információs Központ által szervezett konferencián.

Hírek