Itt vagy: » Hírek

Hírek

Átvettük a megyei kórházat
2010. június 24., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa júniusi soros ülésén egyöntetűen megszavazta a dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Megyei Kórház átvételét. Mint ismeretes, az Egészségügyi Minisztérium döntése alapján az országszerte létező 435 kórházból 373 menedzsmentje kerül át a helyi vagy megyei tanácsokhoz.

Sohasem lehetünk annyira szegények, hogy ne tudjunk másokon segíteni
2010. június 22., kedd

A magyarországi árvízkárosultak gyermekeinek szervez tábort a Máltai Szeretetszolgálattal közösen Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Színes program a Székelyföldi Civil Napokon
2010. június 21., hétfő

Gondosan szervezett munka áll a Civil Napok háta mögött. Ördög - Gyárfás Lajos a rendezvény koordinátora a megnyitó keretén belül elmondta: a rendezvény eddig nyolc alaklommal került megszervezésre, az idén már Kovászna és Hargita megyék együttműködésével.

A magyar kormány elkötelezett az autonómia mellett. Semjén Zsolt Háromszéken.
2010. június 21., hétfő

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének jelenlétében nyitották meg pénteken a Székely Nemzeti Múzeumban a Közös tér-közös örökség, A Kárpát-medence megújuló épített öröksége című műemlékvédelmi kiállítást. A magyar kormányfő-helyettes hivatalos látogatásra érkezett Romániába.

Ikafalvának is van saját játszótere
2010. június 21., hétfő

Már a falu központjában felállított színpad, és több sátor is azt sejtette, hogy június 20. vasárnap nem akármilyen nap Ikafalva életében. A felső-háromszéki településen nem csak lacikonyhások örvendtek az eseménynek, hiszen az ünnep alkalmából átadták a falu új játszóterét is.

Sportcsarnokot avattak, életfát ültettek
2010. június 21., hétfő

A székely vendéglátás méltán híres – akinek kétségei voltak, meggyőződhetett róla a torjai napokon. Június 19-én, szombaton a lacikonyhákon, vásári holmikon és a kötelező tombolán kívül jó néhány dolog volt, ami az idei ünnepet emlékezetessé tette: életfát avattak, fasort ültettek és átadták a község 150 férőhelyes sportcsarnokát.

Teljesen felújítják a Zágoni iskolát
2010. június 21., hétfő

Kovászna Megye Tanácsánál ma írták alá azt a szerződést amelynek értelmében a Mikes Kelemen iskolát pincétől padlásig felújítják. A projekt értéke 850 ezer euró köré tehető

Pénzügyi konferencia a megyei tanácsnál
2010. június 11., péntek

Kötvény és hitel címmel szerveztek konferenciát Sepsiszentgyörgyön június 11-én, pénteken Kovászna Megye Tanácsánál. Az előadáson számos pénzügyi szakember vett részt, többek közt az OTP hazai vezérigazgatója Diósi László.

Kovászna megyei elnöke van a Regionális Fejlesztési Tanácsnak
2010. június 10., csütörtök

Mától Tamás Sándor önkormányzati vezető látja el a Regionális Fejlesztési Tanács elnöki tisztségét.

Háromszékiek a Hunyad Megyei Magyar Napokon
2010. június 9., szerda

Első ízben szervezik meg a Hunyad Megyei Magyar Napokat június 14-20 között, amely egész Hunyad megyére kiterjedő magyar rendezvénysorozatot jelent. A záróünnepség Csernakeresztúron zajlik...

Láng és fekete füst csapott fel Bölönben
2010. június 6., vasárnap

A sűrű fekete füst és a lángok ellenére Bölönben mégsem volt ok az aggodalomra – a tűzoltók ugyanis nem csak, hogy a helyszínen tartózkodtak, hanem ők maguk gyújtották a tüzet. A Kovászna megyei tűzoltásért is felelős Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU), a megyei és a bölöni helyi önkormányzat támogatásával tűzoltóversenyt tartott.

Turisztikai Napok Huszárokkal - Program
2010. május 31., hétfő

Elérhető és letölthető a Háromszéki Turisztikai Napok programja! Ha többet akar megtudni a huszártobrzóról kattintson ide!

Huszártoborzó Felső-Háromszéken
2010. május 30., vasárnap

A ló egyre fontosabb szerepet tölt be a turizmusban, derült ki a Háromszéki Turisztikai Napok keretében tartott konferencián. A tízedik alkalommal megszervezett esemény nem csak a lovaglásra, lovas kocsizásra fekteti a hangsúlyt, hiszen a lovas huszárság emléke még mindig eleven él a háromszékiekben.

A fogathajtó világbajnok Háromszékre látogatott
2010. május 29., szombat

Bárdos György, a világhírű tizenkétszeres fogathajtó világbajnok is tartott előadást Kézdivásárhelyen. A Háromszéki Turisztikai napok idén lovakról, lovas turizmusról szóló konferenciával kezdődött május 28-án, pénteken Kézdivásárhelyen.

Az egész megyében aszfaltoznak
2010. május 28., péntek

A súlyos megszorítások ellenére gyors tempóban láttak neki a megyei utak befoltozásának és rövidebb szakaszok teljes felújításához. A válságos évben 15 milliárd régi lejt lehet kátyúzásra fordítani. A munkálatok rohamtempóban zajlanak.

Kihelyezett tanácsülés Lécfalván
2010. május 26., szerda

Lécfalván tartotta május soros ülését a megyei önkormányzat. Lécfalva nem véletlen helyszín – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanács elnöke, aki emlékeztetett, 1600-ban székely országgyűlés helyszíne volt, majd az ezt követő időszakban gyakran itt tartották háromszéki megyegyűléseket.

Huszárok Háromszéken
2010. május 26., szerda

Színesebb programmal készülnek az idén a Háromszéki Turisztikai Napokra. 2010-ben a ló és lovaglás lesz a rendezvény központi témája.

Érdekközösség helyett értékközösséget teremtenek
2010. május 21., péntek

Ötödik állomásához érkezett a Sikeres Székelyföld fórumsorozat május 21-én Csíkszeredában. Ezúttal Kultúra - Térség – Fejlesztés témával rendezték meg.

Hagyományőrző és hagyományteremtő a Székelyföldi Grafikai Biennále
2010. május 19., szerda

Kedden este nyílt meg az I. Székelyföldi Grafikai Biennáléra beküldött alkotások tárlata, majd azt követően díjazták az alkotókat. A hiánypótló versenykiállítás felhívására, a rövid határidő ellenére, összesen 693 alkotás érkezett be 11 országból.

Jövő héten aláírják a szerződéseket
2010. május 19., szerda

Újra változtak a Rétyi Nyír és az Uzon-szentivánlaborfalvi Tavak Látogatóközpont létesítésének feltételei. Mint ismeretes, Kovászna Megye Tanácsa már megszavazta, hogy előszerződést kössenek a turisztikai látványosságnak otthont adó 2,32 hektáros területre.

A román magyar feszültséget oldotta Domokos Géza
2010. május 18., kedd

Születésének napján, május 18-án emlékszobát avattak Zágonban a Domokos Géza tiszteletére. A Mikes-Szentkereszty kúriában található állandó kiállítás a közéleti személyiség sokrétű munkásságát életét illusztrálja fénylépekkel, korabeli plakátokkal.

Hiánypótló  Székelyföld Napok
2010. május 14., péntek

Első alkalommal szervez összehangolt rendezvénysorozatot Hargita, Maros és Kovászna megye május 13-a és 21-e között – ennek kapcsán tartottak pénteken délelőtt sajtótájékoztatót Sepsiszentgyörgyön a szervezők.

Európa Nap 2010
2010. május 11., kedd

A Kovászna Megye Tanácsa keretében működő EUROPE DIRECT Információs Központ, Európa Napja alkalmából az idén is megszervezte, a már hagyományossá vált középiskolák közti vetélkedőjét.

Még a templomok körül is rendet raknának
2010. május 10., hétfő

Az öraljaboldogfalvi templom kerítésének, kertjének rendezésében saját kezével is segítene Tamás Sándor tanácselnök. A nyár során nem csak a műemléktemplom környékét szednék rendbe, hanem több Kovászna – Hunyad megyei programra is sor kerül. Május 10-én szórványtanácskozást tartottak a megyei tanács nagytermében.

Székelyföldet csak az oktatáson keresztül lehet megváltoztatni
2010. május 7., péntek

Székelyföld sikere nagyban függ attól, hogy a Kovászna és Hargita megyék milyen mértékben tudnak együttműködni – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Sepsiszentgyörgyön, a 4. Sikeres Székelyföld szakmai fórumon.

2010. május 1., szombat

A Kovászna Megyei Művelődési Központ 2010. május 1-jén ismételten megszervezi az Óriáspince-tetőn az immár hagyományossá vált HáromszÉKünk nevet viselő rendezvényt, a Kovászna megyei településeket bemutató kézműves vásárt és szekértábort.

Nyelvet öltünk!- Erdélyben a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása
2010. április 29., csütörtök

A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár közös szervezésében 2010. április 12. és május 9. között tíz erdélyi helyszínen lesz látogatható a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Nyelvet öltünk! című mozgókiállítása, amely 2009-ben a Magyar Nyelv Éve tiszteletére, Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából jött létre.

A kórházak körüli gondok rendeződnek
2010. április 29., csütörtök

Közös sajtótájékoztatót tartott Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Henning László és Demeter János a megyei önkormányzat alelnökei, Klárik László megyemenedzser és Ambrus József a Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület elnöke április 29-én a megyei tanács nagytermében.

Népi fürdőket létesítenek
2010. április 29., csütörtök

A székelyföldi megyék turisztikai fejlesztési javaslatait végighallgatva Elena Udrea vidékfejlesztési és turisztikai miniszter nemrég bejelentette, hogy az általa vezetett tárca támogatni fogja a hagyományos népi fürdők létesítését. Ehhez azonban a fürdőnek otthont adóingatlan az illető község tulajdonából Kovászna Megye Tanácsának ügykezelésébe kell kerülnie.

2010. április 22., csütörtök

A Háromszék – Hunyad partnerkapcsolat keretében egy 14 fős erdővidéki diákcsapat Hunyad megyébe látogatott Demeter László vezetésével, Gáll Sándor Hunyad megyei református esperes meghívására. Céljuk a Brád melletti Kristyor elnéptelenedett református temploma környékének megtakarítása volt.

Hírek