Itt vagy: » Hírek

Hírek

Az 56-os forradalomra emlékeznek
2010. október 22., péntek

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Volt Politikai Foglyok Szövetségével és az Erdélyi '56-os Bajtársi Társasággal közösen megemlékező ünnepséget szervez október 23-án az '56-os forradalom tiszteletére.

Támogatás háromszéki tanintézményeknek
2010. október 22., péntek

A héten döntött a kormány, hogy 80 millió lejt (18 millió eurót) utalnak ki 959 romániai tanintézménynek.

Közös székelyföldi gazdaszervezet létrehozását tervezik
2010. október 22., péntek

A székelyföldi megyei önkormányzatok a gazdaszervezetek összefogását szorgalmazzák

Székely téli turisztikai kínálat Bukarestben
2010. október 21., csütörtök

Harmadszor is berendezték a Székelyföld-standot a Romexpón

Székelyföld segít
2010. október 19., kedd

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Nemcsak a műtőket, hanem a bizalmat is vissza kell építeni!
2010. október 14., csütörtök

Elkészült a megyei kórház belső auditja. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak vissza kell szereznie a betegek bizalmát – fogalmazódott meg azon a gyűlésen, amelyen bemutatták a belső vizsgálat eredményeit.

Épül a Nemere útja
2010. október 12., kedd

Kedden megkezdték a Nemere útja kijelölését.

Az ágyú itthon marad
2010. október 9., szombat

A Gábor Áron eredeti ágyúját bemutató kiállítást nyitották meg szombaton Baróton, Erdővidék Múzeumában.

A térség fellendülése a tét
2010. október 9., szombat

Számos elismert közgazdász és vállalkozó részvételével zajlott október 8. és 10. közt Sepsiszentgyörgyön Közgazdász vándorgyűlés és konferencia. A 19. alkalommal megrendezett esemény fő témája a gazdasági fellendülés lehetősége térségünkben.

A megyei önkormányzat készen áll a táborok átvevésére
2010. október 6., szerda

Kovászna Megye Tanácsa egyöntetűen fogadta el a megyében található öt tábor átvételét célzó szándéknyilatkozatot.

2010. október 6., szerda

Október 14-én Százlábacskák néven új ifjúsági csoportot indítunk a Százlábú Gyermek Néptáncegyüttes kistestvéreként.

Nagy sárkányrajzolás a múzeumban
2010. október 5., kedd

A Székely Nemzeti Múzeum idén első alkalommal csatlakozik az Angliából induló Nagy Rajzolás mozgalomhoz.

Folytatják az ivóvíz és csatornahálózat kiépítését Háromszéken
2010. október 4., hétfő

Kovászna megye 10.481.000 lejt kapott a 7/2006-es kormányrendelet alapján, a leosztás a pénteki Hivatalos Közlönyben jelent meg.

2010. szeptember 30., csütörtök

Bekerült a Kézdivásárhely-Bálványos-Sepsibükszád útszakasz a Tízezer km megyei út programba – az idén elkezdődő munkálatok listájáról tegnap döntött a kormány.

Folytatják a 12-es országút aszfaltozását
2010. szeptember 29., szerda

A Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti útszakaszon, a településeken belül folytatják az aszfaltozást a DN12-es országúton.

Gombanap
2010. szeptember 28., kedd

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2010. október 2-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az évek során már hagyományossá vált Gomba-nap. A téma: Fán termő gombák.

Székelyföldi politikusok az MTV-ben
2010. szeptember 28., kedd

Az Átjáró 2010. szeptember 29-ei adásának vendége Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, a Pro Regio Siculorum Egyesület alapítója és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke volt.

Háromszéki mintára használnák a magyarországi mofettákat
2010. szeptember 27., hétfő

A Mofetta ifjú szakértője címmel rendeztek a hétvégén konferenciát Mátraderecskén. Az eseményt Heves és Kovászna megye önkormányzatának együttműködése keretében szervezték.

A Perkő képviseli Háromszéket
2010. szeptember 27., hétfő

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több éves múltra tekint vissza a FolkdanceNet Forever címet viselő népzene és táncfesztivál. Kovászna megyét ezen a rendezvényen a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes képviseli, amelynek tagjai Kovászna Megye Tanácsának támogatásával érkeztek a helyszínre.

Kézdivásárhelyi kiállítással nyílt új múzeum Egerben
2010. szeptember 27., hétfő

Jó ruhában járni kelni címmel Heves megye háromszéki testvérmegyéjéből, Kovászna megyéből, Kézdivásárhelyről érkezett az első időszakos kiállítás a nemrégiben felújított egri Buttler Házba.

Mobilitás maratonja
2010. szeptember 24., péntek

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében zajlott le szeptember 22-én, 14.00 és 20.00 óra között a mobilitás maratonja. Az esemény célja az volt, hogy a megyeközpont lakósait mozgásra buzdítsuk. :

Kitüntették a tűzoltókat
2010. szeptember 24., péntek

Az országosan megszervezett önkéntes tűzoltók versenyén megszerezte a harmadik helyet a sepsikőröspataki csapat. A háromszékiek egyszer már voltak országos bajnokok is, a régióban ők számítanak a legjobban felkészült alakulatnak. A szeptember 23-i ülés keretében a kőröspataki önkéntesek 550 lejes pénzjutalmat és egy-egy díszérmét vehettek át Tamás Sándortól, Kovászna Megye Tanácsának elnökétől.

Ünnepelt a Háromszék Táncegyüttes
2010. szeptember 24., péntek

Emléklapot és emlékérmet adott át Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a Háromszék Táncegyüttes jelenlegi és volt tagjainak csütörtök este a gálán.

A Szakrális Művészetek Hete programja
2010. szeptember 20., hétfő

„Ti vagytok a föld sója” – ezzel a Máté evangéliumából vett idézettel indították útjára a szervezők az idei Szakrális Művészetek Hete Fesztivált.

Táncegyüttesek VII. Találkozója
2010. szeptember 20., hétfő

21-23 között Sepsiszentgyörgyre megünnepelni a Háromszék Táncegyüttes húszéves születésnapját. Olvasson tovább a részletes programért:

Aláírták Kovászna megye eddigi legnagyobb értékű uniós pályázatát
2010. szeptember 17., péntek

Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter Sepsiszentgyörgyön aláírta a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer finanszírozási szerződését. Romániában ez a hetedik ilyen jellegű, leszerződött európai uniós pályázat.

Elkezdődött a Mobilitás Hete
2010. szeptember 16., csütörtök

Háromszéken idén is megszervezik az autómentes közlekedést népszerűsítő rendezvényt a Mobilitás Hetét. Bár a kezdetekkor sokan kételkedve tekintettek a kezdeményezésre – azonban az elmúlt évek pozitív visszhangja arról tanúskodik, hogy Székelyföldön is teret hódít a környezettudatos gondolkodásmód.

Kulturális Örökség Napjai
2010. szeptember 15., szerda

Szeptember 17 – 19. között Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ megszervezi a Kulturális Örökség Napjait. A rendezvénysorozat teljes programját ide kattintva tekinthetik meg.

Emlékezni és  megbocsátani
2010. szeptember 13., hétfő

1950. szeptember 22-én Gidófalván két fiatalembert, Zsigmond Andrást és Jancsó Vilmost kivégeztek, hat családot kulákság vádjával Dobrudzsába száműztek, miután a faluban lázadás tört ki az erőszakos kollektivizálás ellen.

Zajlanak az árvízvédelmi munkálatok
2010. szeptember 13., hétfő

Kovászna megye 13,7 millió lejt kapott a kormány sürgősségi alapjából árvízkárok helyreállítására. Első körben 10 millió, második körben 3,7 milliót utaltak ki a Râmnicu Vâlcea-i székhelyű Olt Vízügyi Igazgatósághoz, ezeket az összegeket Kovászna megyei munkálatokra kell költeni.

Hírek